Christian Louboutin in New York


Anneke SK: ‘Zoals ik je vertelde waren wij in september in New York, en New York betekent onder andere shoppen. Wij gingen ook een kijkje nemen bij warenhuis Saks Fifth Avenue. Nu is warenhuis wellicht een wat te gewone benaming. Het is meer een totaalconcept waar the Rich and Famous van deze wereld met een persoonlijke verkoper(ster) en een personal shopper in hun kielzog hun nieuwe outfitjes bij elkaar sprokkelen. Denk daarbij aan creaties van grote modehuizen als Dior en Chanel. Etages en etages met creaties, tassen, juwelen en natuurlijk schoenen. Zorgvuldig worden de aankopen genoteerd om te voorkomen dat twee dames met dezelfde robe en juwelen op hetzelfde feest zouden verschijnen. Dat zou een ramp zijn, toch.


Met de gedachte in het achterhoofd aan jouw voorliefde voor schoenen heb ik, na eerst toestemming gevraagd te hebben, een aantal paartjes op de foto gezet. Als de dames de hakken te hoog vinden, ze worden echt gedragen hoor. Kijk maar naar de prinsessen (kijk hier maar eens naar de schoenen van prinses Mabel) van ons eigen koningshuis. De prijs van zo’n paar schoenen? Varieert, de startprijs ligt rond de 600 dollar, maar 1000 dollar is ook een heel normaal bedrag voor zo’n paar kunstwerken. Mijn wandelschoenen, met sokken!, vielen daar wel op.’


Een ‘kanten schoen’ van Louboutin kun je in deze log bewonderen. Voor zijn najaarscollectie 2011 heeft deze schoenenontwerper een indrukwekkende campagne op touw gezet.

9 gedachten over “Christian Louboutin in New York

 1. @Anneke SK, een kostelijk verhaaltje! Wat had ik graag met je rond willen ‘struinen’ op deze schoenenafdeling! Enne… vooral naar de schoenen van de klanten staren!:-) O ja, het bestuderen van het loopproces op deze kunstwerkjes lijkt me ook een aangename bezigheid!:-)

 2. Heerlijk om in deze afdeling rond te lopen met wandelschoenen en sokken. Jammer dat daar geen foto’s van zijn. Het lijkt me echt iets om als afsluiting te dienen van een tv.-journaal.

 3. Wouw, wat een kunstwerken! Iedereen, die iets met schoenen heeft, zal hier zeker kwijlend rondlopen…! Ik had me in mijn wandelschoenen waarschijnlijk toch iets ongemakkelijk gevoeld daar 🙂

 4. met degeleijke wandelschoenen kom ik er ook, maar het zijjn beauties en hele knappe schoenwerkers, voor mij is een scoen met hak een zit -schoen, basje

 5. Lupineke, niet alleen mijn wandelschoenen detoneerden. Ik kan je verzekeren dat de aldaar aanwezige dames er compleet anders uitzagen dan ik na een dagje shoppen en sjokken door New York. Maar iedereen was heel aardig en men zag er de humor wel van in. En ik mocht fotograferen wat ik wilde.
  Overigens wat ik (ook) bijzonder vond was de leeftijd van de verkopers/verkoopsters. Ze waren vrijwel allemaal ouder dan 50. Zij liepen wel op platte schoenen!
  Anneke SK

 6. Wat ik vooral zo veelzeggend vind is foto vier……met al die luchtbellen van glas!

  Tis allemaal lucht….

  Met twee voetjes op de grond blijven…..dan struikel je ook niet zo snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *