Boeketten van Janina Loeve


Een boeket bloemen voor de jarige, of voor de gastvrouw, of zomaar voor een vriend/vriendin, of gewoon voor jezelf. Met z’n allen kopen we aardig wat fleurige bloemen en laten deze tot hun recht komen in een bijpassende vaas waar we vervolgens hopelijk twee weken van mogen genieten. Janina Loeve bedacht hierop een variant. Waarom geen boeket met groenten en kruiden cadeau doen? Janina: ‘Naast gezond en lekker, zijn verse groenten en kruiden prachtig om te zien. Helaas kiezen veel mensen uit tijdgebrek en gemaksoverwegingen voor kant en klare bekende groenten. Dat terwijl verse groenten en kruiden ons eindeloze mogelijkheden bieden om te combineren. De seizoenen zorgen van nature voor de beste variatie. Samengebonden vormen de groenten een boeket van geuren, kleuren en smaken. Zo mooi dat het de moeite waard is om er ook nog even van te genieten voordat het wordt klaargemaakt.’


Bij het groenteboeket hoort een passende verpakking. Op een kaasdoek liet Janina een recept met de bereidingswijze zeefdrukken. De doek wordt fraai om het boeket gebonden en klaar is je cadeautje. Is het boeket opgegeten dan blijft het kaasdoek met recept als herinnering over.

Janina Loeve maakt deel uit van de Dutch Design Week. Tot en met aanstaande zondag (30 oktober) kun je haar vinden in de Schellensfabriek, Vestdijk 280, Eindhoven. Elke dag van 11.00 tot 19.00 uur.

12 gedachten over “Boeketten van Janina Loeve

 1. Ziet er lekker uit. Ik houd heel erg van artisjokken. jammer dat ik dit jaar niet naar de design week kan. Heel misschien probeer ik het nog op zondag.

 2. ik leg zelf wel groenten op een fruitschaal maar een groentenboeket heb ik nog nooit gegeven. leuk idee – zeker in zo’n mooie verpakking!

 3. Vandaag ook geweest. Strijp S. Maar Janine niet gezien.
  Ben nu erg moe, dus morgen pas een berichtje op mijn blog.

 4. Lees nu pas de onderste regels. Janine staat niet in Strijp S.
  Wat was/is er toch veel te zien!
  Iedereen die dit leest: gaan, als je in de gelegenheid bent. Het is zo leuk!

 5. Vorige week was er een bijlage bij het ED helemaal gewijd aan de DDW en deze week worden er elke dag onderdelen uitgelicht.Heel boeiend om te lezen, maar in het echt gaan bekijken is denk ik nog interessanter.

 6. Bijzonder, vooral het recept op kaasdoek erbij! Groenten en sommige, de wat mooiere kruiden worden wel vaker gebruikt in boeketten of bloemstukken, maar je ziet ze zelden zonder bloemen erbij… Zo’n leuk vak, bloembinden, je kunt er enorm veel creativiteit in kwijt! Chapeau voor Janine!

 7. Wat een geweldig idee! Ik heb altijd moeite om bloemen kado te geven, denk dan dat er misschien wel veel gif is gebruikt om tot een zo’n gave bloem te laten groeien; of het idee dat de rozen helemaal uit Afrika ingevlogen zijn.
  Daarom geef ik weleens wat bijzondere groenten en/of fruit kado. Maar dit idee om het zo tot een boeket te binden: helemaal goed!!!

 8. Een boeket om op te eten… een goed idee. Zelf doe ik weleend kruiden vooral sprieterige bieslook in een klein voorjaarsboeketje… Meestal zijn er in het voorjaar wel kleine bloemtjes, maar nog weinig groen.

 9. Als ik kijk wat nu hier op tafel staat: De laatste oranje dahlia’s uit de tuin gecombineerd met een afgebroken takje van de nog in knop zittende chrysant uit de tuin. En dat is het eerste boeket sinds februari dit jaar! Ik houd niet van bloemen in een vaas. Maar Janina brengt me op een idee: er staat een flinke bos bladpeterselie in de tuin. Met deze nachtvorst kan die misschien beter naar binnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *