Textielpost – Ladakh (India)


Marlie Lamers: ‘Vanuit het prachtige Ladakh (Noord-India) een groet. Een bijzonder deel van de wereld met bijzondere mensen. Hartelijke groet vanuit Leh.’

Tekst ansichtkaart: Spinning Wool: Ladakh, India. These ladies from the Rumptse area, whilst tending goats spin wool by hand. During the long winter months Ladakhi women spend long hours spinning & weaving the wollen fabric used in their traditional dress, the Goncha.

De eenvoud en de lach op het gezicht van deze vrouwen, straalt een enorme rust en tevredenheid uit. Heb ik het bij het rechte eind?

Tot en met 28 oktober 2011 is een expositie van Marlie Lamers te zien in Boxmeer.

De kaart staat centraal in het nieuwe programma Omdat ik aan je denk. In dit programma vertellen mensen die een kaart sturen hun verhaal.

4 gedachten over “Textielpost – Ladakh (India)

  1. Prachtige kaart uit Tibet! Uit een gebied wat een enorme aantrekkingskracht uitoefent qua natuur en cultuur. De uitstraling van de vrouwen is, denk ik mede zo mooi doordat het geloof in Boeddha zich in hun ogen weerspiegelt… Fijn weekend, en je kaart is aangekomen, zo leuk, dank!!! Lieve groet Lupineke

  2. super post voor je verzameling, wol spinnen voor kleding en dan op de foto met een fleesejack en nylonjasje Groter contrast is haast niet mogelijk. Fijn weekend Basje.

  3. Je waant je in een andere tijdperk. Ze stralen inderdaad een rust uit waar we zo naar zoeken en verlangen.Tenminste dat gaat mij zo.. Heb net mijn nieuwe zijde borduurgaren uitgeprobeerd. Ook hier moet je rustig bij gaan zitten anders blijft het overal aan haken. Een goede oefening om je stress onder controle te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *