Puzzelquilt van Mien B.


Mien B.: ‘Het is een hele klus (wel een hele leuke) geweest, maar de laatste zoompjes aan de paarse quilt zijn gemaakt. Drie december 2010 maakte je een logje over de paarse puzzelblokken waar ik toen druk mee bezig was. Deze quilt maakte ik op verzoek van de oudste zoon (en zijn vriendin) van een vriendin van mij. Ze wilden graag een PAARSE quilt. De techniek mocht ik zelf beslissen. Ik koos voor de puzzelquilt, omdat dit een heel leuke techniek is om met allerhande restjes te werken en als eerbetoon aan onze patchworklerares Iet van de Vrande uit Someren, de bedenkster van deze PUZZELQUILT-techniek. Het begon met het verzamelen van allerhande “paarsjes”, gekocht, gekregen of geruild. Van mij moest in iedere blok minstens één paars VLISCO-lapje verwerkt worden, en toen kon het puzzelen beginnen. Het patchwork maakte ik met de naaimachine, het quilten heb ik blok voor blok met de hand gedaan, die daarna quilt-as-you-go met biezen verbonden werden tot een grote quilt. Wat inhoudt dat er op het laatst meters biezen met de hand gezoomd moesten worden. De afmeting van de quilt is 2.20 m bij 2.00 m. Het was een heel karwei, maar ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Ik hoop dat het jonge stel er jaaaaaaaaaaaaaaarenlang van kan en mag genieten.’


18 gedachten over “Puzzelquilt van Mien B.

 1. @ Mien B., WAUW, dit is een PAREL van een quilt!!! Zo groot, zo ontzettend mooi!!! COMPLIMENTEN!
  Ontzettend leuk dat je benaderd bent door het jonge stel voor deze uitdagende giga-klus! Enne… natuurlijk zullen zij volop genieten van deze paarse quilt die vol zit met ´verhalenlapjes´.

 2. Geweldig! Wat een prachtig resultaat! Een quilt om te koesteren door het jonge stel!

 3. Naar deze quilt blijf je kijken, wat een mooie kleuren.
  Bedankt Mien, dat wij mee mochten kijken.

 4. Wie hier nier jaren van geniet moet zich laten nakijken! Wat een mooie quilt Mien! Dank je wel voor het kijkplezier.

 5. Zó mooi, die quilt! Wat een werk en wat leuk idee om minstens 1 Vlisco lapje per blok te gebruiken. Ook toen ik de naam Vlisco nog niet kende vond ik de exotisch aandoende stoffen al zo mooi, een kind was ik toen nog. Later ontdekte ik dat de Afrikaans aandoende stofjes “gewoon” uit Nederland kwamen. Vlisco heeft trouwens een mooie website (met winkelmandje :-)): http://www.vlisco.com/
  Of kijk hier: http://www.youtube.com/watch?v=lIiZ_0bK6gA
  En last, but not least: er komt in januari 2012 een boek uit over Vlisco bij W books (voorheen Waanders): Vlisco, textiel voor Afrika (Euro 17,50).
  Mien, bedankt voor het showen van deze mooie quilt. Wat is je volgende projekt?

 6. een woord is nodig huier, EEn suoer quilt Ik vind dat zo knap!!!!! basje

 7. Wat ik vooral zo mooi vind is de moderne uitstraling, terwijl hij toch heel authentiek is! Prachtige stofjes, hier kan je heel erg trots op zijn!

 8. Mien GEWELDIG!!!!

  Weet je waar deze quilt me aan doet denken?
  Het patroon van die oude tegeltjesvloeren, tegeltjes die op zo’n matje zaten geplakt. Ze waren allemaal opgebouwd uit vierkantjes en vormden samen weer een groter vierkant. Wij hadden ook zo’n vloer, en ik heb daar een foto van………..voor ooit!!!

 9. @Tineke, dank je voor de mooie links! Ik wist niet dat er binnenkort een nieuw boek uitkomt over de Vlisco. Bedankt voor deze tip! Mien zal hier ook blij mee zijn, misschien wist zij dit al?

 10. Mooi werk Mien, mijn complimenten!!
  Leuk dat we via Berthi van je werk kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *