Suzanne Jongmans


Meisje met kap (2007), 40 x 50 cm.

Textiel, oude meesters, fotografie, hergebruik, we hebben het hier over Suzanne Jongmans. Het lijken schilderijen van klassieke meesters, maar het zijn hedendaagse foto’s. Suzanne Jongmans laat zich inspireren door schilders uit de 16e en 17e eeuw. Het licht en de kleding van haar modellen zijn belangrijk. Voor kragen, mouwen en halsdoeken gebruikt zij schuimrubber, modern verpakkingsmateriaal. De personen blijven je bij door de serene sfeer en rust die van hen uitgaat. Alle foto’s zijn afgedrukt op kwaliteitspapier – Hähnemühle, gemaakt van katoen -, de meeste lijsten zijn zwart en strak. Tot 6 november 2011 kun je werk van Suzanne Jongmans zien in Galerie Wilms. Absoluut een aanrader!


Dame met parels (2009), 60 x 75 cm.

8 gedachten over “Suzanne Jongmans

  1. Willy, ik ben er inderdaad naar toe geweest. Wie weet exposeert Suzanne Jongmans nog eens bij jou in de buurt.

  2. Wat wonderschoon ziijn deze foto’s!
    Berthi het is heerlijk om weer terug te zijn op het wereldwijde web, ik voel me alweer helemaal thuis, dankzij jouw hartelijke welkom en dat van anderen.
    Ik las net je log over de ingerichte bushokjes en ja ik herinner me nog heel goed je eerdere logje daarover, het is wonderlijk zoveel als er in een hoofd opgesllagen ligt! Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *