Textielpost – Warwick (Australië)


Ankie King: ‘Just a little note from sunny wintery Queensland.’

De winter in Australië heeft intussen plaatsgemaakt voor de lente terwijl wij langzaamaan steeds meer het koude weer tegemoet gaan. De breipennen tikken voor de warme mutsen, sjaals, wanten, handschoenen, vesten en truien. Dat is ook nodig want het belooft een zeer koude winter te worden, met name de maand december. Ankie King liet ons in 2008 voor de eerste keer kennismaken met de Tree Jumpers in Warwick.

Ankie schreef het volgende: ‘Warwick is a country town in Queensland about one hours drive from where we live. In July they have the Jumpers and Jazz. This is a Festival and there is a lot to see and do in the town, musicians playing Jazz everywhere on the street, a wonderful Sculpture show where the artists work in the park and create sculptures out of sandstone, a wearable art show and a great patchwork and textile art exhibition at the art gallery. That was all great, but the fun was with the tree jumpers. The idea is you make a jumper for a tree and than dress the tree with it. Some people take it literal others make it just something funny, but it all looks great and creates a lot of colour in the street and because it is winter it brightens everything up, so all and all we had a great day out.’

Werk van Ankie King kun je vinden in deze log en deze log.

8 gedachten over “Textielpost – Warwick (Australië)

 1. vrolijke boel daar, hoewel i k nog stteds niet “weg” ben van de aangeklede boom fijne dag Basje

 2. Dat lijkt me een heel inspirerend feest daar in Warwick!
  Maar helaas nóg verder weg dan Leeuwarden 😉

 3. Echt waar? Wordt het een koude winter? Jakkes.
  Ik ben niet zo van het breien, maar gelukkig is er hier veel warm goed in huis, dat zullen we dus nodig hebben!
  Janny

 4. hallo Berthi ik heb je nieuwe weblog weer gevonden, gelukkig! Leuk om af en toe weer mee te kunnen lezen.
  Mijn oude weblog is na de verhuizing niet meer boven water gekomen dus ik ben opnieuw begonnen.
  warme groet, Noor

 5. Think Pink zullen ze daarginds gedacht hebben. In ieder geval een heel vrolijk resultaat.

 6. @Ine, kleurt extra vrolijk in de wintermaanden! Ik vind deze kaart ook zo ontzettend leuk omdat deze het handwerk van deze tijd laat zien. Over tig jaren zeggen we: o ja, dat was in 2011, toen wereldwijd ‘iedereen’ bezig was met wild-breien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *