Website Friese merklappen online


Wat bofte ik toch om juist vandaag jarig te zijn. Een zonovergoten herfstdag en de postbode liet mijn brievenbus ook nog eens flink klepperen. Wat een verwennerij om zoveel mooie post te mogen ontvangen. Borduurwerk, poëzie, breiwerk, textielkaarten, het kwam allemaal voorbij. Heel, heel veel dank! Natuurlijk ook dank aan iedereen die mij een mail stuurde. Ik voel me zeer vereerd dat er zoveel aandacht besteed is aan mijn verjaardag. Ik koester de attenties/mails/reacties met daarbij de vele lieve woorden!


Het breiwerk van Jeanny wil ik er even uitlichten omdat jij het misschien wel erg leuk vindt om zelf ook zo’n mooi gastendoekje te breien. Het breigaren kreeg Jeanny cadeau van Elma, dus is het eigenlijk een beetje van Elma en Jeanny, zoals ze zelf schreef op de kaart. Nu het patroon nog. Dat kun je vinden op de blog van Jeanny.

In deze log lees je dat vandaag de nieuwe website van de Friese merklappen online zou gaan. Tja, ik was er deze keer niet bij vanwege mijn verjaardag. Ondanks alle drukte en hectiek dacht Gieneke Arnolli er toch aan om mij een felicitatiekaart te sturen. Dit waardeer ik enorm. Via deze weg wil ik Gieneke, Martha en Wilbert van harte feliciteren met de opening van de nieuwe website Friese merklappen. De site ziet er prachtig uit. Natuurlijk kon ik het vanmiddag niet laten om snel te kijken of de site al online was en ja hoor, alles was prima verlopen.

Bijna vier weken ben ik met mijn blog op deze nieuwe plek te vinden en ik kan je zeggen dat het me erg goed bevalt. De lay-out, de kleur, de indeling, het is allemaal prima. Niets te klagen zou je denken, of toch? Helaas heb ik praktisch vanaf het begin te maken met Spam en niet zo’n beetje ook. Mijn blog werd de afgelopen weken vervuild met 1790 reacties die ik als Spam heb moeten verwijderen. Dat kan dus zo niet doorgaan. In overleg met Matthijs heb ik vandaag maatregelen moeten nemen. Matthijs hoopt het op de volgende manier op te kunnen lossen. Plaats je op mijn blog voor de eerste keer een reactie dan zal ik deze eerst goed moeten keuren voordat deze zichtbaar wordt. Daarna worden al je nieuwe reacties direct geplaatst. Op deze manier hoop ik vervelende reacties van mijn blog te houden.

27 gedachten over “Website Friese merklappen online

 1. *P*R*O*F*I*C*I*A*T*
  met je verjaardag !!!

  Groeten voor allemaal !!
  Annemie en Jacques.

 2. Berthi, Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
  Beetje laat maar van harte gemeend!
  Vandaag dus maar lekker nagenieten.

 3. en dan had je ook nog tijd voor mij .Ik voel me nu een beetje schuldig,maar hoop dat je inderdaad een heel fijne zonnige dag, had, zonni in alle opzichten, Basje

 4. Alsnog van harte gefeliciteerd en bedankt voor alle mooie en informatieve berichten. Ik hoop dat je hier nog heel lang mee doorgaat. Een hele fijne zondag gewenst.

 5. Nog van harte en dat er nog vele jaren informatieve blogs van jou te volgen zijn, een heel zonnige zondag!

 6. Je vertelde het al in Nijkerk, en ook gisteren vielen me de vele spamberichten op.
  Goed dat Matthijs een oplossing heeft gevonden. Dat zal het wel stoppen.
  Vandaag mag jij je nog een beetje jarig voelen. Opnieuw schitterend weer en een hele stapel “leesvoer” ☺
  Fijne zondag!

 7. Berthi, nog van harte gefeliciteerd, ik heb gisteren aan je gedacht in L’warden en wat textielkaartjes bemachtigd dus je brievenbus blijft klepperen!

 8. Berthi wel een dag te laat maar : HARTELIJK GEFELICITEERD.Je krijgt een zonnige zondag cadeau !

 9. Wat een feest met zoveel mooie kaarten en zo’n perfect gastendoekje van Jeanny!

  Die instelling van de eerste reactie van iemand toestemming geven heb ik van het begin af aan. Het werkt prima bij mij.
  Wel dagelijks (of meer) bijhouden, want dan is het voor de spaammers niet meer lucratief. Het gaat hen om de Google-ranking en die stijgt als er meer linken naar hun site door Google gevonden worden.

  De link naar jouw blog staat niet goed op de pagina links van de Friese merklappen. Ik heb er al een melding van gedaan via het contactformulier.

 10. Van harte gefeliciteerd! En zoals Mien al schreef: je krijgt nóg een zonnige dag kado!
  Geniet ervan en sterkte met de spam…….

 11. Hej Berthi, nog van harte gefeliciteerd en een fijne zondag.
  Vrijdagavond toen ik hier een reactie plaatste zag ik een hele rij spam, die was je toen net aan het verwijderen.
  Bij web-log ontdekte ik eens, toen ik in het beheer door de reacties bladerde, hoeveel spam daar tegen werd gehouden. Op één bericht was de helft aan reacties spam, maar die waren dus niet zichtbaar op mijn blog. Ik hoop dat het je op deze manier lukt om het tegen te houden.

 12. Nog van harte gelefeliciteerd met je verjaardag. Geniet vandaag nog lekker na met weer een zonnige dag.

 13. Het is in deze tijd jammer genoeg noodzakelijk om deze maatregel te nemen en toestemming geven om een bericht te plaatsen. Gelukkig heb je Matthijs op de achtergrond.

 14. Er is er een jarig hoera, hoera! Van harte proficiat en geniet van deze heerlijke zonnige dag!

 15. Nog gefeliciteerd Berthi. Lijkt me een goede oplossing van Martijn. ZOveelspam daar wordt je niet goed van.
  Irene

 16. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En jouw brievenbus blijft nog wel even doorklapperen.

 17. Leuk dat je een foto geplaatst hebt van mijn/ons breisel.
  Een paar dagen geleden zag ik inderdaad veel vreemde reacties op je blog en ontdekte dat het spam was, zonde toch. Hopelijk is het nu opgelost.
  Groetjes.

 18. Dank je wel voor alle felicitaties! Het was een echt feestweekend. Gisteren mijn verjaardag, vandaag het afstudeerfeestje van Eline! Dat wordt de komende vasten na al die lekkernijen!:-)

  @Basje, je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen hoor. Dringende vragen kunnen altijd tussendoor beantwoord worden.

  @Saskia, ik hoop dat de spam echt gaat stoppen, want het is heel irritant. Vandaag heb ik wederom veel spam verwijderd in het beheer, maar gelukkig komt het niet meer op mijn blog te staan.

  Ik had ook al gezien dat mijn link niet goed staat op de site van de Friese merklappen. Heel fijn dat jij zo snel reageerde! De link zal nu wel een dezer dagen aangepast worden.

  @Willy, op mijn oude blog kreeg ik ook spam, maar bij lange na niet zoveel als hier. Wellicht werd het grootste gedeelte door weblog tegenhouden. Nu moet ik het zelf doen. Ik hoop dat deze nieuwe oplossing effect heeft.

  @Jeanny, het is voor de lezers handig om te weten waar ze het patroon van dit mooie gastendoekje kunnen vinden! Het garen is ook zo mooi wat je hiervoor hebt gebruikt. Natuurlijk verkrijgbaar bij Elma.

 19. Te laat maar niet minder gemeend:Van harte gefeliciteerd met je verjaardagBberthi en dat je nieuwe levensjaar meer veel mooie momenten mag geven…;-)
  groetjes,MarianneD

 20. Mijn verjaardag lijkt al weken geleden!:-) Nou ja, bijna dan, want afgelopen zaterdag hadden we pas het etentje met de kinderen! We hebben heerlijk gegeten bij Tante Toer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *