Voortgang website Friese merklappen

Weet je nog dat ik op 21 december 2010 een logje schreef over de ontwikkeling van de nieuwe website Friese merklappen van het Fries Museum? Inmiddels zijn we tien maanden verder en ik kan je zeggen dat er hard gewerkt is. Op 31 augustus presenteerden Gieneke Arnolli, Wilbert Helmus en Martha Kist met trots de vorderingen. Terecht! Om je alvast een idee te geven wat de website aan mogelijkheden biedt vanaf 15 oktober 2011, geef ik je een korte uitleg. Lees verder op deze site.


Aanstaande zaterdag – 15 oktober – vindt de opening plaats van de nieuwe website. Het programma ziet er als volgt uit:

Van 10.30 tot 10.45 uur houdt Gieneke Arnolli een merklappenspreekuur. Hierna wordt de nieuwe website geopend door Saskia Bak, algemeen directeur Fries Museum. Tot 13.00 uur zal Sietske Bloemhof een workshop genealogie met de muis verzorgen. Dat wordt tweemaal 45 minuten, met een pauze. Aanmelden verplicht, maximaal 20 deelnemers. Van 12.00 tot 14.00 uur zullen Martha Kist en Gieneke Arnolli uitleg geven over de nieuwe website. Kinderen kunnen onder leiding van Mayken Geersing van museum Pakhuis Koophandel zelf borduren. Na 14.00 uur is er gelegenheid om de tentoonstelling merklappen in museum Pakhuis Koophandel te bezichtigen.

De merklappendag op 15 oktober 2011 vindt plaats in Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden. De toegang is gratis, aanmelden via info@tresoar.nl

9 gedachten over “Voortgang website Friese merklappen

  1. Heel leuk initiatief, hoop dat het veel navolging vindt! Natuurlijk gaan we heen.

  2. wat een feestelijke dag wordt dat , en tegelijk een kinderpogramma, voor de mamma met kroost. Basje

  3. @Mieke S, de dag en het tijdstip komt me deze keer minder goed uit!:-) Ik zal er dus niet bij zijn a.s. zaterdag.

  4. wat een mooi initiatief dat alle Friese lappen digitaal te bekijken zijn, tzt ga ik daar eens uitgebreid voor zitten. Je verslag over de quaker is weer prachtig. Ik geniet van je verhalen of misschien beter van je verslagen.bedankt!!! Succes en groeten, Wilma

  5. Eindelijk heb ik je weer gevonden! Het was nog niet eerder bij me op gekomen om via je website te zoeken. Ik had al wel via uitwijkpost.wordpress.com gekeken of je soms overgestapt was naar blogspot o.i.d.
    Heel wat bij te lezen zie ik wel.

  6. @Joke, heel fijn dat je er weer bent en dat je zoveel moeite hebt genomen om mij te vinden. Het is moeilijk om al mijn lezers te bereiken. Ik ga nu mijn nieuwe link doorgeven bij uitwijkpost. Een prachtig initiatief. Dank voor deze tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *