Apple

Het zal je niet ontgaan zijn, gisteren overleed Steve Jobs op 56-jarige leeftijd. De man met de zwarte coltrui, spijkerbroek en gympen. Samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne richtte Steve Jobs in 1976 Apple op. Het bedrijfje zou zich toeleggen op de bouw van personal computers. Na interne strubbelingen in 1985 verliet Steve Jobs Apple. Hij richtte een nieuw computerbedrijf op, NeXT en kocht zich in bij wat later het computeranimatiebedrijf Pixar zou worden. Maar in 1996, door een overname van NeXT door Apple, keerde Steve Jobs terug naar zijn roots. Met zijn uitzonderlijke aandacht voor gebruiksgemak van de producten en oog voor detail gaf hij het bedrijf een nieuw élan. Dat deed hij eerst met de kleurrijke iMac en later nog met een rits aan succesvolle i-producten: de iPod-muziekspeler, de iPhone en de iPad.

Steve Jobs was een fan van The Beatles die in 1968 hun eigen platenlabel Apple lanceerden. Een reden voor Steve Jobs om zijn bedrijf in 1976 de naam Apple te geven.

Zoals je weet zou mijn blog gaan verhuizen op 23 augustus 2011. Weblog.nl trok daar twee dagen voor uit en dan zou alles weer bij het oude zijn. Inmiddels zijn we ruim zes weken verder en is weblog.nl nog steeds aan het verhuizen. Na vier weken onduidelijkheid werd het tijd om zelf actie te ondernemen. Na overleg met Matthijs besloot ik mijn blog onder te gaan brengen bij mijn website. Een goede beslissing en zonder de hulp van Matthijs was het me nooit gelukt. Diverse mails, telefoontjes en kaarten ontving ik. Allemaal zeer hartverwarmend. Op 20 september startte ik op mijn nieuwe plek, op 21 september schreef FrancienR een kaart die ik een dag later in huis had. Nu blijkt de kaart van FrancienR zeer toepasselijk voor de log van vandaag.


FrancienR: ‘Gefeliciteerd met je nieuwe weblog! Je boft met zo’n geweldige zoon. Het mailtje met je vrolijke bericht, kleurde mijn dag en mijn mooie Apple-computer. Op de laatste quilttentoonstelling hing deze quilt! Ik weet niet of jij een Apple-pc hebt, maar ik vond deze kaart zeer toepasselijk! Hartelijke groet en succes met je weblog!!!’

De quilt is gemaakt door Madelon Carels.

15 gedachten over “Apple

 1. In de quilt zie je ook oog voor details!
  Mooie kaart en hoe toepasselijk vandaag.

  Ja web-log……dat lijkt voort een hopeloze zaak! Ik ben ook aan het zoeken naar een andere oplossing voor “mijn” blog.

 2. Erg orgineel deze apple-applicatie-quilt.
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Apple, nu de spil er niet meer is.
  Zou het nog ooit goed komen met weblog.nl? Ik betwijfel het.

 3. mooi appeltjes en op deze manier zeer toepasselijk, Fijne dag basje

 4. Mijn zoon wees er gisteren op dat hij dankzij Steve Jobs zijn brood verdient, en met hem duizenden anderen die in de informatietechnologie werkzaam zijn. Fijn dat je stilstaat bij het overlijden van Jobs.

 5. Toeval bestaat dan ook niet…!
  Prachtige appeltjesquilt, erg mooi! Wij kregen gisteren een geboortekaartje met erop: juist, een appel. In die appel de naam van het kindje, binnenin ook allemaal appeltjes met hierin de namen van de trotse ouders en grootouders. Het blijkbaar is appeltjestijd!

 6. Wat een prachtige quilt.
  Deze mensen hebben er voor gezorgd dat een computer niet meer uit ons leven weg te denken is.

  Zo gaan alle stekkers en kabels eruit, mijn computer heeft problemen.
  Ik breng hem zo weg naar Compel, de computerwinkel.
  Er is bij beloofd dat ik hem vandaag nog weer terug krijg?
  Het geeft een leeg gevoel, computer weg.
  Maar er is gelukkig nog genoeg ander werk in huis te doen.
  De dames die morgen naar “Merkwaardig” gaan wens ik een fijne dag.
  Morgen komen mijn kantklosvriendinnen van de NKO kantopleiding uit Amsterdam.
  Onze vriendschap bestaat sinds 1983 en wij komen elk jaar nog een paar keer bij elkaar.
  Hopelijk kan ik hier weer snel een reactie plaatsen.

 7. Wat een prachtige quilt en toepasselijker kon het niet zijn. Voor morgen als je naar Nijkerk gaat, fijne dag !

 8. Ik kan niet meer zonder mijn i-pad !
  Inderdaad heel erg jammer dat Steve Jobs er niet meer is, veel te jong gestorven.
  Ben benieuwd naar de opvolgers van de i- phones, i- pads enzovoort.
  Zo nu even mijn breipatroon opzoeken, hoe ik verder moet breien.
  Het breipatroon ligt letterlijk op mijn schoot, ik hoef er niet meer voor op te staan.
  En dat allemaal dankzij meneer Jobs.
  Groet Margriet

 9. We hadden vroeger (!) een Apple Macintosh. Manlief maakt graag dingen open die hij eigenlijk niet open mag maken. Zo ook deze pc. Binnenin stonden de handtekeningen van alle mensen die hem gemaakt hadden. Zo ook die van Steve Jobs.
  Het is natuurlijk triest als iemand zo vroeg sterft. Maar genieten jullie ook zo van alle cartoons rondom dit sterven? Er zitten hele ontroerende en rake bij. Die in de Volkskrant bv. van Collignon.

 10. oh! die moet ik aan meneer ‘l heure bleue laten zien. als absolute applefreak was die diep bedroefd bij het overlijden van steve jobs …

 11. Toevallig zie ik mijn quilt hier ongevraagd gepubliceerd, jammer dat dat niet even gevraagd is.

 12. @Madelon Carels, voor de duidelijkheid wil ik je even zeggen dat het een scan is van de kaart die ik toegestuurd kreeg van FrancienR. Ik heb dus geen foto van je quilt van een site overgenomen. Overigens heb ik daarbij ook nog eens vermeld dat de quilt door jou is gemaakt! Toch mooie aandacht voor je, dacht ik zo… Als je liever geen aandacht wilt, is het misschien te overwegen om geen kaarten te laten maken van je quilts en niet deel te nemen aan exposities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *