Jan Jansen in Den Haag

Op donderdag 1 september gingen de deuren open van de nieuwe winkel van Jan Jansen aan de Heulstraat 13 in Den Haag. De bekende schoenontwerper heeft al winkels in Amsterdam, Apeldoorn, Heusden, Maastricht en Nijmegen. De winkel nabij Paleis Noordeinde en het Binnenhof is – net als de schoenontwerpen van Jan Jansen – karakteristiek, onderscheidend en tijdloos.

Het concept achter de inrichting van de nieuwe winkels van Jan Jansen is van artdirector Lok Jansen. De winkel in Den Haag is een balzaal in het huis van Jan Jansen, zoals de winkel in Apeldoorn een tuinkamer is en de winkel in Maastricht een indoor swimming pool.


Al dansend openden Jan en Tonny Jansen de nieuwe winkel in Den Haag.


Aandachtig luisterden Jan en Tonny naar de openingstoespraak.


Een toost op de opening.


Bij een schoenontwerper ben je natuurlijk erg nieuwsgierig naar wat voor schoenen hijzelf en zijn vrouw dragen.


De gasten hadden erg hun best gedaan om hun mooiste schoenen uit de kast te halen. Ik lag bijna op de grond om de fraaie exemplaren vast te leggen. Gelukkig ben ik niet zo groot zodat ik nauwelijks opviel! Morgen trekt de schoenengala aan je voorbij. Tot die tijd kun je vast warmlopen met deze log, dit logje en nog een berichtje.

16 gedachten over “Jan Jansen in Den Haag

 1. Heeft ze nou van die sokjes aan? Dat vind ik toch wat minder. Of hoort dat bij de schoen?

 2. Eerlijk gezegd vind ik op deze foto’s de kleding die Jan Jansen draagt interessanter dan de schoenen.

 3. Hej Berthi ik was er even een week tussenuit, maar ben blij weer te kunnen lezen en steeds meer nieuwe blogs te zien. Van Jan Jansen had ik ook een linkje op mijn oude blog, hoop het ook nog weer eens terug te kunnen plaatsen. Ik vind de sokjes wel een grappig gezicht, misschien een nieuwe trend.
  Je kunt me nu vinden op http://www.hejtjorven.blogspot.com , over Zweden (en de rest van Scandinavië). Ook handwerk en klederdracht komen voorbij!
  Groetjes Willy

 4. In Nijmegen sta ik ook vaak voor de etalage van Jan Jansen te kijken. Prachtig van kleur en vorm is alles wat je daar ziet.
  Ik heb zelf een moeilijke voet, en schoenen kopen is geen pretje omdat ik niet de schoenen kan dragen die ik mooi en leuk vind.
  Zou ik Jan Jansen niet kunnen vragen om een paar schoenen op maat voor mij te maken???

 5. Ben ik nou te kritisch? Maar de kleding van mevrouw Jansen en die sokjes!
  Kwestie van smaak dus.
  Groetjes,
  Anneke SK

 6. In china horen sokjes in schoenen. Wel glitter sokje bij mevr Jansen. Leuk dit te lezen. Als ik ooit nog eens in Denhaag kom maar eens gaan kijken.

  Fijne dag iedereen

 7. Mooie schoenen: dat is genieten met hoofdletters. Ik zal vooraan zitten als bij jou het schoenengala voorbij komt.

 8. @lidia, die sokjes horen niet bij de schoenen. Ik fotografeerde deze schoenen nog een keer, maar dan zonder kousjes en dat is absoluut mooier. Misschien had Tonny problemen met haar voeten/tenen? Vanavond laat ik dus de schoenen zonder kousjes zien.

  @Mieke S, vanavond laat ik nog eens vergelijkbare schoenen zien!:-)

  @Willy, leuk dat jij ook weer terug bent in blogland. Ik kom bij je lezen!

  @Dorien, maar natuurlijk! Vragen staat vrij!

  @Anneke SK, ik ben naar mezelf kritisch over een aantal zaken, maar naar anderen ben ik dat veel minder. Het is de keuze van de ander en daar zal beslist een reden voor zijn, denk ik altijd. De sokjes in de schoenen vind ik persoonlijk ook niet mooi, maar wellicht heeft ze een goede/noodzakelijke reden hiervoor.

  @José Hogenboom, het is zo mooi dat iedere cultuur zijn eigen tradities heeft. Als je van een traditie kunt spreken over het dragen van sokjes in de schoenen?

  @Dorothé, dat is het voordeel van een computerscherm… je zit altijd eerste rang!:-)

 9. Geweldig de foto’s van de opening. en wat een aparte schoenen heeft hij en z’n vrouw aan! Kan niet anders natuurlijk! Leuk dat de winkels eigen thema’s hebben!

 10. De schoenen zijn heel mooi, de herenschoen heeft prachtige kleuren en ik zou dar zo een paar echte stappers van aan willen, Mevr Janden is mooi, maar onraagbaar voor mij , en ja voetjes inde schoenen(ik noem dat dus voetjes) zijn wel het behoud ban het binnenwerk Basje is wel benieuwd naar de volgende reeks.

 11. Berthi@ had je zelf ook je mooie Jan Jansen schoenen aan. Of lukt dat nog niet met je voet.
  Je lag dus wel aan de voeten van Jan Jans en zijn vrouw. Ik ben erg benieuwd wat je ons nog meet laat zien van deze aparte schoenen.
  Het valt niet altijd mee met blote voeten in je schoenen, daarom droeg ze zeker de kousenvoetjes.

 12. @elma, neenee, die hebben te hoge hakken om de hele dag op te lopen. Eerst was ik die dag naar het Gemeentemuseum geweest voor de expositie Kunst en mode en ’s middags naar de opening.
  Ik ga de schoenengala klaarzetten!

 13. Hier zitten schoenen bij die ook niet misstaan in mijn kast. Van van Jansen zijn we gewend dat hij ook schoenen ontwerpt die voor de “normale”vrouw ook draagbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *