Textielpost – Royal Tunbridge Wells


John en Anja: ‘Volgens Peter had je nog geen kaart van ‘het’ huwelijk. Eindelijk eentje gevonden.’

Voor het project Textielpost wilde ik ontzettend graag een kaart van hét huwelijk van het jaar. Waarom? Om de simpele reden dat ik het erg leuk vind om een gedeelte van de textielkaarten op een later moment te kunnen plaatsen in een tijdsperiode. Tja, en wie had het niet over dé jurk dit jaar? Iedereen toch? Bij verschillende mensen had ik geïnformeerd of zij wilden uitkijken naar een kaart met daarop hét bruidspaar van 2011 en afgelopen zomer is het John en Anja gelukt – het zijn ook echte speurneuzen – om dé kaart te vinden in de plaats met de mooie naam Royal Tunbridge Wells. Een prachtige aanvulling voor mijn collectie textielkaarten!

Catherine (Kate) had gekozen voor een wit zijden jurk met handgemaakte kant en een sleep van 2,70 m. De kant werd ontworpen met behulp van de Carickmacross applicatietechniek, ontwikkeld in Ierland rond 1820. De rok was handgemaakt door the Royal School of Needlework in Hampton Court. Het ontwerp van de bruidsjurk was van Sarah Burton, creatief directeur van het huis van de vorig jaar overleden Alexander McQueen.

Catherine droeg een diamanten tiara van Cartier – uitgeleend door koningin Elizabeth – en een lange sluier. Haar diamanten oorbellen van gestileerde eikenbladeren zijn een cadeau van de ouders Michael en Carole.

Het bruidsboeket bestond uit bloemen die symbool staan voor liefde (hyacint), trouw (hedera) en geluk (lelietje-van-dalen). Ook was er duizendschoon in verwerkt, Sweet William in het Engels geheten. Bovendien was er mirte (liefde) gebruikt van een plant die door koningin Victoria in 1845 is geplant en een plant die in 1947 in het bruidsboeket van Elizabeth werd gebruikt.

William zagen we op zijn huwelijk een knalrood uniform van de Ierse garde dragen.

Wil je de trouwjurk van de hertogin van Cambridge bewonderen dan moet je snel zijn. Tot 3 oktober 2011 wordt deze tentoongesteld op Buckingham Palace. De verwachting is dat dan vijfhonderdduizend mensen de jurk hebben bewonderd en dat brengt zo’n acht miljoen pond in het laatje.

14 gedachten over “Textielpost – Royal Tunbridge Wells

 1. Mooi toch, al die symboliek. En alles samen is het een plaatje!
  (Prettig dat de gegevens nu blijven staan in naam/email/website.)

 2. @Saskia, het is Matthijs gelukt om het voor elkaar te krijgen! Nu scheelt het veel tikwerk voor iedereen!:-)

 3. Fijn dat ik je weer gevonden heb! Goed dat je blog nu op je eigen site staat,geen gezeur meer! Hebben wij ook gedaan.Complimenten voor de site,ziet er mooi uit hoor! En wat leuk om al die info te lezen over het huwelijk…

 4. Heb je eern sorteer systeem voor je kaarten ? Het moeten er zo van lieverlee wel een “paar”zijn Leuk dat de jurk nu zoveel geld oplevert, maar waar gaat dat naar toe?? Ik hoop naar een heel goed doel in Engelann, want ookdaar is veel armoede. basje

 5. @Elza, … en ik heb een prachtig stapeltje kaarten klaarliggen om te plaatsen. We gaan verder en wie weet kan ik hier een schitterend overzicht van textielkaarten laten zien die overal vandaan komen.

  @MarianneD, ik hoop hier ‘probleemloos’ verder te kunnen gaan. Heel goed dat jullie de blog ook ondergebracht hebben bij jullie site.

  @Basje, zullen wij te horen krijgen waar al het geld naar toe gaat?

 6. Ik vond het een van de mooiste bruidsjurken ooit. Wat me er ook zo bij aansprak was het feit dat de jurk geen diep decolleté had en geen blote schouders. Dat vind ik niet passen bij een bruidsjurk.

  Notie van een muggezifter: Carrickmacross is géén kloskant maar een applicatie-techniek. Hier http://www.irishcarrickmacrosslace.com/history2.htm vind je verdere informatie.

 7. Ik vond de trouwjurk prachtig. Ik hou niet van dat hele blote… En… je kon de royal wedding ook breien. Zou er daar ook een kaart van bestaan? Ben benieuwd… Wie tovert er eentje te voorschijn?

 8. @Mieke S, dank je voor de verbetering! Daar ben ik blij mee want het moet wel kloppen wat ik schrijf. Ik ga het onmiddellijk veranderen.

  @Anny, tja, een goede vraag! Het zal niet eenvoudig zijn om daar een kaart van te vinden.

 9. het blijft iets sprookjesachtig hebben, zo’n prinsen en prinsessen. en in china schijnt de jurk een hit te zijn …

 10. Ik hoop dat mijn kaarten ook aankomen. Tot snel deze is super mooi.

  8 oktober zien wij ons. Jose. Ik heb je gevonden via. MarianneD bij haar ook gereageerd maar niet door gekomen ik hoop dat het nu wel lukt…

 11. @José, o,ik hoop zo dat je kaarten aankomen. Tot nu toe niets ontvangen.
  Je maakt me nieuwsgierig!:-)

  Ik zie je op 8 oktober in Nijkerk. Ik dacht dat ik je een mail had gestuurd over mijn nieuwe plek. Waarschijnlijk zal dat mis zijn gegaan. Ik had heel veel mails geselecteerd en het bleken er teveel te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *