Weer terug!


Op 21 augustus plaatste ik een afbeelding met de tekst: Ik ben zo terug! Twee dagen had weblog.nl gereserveerd voor de verhuizing, inmiddels zijn we vier weken verder en is er nog steeds geen datum bekend waarop de blogs weer online gaan. De slechte communicatie en voorlopig geen goed vooruitzicht, heeft mij vorige week zondag doen besluiten om mijn blog onder te gaan brengen bij mijn website. Matthijs had een back-up gemaakt van alle logjes met reacties en die heeft hij voor mij inmiddels allemaal geïmporteerd naar mijn nieuwe plek. Mijn complete archief is terug! Helaas ontbreken de reacties bij de logjes vanaf 12 tot en met 23 augustus 2011. Deze had ik niet gekopieerd. Ik hoop deze reacties nog eens toe te kunnen voegen.


Matthijs heeft een mooie nieuwe site gemaakt waar ik erg blij mee ben! Er zijn overeenkomsten met de oude, maar ook enkele veranderingen. De kleur blauw die aansluit op mijn website is hetzelfde gebleven. De kopfoto is nieuw. Het is een detail uit het schilderij De borduursters van Mario Nannini (1895-1918). Hier kwam ik op doordat Lilian Kok mij een textielkaart stuurde met deze prachtige afbeelding. Later meer hierover bij Textielpost. Nu kom ik gelijk bij de links van onder andere Textielpost, Patronen en Pronkjournaal. Deze onderdelen vind je in de donkerblauwe balk en niet meer in de zijbalk. Klik je op bijvoorbeeld Textielpost dan zie je alle berichtjes hierover. Klik ze aan en het berichtje komt tevoorschijn. Je begrijpt dat al deze links niet meer werkten. De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om dit allemaal te wijzigen. Ook de links in de logjes die een verwijzing maken naar een ouder logje werken niet meer. Die moeten allemaal aangepast worden. Ik kan je zeggen dat de links in alle logjes van 2011 zijn aangepast. Dit vond ik met name erg belangrijk in verband met de verhalen over de Friese merklap 1786. Rechtsboven op de site zie je een witte zoekbalk die je kunt gebruiken om een oud berichtje terug te willen lezen. Je kunt ook de kalender gebruiken. Klik onder in de blauwe balk op maand en je kunt teruggaan tot de start van blog op 20 augustus 2005. Het mailformulier waarmee je een berichtje naar mij kunt sturen, is te vinden boven laatste berichten. Eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf.

Op 20 augustus 2011 schreef ik dat het mijn bedoeling is om van zeven logjes per week naar drie te gaan. Dit geldt nog steeds, maar omdat ik er nu zolang uit heb gelegen met mijn blog ga ik nog enkele weken elke dag een berichtje plaatsen en dan pas overstappen naar drie logjes per week. Wanneer dit is, meld ik uiteraard.

Rond de klok van 16.00 uur op 23 augustus vloog mijn blog eruit. Ik kan je zeggen dat dit een vreemd en raar gevoel gaf bij mij. Door één druk op een knop kan een persoon je werk van zes jaar laten verdwijnen. Het gaf mij meteen een leeg gevoel. Zoveel lieve mensen die ik de afgelopen jaren via mijn blog had leren kennen, waren weg… dacht ik! Niets is minder waar, want wat heb ik de afgelopen weken veel hartverwarmende mails, telefoontjes en post gekregen. Heel veel dank allemaal!

De afgelopen weken heb ik ook nog eens schitterende textielkaarten ontvangen. Er ligt dus een aardig stapeltje klaar om geplaatst te worden. Daarnaast heb ik enkele logjes in de startblokken staan. Er is zoveel moois om jullie te laten zien zodat ik nu enkele weken elke dag een berichtje ga plaatsen.

67 gedachten over “Weer terug!

 1. Nog een heel werk om het weer op orde te krijgen, maar je zult blij zijn dat je deze stap genomen hebt.

 2. @Frederike, dank je!

  @Willy, er is inderdaad nog heel veel werk te verzetten, maar dat komt allemaal goed. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen. Alles heb ik nu in eigen beheer mede door de hulp van Matthijs. Alle complimenten voor hem! Nu worden de puntjes nog op de i gezet.

 3. OOOOOOOOOOO en ook nog(enkele weken) elke dag een logje van Berthi.Joepie………………..!!!!!!!!!!

 4. Hoi Berthi, Fijn dat je weer terug bent heb je logjes gemist.
  Succes verder.
  Geer,

 5. Matthijs HARTELIJK DANK dat je Berthi weer on-line hebt geholpen !!!

 6. Gelukkig heb ik je terug gevonden.

  Enorm gemist mijn dagelijks kijken naar je weblog

 7. Matthijs is een kanjer!
  Fijn dat we hier weer dat netwerk kunnen vormen dat informeert, inspireert en koestert. Die mooie tekening bovenaan geeft dat zo mooi weer: SAMEN.

 8. Wat een feest, je bent er weer.
  Ziet er fris uit en heeft een prettige indeling.
  Met elkaar laten we je kijkcijfers weer flink stijgen.
  Een reactie plaatsen is altijd erg leuk.
  Elke reactie is belangrijk, al is het maar over het weer.
  Of de hoeden met Prinsjesdag.
  Bedankt voor het vele werk wat jullie verricht hebben.
  Wij zijn wel benieuwd wat er van web-log overblijft.

 9. Hulde aan Matthijs maar ook aan jou Berthi. Jullie hebben allebei bergen werk verzet geloof ik.
  Irene

 10. Hallo Berthi,

  Wat fijn dat u weer een blogje hebt kan ik weer fijn bijlezen.

  Heel veel succes.

  Groetjes en veel borduurplezier, Margo

  p.s. favorieten aangepast.

 11. Heerlijk, je bent weer terug… ik zelf begon maar weer opnieuw bij blogspot… Maar heb niet zoveel opgeslagen… Gauw even onder de favorieten zetten.

 12. Welkom terug, dat duurde inderdaad wel een beetje lang, ik begon je ook al te missen. Leuk dat je weer in de lucht bent…..

  Anne

 13. Hallo Berthti, jij bent weer in de lucht. de mijne schijnt er ook te zijn. Vanavond maar eens uitvogelen hoe ik hem kan bewerken. maarrrrr……er is weer kontakt on weblogland. groetjes Marijna

 14. Wat fijn dat je er weer bent!! Ik ben bang dat die hele verhuizing een grote mislukking dreigt te worden, maar misschien moet ik wat meer vertrouwen hebben in een genre waar ik te weinig van af weet… Jouw besluit om het zo op te lossen lijkt me een heel slimme beslissing! Ik ga je weer met veel plezier volgen, lieve groetjes Stefanie

 15. Wat fijn dat je er weer bent Berthi.
  Het ziet er fantastisch uit, petje af ook voor je zoon.

 16. geweldig dat je weer online bent en weer kunt bloggen. het werd hoog tijd dat ik je weer eens ging volgen!

 17. Berthi, gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
  Het ziet er prachtig uit, nieuw en toch heel erg vertrouwd.
  Ik ben heel erg blij voor je.
  Lieve groet van Corrie

 18. Wauw Berthi, gefeliciteerd!!!!! Fijn dat je weer “ON LINE” bent
  Voor jezelf en voor al je followers. Ik ga meteen mijn direct link met jou aanpassen!!!
  Mieke

 19. Berthi en familie,

  Wat fijn dat je weer een weblog hebt !!! Super.
  We hebben vier weken lang iedere dag gekeken of je weblog er weer was.
  Je hebt een mooie nieuwe weblog.
  Prachtig !!!
  Veel succes met je nieuwe weblog !!!
  Groeten.
  Annemie en Jacques.

 20. Goed gedaan Matthijs! Heb je ook al nagevraagd wat de SLA is van de hosting provider waar je deze website host? ’t is maar dat je weet hoeveel downtime je mag verwachten.

 21. oef je bent er weer!
  met een (mooie!) site die tegelijkertijd nieuw en vertrouwd is.
  veel succes met de nieuwe start!

 22. via rafelsenrozen die ook naar blogger is gekomen, zag ik je weer online. Raar dat weblog de boel niet op de rails krijgt! Maar welkom bij blogger… (bedenk nu pas dat mijn oude weblog er natuurlijk ook uit ligt!!!!!!)
  Ik heb in m’n laatste blogpost foto’s van een artikel van jou en Peter overgenomen en dit gemeld. Graag had ik je toestemming gevraagd, maar wist je nu niet goed te bereiken. Nu vraag ik je het achteraf alsnog. Mocht je er moeite mee hebben, dan gaan ze er af.

  veel blogplezier weer!

 23. In het begin dacht ik dat het aan mijn nieuwe computer lag, dat ik iets verkeerd deed of zo. Het duurde zóóóóó lang…….Maar toen ik er achter kwam dat ik je op geen één computer kon vinden moest ik het wel geloven! Wat een gedoe.
  Is deze oplossing (heel knap, natuurlijk) nu tijdelijk of definitief?

 24. Lieve Berthi! Af en toe dacht ik je in Hongarije te horen knarsetanden….wat een ellende zeg! Maar dit is een goeie oplossing denk ik . Fijn zo’n Matthijs in de buurt hè? Hulde aan hem….
  Hier was je regelmatig gespreksonderwerp met 12 handwerkende nederlandse vrouwen over de vloer. Een geweldige week overigens. Daar doe ik je nog wel een keer verslag van. Nu eerst weer genieten van jouw blogs! Hoera! Liefs Frouke

 25. Ha Berthi,
  Blij voor jou en jouw volgers dat je weer in de lucht bent.
  Het was fijn jou vanavond te zien, echt heel lief van je dat je bent gekomen.
  Je hebt het toch al superdruk. Ik waardeer dat zeer.
  Tot ziens!
  Kus,
  Lilith

 26. Hoi berthi. Fijn dat het je gelukt is om weer een weblog te hebben. Ik ga even genieten van het feit dat het nog even elke dag is. Ik heb je gemist deze weken. Voor de zekerheid had ik al iets heel ouderwets per post gestuurd. Sterkte met het verder organiseren van je blog.

 27. Wat heerlijk dat je weer on-line bent. We zijn verdorie helemaal van slag zonder onze weblog bezoekjes. Met dank aan Matthijs, het ziet er prachtig uit.
  Groetjes,
  Anneke SK

 28. Hoi Berthi,
  wat ben ik blij met dit bericht van jou zeg!!!
  heerlijk om je hier weer terug te lezen..het is al laat ,dus ik lees een andere keer wel bij ,maar dit is al weer heel fijn !!!
  wat een slapeloze nachten zal iedereen gehad hebben…goed opgelost, fijn zo’n zoon!!!!

 29. Berthi, gefeliciteerd..
  je nieuwe blogadres ziet er MOOI uit..
  ben benieuwd naar de nieuwe logjes!
  groetjes, Petra

 30. Gefeliciteerd met je mooie nieuwe blog! Ik kan ook nog steeds niet je oude blog vinden, ik ben heel blij voor jou maar ook voor je lezeressen dat al je info niet verloren is gegaan! Heerlijk dat ik nu weer logjes van je lezen kan!
  Een lieve groet uit Urk!

 31. Hallo Berthie,

  Ook ik ben blij dat je er weer bent, heerlijk al die logjes weer lezen. Mijn petje af voor het werk van Matthijs, moeder en zoon hebben er een leuke site van gemaakt.

 32. Wat fijn je weer online te zien, we hebben je erg gemist! Door de sores op weblog ontdek je ook weer hoe bekend je bent in handwerkland. Fijn om je logjes en nieuwtjes weer te kunnen lezen. Mijn weblog is ook nog niet hersteld. ik kan mijn laatse berichten weer zien, maar ik kan er nog niets mee en het ziet er nog niet uit. Ik ben een poos weg geweest dus ik wacht nu nog even. Zou het erg jammer vinden als mijn archief van drie jaar weg is, ik heb er op vertrouwd dat het goed zou komen.

 33. Wat een werk om het allemaal weer naar je zin te krijgen. En ook … wat fijn dat je er weer bent en dat ik ( en ik niet alleen) weer je berichten over textiel kan lezen!
  Veel succes gewenst door Lia

 34. Fijn dat je weer terug bent Berthi, ik heb je gemist!!!!!!

  Groetjes van Marion

 35. Gefeliciteerd met je nieuwe weblog, geweldig van je zoon om dit voor elkaar te krijgen. En voor de lezers weer fijn dat we weer je berichten kunnen lezen! Wacht nog even af en anders begin ik op blogspot heb al een account aangemaakt.

 36. Welcome back Berthi, look forward to read your interesting bits and pieces,

 37. Het belangrijkste werk is gedaan. De details worden nog aan gepakt.
  In ieder geval zijn alle links van de projecten die in de donkerblauwe balk staan aangepast. Dat had mijn prioriteit. De rest volgt.

  Wat waren er weer bijzondere hoedjes waar te nemen op Prinsjesdag!

 38. Fijn dat je de favorieten hebt aangepast want dit blijft mijn plek. Ik ga dus niet meer terug naar weblog.nl Uiteraard ga ik wel de nieuwe link plaatsen zodra mijn oude blog online is.

 39. Ontzettend goed dat je aandacht geeft aan de bijzondere expositie in het Verzetsmuseum Amsterdam. Dus, mooi zo laten staan!

 40. Ik blijf op deze plek! Ik ga niet terug naar weblog.nl Uiteraard wil ik op mijn oude blog als die weer online is een berichtje plaatsen met de nieuwe link.

  Op deze plek is inmiddels mijn complete archief geplaatst en diverse links heb ik al aangepast. Voor mij geen reden meer om terug te gaan naar weblog.nl

 41. Fantastisch om te horen dat jullie een geweldige week hebben gehad. Om eerlijk te zeggen had ik niet anders verwacht met jou en je man als geweldige gastvrouw en gastheer! Ik kijk uit naar je verslag!

 42. Het was zeer boeiend om je verhaal te horen over de achtergrond van diverse foto’s van je. Zoals je weet vind ik net als jij het verhaal erg belangrijk. Ik heb genoten en kom waarschijnlijk volgende week een kijkje nemen in Museum Van Bommel Van Dam.

  Jij bent zeer gedreven, veel mensen kennen je prachtige werk al en de groep belangstellenden zal in de toekomst alsmaar groter worden. Ik blijf je volgen!

 43. Dank je wel voor al jullie lieve reacties. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet en zonder de hulp van Matthijs was het me absoluut niet gelukt. Met z’n allen gaan we weer genieten van al het moois in handwerk- en textielland. Inspireren en samenwerken, daar gaan we voor!

 44. Wat HEERLIJK dat je er weer bent. Ik heb je blog zo vreselijk gemist! Ik denk dat je een heel verstandig besluit hebt genomen om die prutsers van web-log je schoenzolen te laten zien. Grote dank aan Mathijs. Het moet een heel werk geweest zijn. Trouwens het aanpassen van de links zal jou ook heel wat uren bezig houden. Maar nu komt het allemaal weer goed en kan het normale leven weer doorgaan!

 45. Hoi Berthi

  Wat fijn dat je blog weer in de lucht is, heb het heel erg gemist.
  Succes.

  Groetjes Els

 46. Wat fijn weer bij je te lezen. Je staat al weer met je nieuwe site op mijn blog. Mooi zoals je een eigen stek hebt gecreëerd !

 47. Zoals jullie zien is het vierkante blokje en ‘reply’ weggehaald. Hierboven zie je een aantal reacties van mij staan die eerst in hetzelfde vakje stonden als van de persoon die een reactie plaatste. Ik zal hieronder de reacties opnieuw plaatsen.

  @mien b, jaja, een verrassing voor de lezers!:-)

  @sarah, dank je! De puntjes moeten nog op de i gezet worden!

  @elma, het belangrijkste werk is gedaan. De details worden nog aangepakt.
  In ieder geval zijn alle links van de projecten die in de donkerblauwe balk staan aangepast. Dat had mijn prioriteit. De rest volgt.

  Wat waren er weer bijzondere hoedjes waar te nemen op Prinsjesdag!

  @Margo, Fijn dat je de favorieten hebt aangepast want dit blijft mijn plek. Ik ga dus niet meer terug naar weblog.nl Uiteraard ga ik wel de nieuwe link plaatsen zodra mijn oude blog online is.

  @Corrie, ik hoop zo dat je prachtige blog snel tevoorschijn komt!

  @Anneke, ontzettend goed dat je aandacht geeft aan de bijzondere expositie in het Verzetsmuseum Amsterdam. Dus, mooi zo laten staan!

  @Josefien, Ik blijf op deze plek! Ik ga niet terug naar weblog.nl Uiteraard wil ik op mijn oude blog als die weer online is een berichtje plaatsen met de nieuwe link.

  Op deze plek is inmiddels mijn complete archief geplaatst en diverse links heb ik al aangepast. Voor mij geen reden meer om terug te gaan naar weblog.nl

  @Frouke, Fantastisch om te horen dat jullie een geweldige week hebben gehad. Om eerlijk te zeggen had ik niet anders verwacht met jou en je man als geweldige gastvrouw en gastheer! Ik kijk uit naar je verslag!

  @Lilith, Het was zeer boeiend om je verhaal te horen over de achtergrond van diverse foto’s van je. Zoals je weet vind ik net als jij het verhaal erg belangrijk. Ik heb genoten en kom waarschijnlijk volgende week een kijkje nemen in Museum Van Bommel Van Dam.

  Jij bent zeer gedreven, veel mensen kennen je prachtige werk al en de groep belangstellenden zal in de toekomst alsmaar groter worden. Ik blijf je volgen!

  @Christien, Ik ga de brievenbus in de gaten houden!:-)

 48. ben jaloers op je, zo’n mooie blog en zo’n handige zoon, of hoort de naam bij je man? maakt niet uit je hebt een prachtige nieuwe blog die nu in mijn favorieten staat, groet Elly

 49. Ik miste al een paar weken je interessante blogs, via een vriendin vond ik je nieuwe adres. Jammer dat het zo heeft moeten lopen. Blijkt toch dat het hosten van een grote internet site met veel deelnemers iets heel anders is dan bladen uitgeven! In dit geval geldt het spreekwoord: “schoenmaker blijf bij je leest”. Ik ben blij dat je er zo veel werk in hebt (moeten) willen steken om je eigen stekje in te richten. Veel succes!

 50. @Margriet, fijn dat je er weer bent!

  @Fie van Dijk, leuk, jij bent er ook weer!

  @Elly Huskens, ik ben heel blij met de nieuwe blog waar Matthijs (de oudste zoon) voor gezorgd heeft.

  @Marnel, leuk om van je te horen. Sanoma heeft zich aardig verslikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *