Textielpost – Saint-Malo (Bretagne)


Marijtje Ceelen: ‘Ik vond een rek met vele verschillende kaarten aan de kust van Frankrijk in Saint-Malo en misschien krijg je er nog wel meer van. Ik vond deze wel mooi. Ik vermoed dat ze machinaal geborduurd worden. Ik lees je blog vaak en geniet ervan.’

Over de dracht van Bretagne schreef ik al eerder. Wil je je geheugen opfrissen, lees dan dit logje nogmaals.

In oktober 2010 ontving ik de eerste textielkaart die in de stijl is van bovenstaande kaart. De tweede volgde op 7 februari 2011, een kaart die ik als grapje aan mezelf stuurde. Enkele maanden later volgde de geborduurde kaart uit Sicilië. In juni kwamen er kaarten uit de Dordogne en Mallorca, en nu dan uit Bretagne. Op de meeste kaarten staat Made in Spain. Ook al staat deze tekst niet vermeld, dan heb ik toch het vermoeden dat deze geborduurde kaarten hun oorsprong vinden in Spanje.

Na het plaatsen van de geborduurde kaarten, kwamen er bij veel lezers herinneringen naar boven die teruggingen naar de jaren zeventig van de vorige eeuw. Sommigen hadden de kaarten uit deze periode bewaard in een plakboek die je in deze log ziet.

In welke landen worden dit soort ansichtkaarten verkocht? Het maakt me nieuwsgierig. Wie weet duikt er nog eens een exemplaar op in een land waarvan we het niet in eerste instantie zouden verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *