20.8.2005 – 20.8.2011


Zes jaar bloggen! Wie had dit gedacht toen ik op 20 augustus 2005 heel voorzichtig de eerste stappen zette in blogland. Thema van mijn blog moest handwerk/textiel worden in de breedste zin van het woord. Mijn doel was om elke dag een nieuw berichtje te plaatsen. Dat zijn 365 logjes op jaarbasis. Dit maal zes, en je komt uit op 2190 berichtjes. Dan tellen we er nog eentje bij voor het schrikkeljaar 2008, en komen vervolgens op 2191 logjes. Uiteindelijk zijn het 2335 berichtjes geworden in zes jaar tijd met in totaal 48.880 reacties. Hier ben ik mijn lezers zeer dankbaar voor, want zeg nu eerlijk, wat is een blog zonder lezers en reacties? Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren zowel op textiel- als schrijfgebied. In het bijzonder wil ik Eva Behrens bedanken die altijd weer een mail stuurde zodra ik een tikfout had gemaakt.

Mooie projecten, zoektochten en puzzels kwamen voorbij waardoor ik veel nieuwe kennis heb vergaard in de afgelopen zes jaar. Zonder jouw bezoek aan mijn blog en tips was het me nooit gelukt om zo’n diversiteit aan logjes te schrijven. Daar wil ik je heel hartelijk voor bedanken.

Het nieuwe project Textielpost dat ik vorig jaar begon, is voorlopig niet afgesloten. Niet alleen ik geniet van alle prachtige textielkaarten, maar ook de lezers zoals blijkt uit de enthousiaste mails die ik hierover ontvang. Na de verhuizing van mijn blog gaan we dus steevast door met textielpost en nieuwe logjes over handwerk en textiel in de breedste zin van het woord. Veel zal hetzelfde blijven, wel zal er een verandering gaan plaatsvinden in het aantal berichtjes dat ik ga plaatsen. In plaats van zeven logjes per week, gaan dat er drie worden. De nieuwe berichtjes ga ik op vaste dagen plaatsen, namelijk op zondag, dinsdag en donderdag. Niet meer op een vast tijdstip, maar in de loop van de dag verschijnt een nieuw logje. Daar begin ik morgen mee.

Post, zowel digitaal als door de brievenbus, ontvang ik regelmatig met tips, knipsels en textielkaarten. Erg leuk allemaal. Regelmatig krijg ik te horen dat mensen vaak op mijn blog terechtkomen als ze informatie zoeken over een bepaald onderwerp. Josefien bedacht hiervoor een aardig woord: Textilipedia! Prachtig verzonnen, maar zover zijn we nog lang niet. Om dit te bereiken moet er nog heel veel werk verzet worden.

1 gedachte op “20.8.2005 – 20.8.2011

  1. Pingback: Weer terug! | Berthi's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *