Emma G. Texeira


Bij textielpost heb je al diverse keren een geborduurde ansichtkaart voorbij zien komen. De meeste lezers herkennen deze kaarten uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toch blijkt de geborduurde ansichtkaart al veel langer te bestaan. Elly Smith uit Amerika stuurde mij bovenstaande geborduurde kaart die uit begin 20e eeuw dateert. Ook weer een Spaanse kaart van origine. Overigens bevat deze kaart veel meer borduurwerk dan de huidige vergelijkbare kaart. Zou de oorsprong van de geborduurde kaart zich toch in Spanje bevinden? Het is een onderzoek waard.

Emma G. Texeira was een geliefd fotomodel. Je ziet haar regelmatig terug op kaarten. Hier en hier zie je een andere kaart waar zij op afgebeeld staat.

Van Marijtje Ceelen ontving ik een geborduurde textielkaart uit Bretagne. Op deze kaart staat niet Made in Spain, toch heeft de kaart dezelfde uitstraling als de andere geborduurde kaarten. Ik laat deze prachtige kaart snel op mijn blog zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *