No Smoking Machine


De No Smoking Machine is een van de jubileumprojecten van Literair Station Venlo, dat dit jaar tien jaar bestaat. Het gaat om de uitgave van een serie miniboekjes met poëzie en proza van merendeels jonge dichters en schrijvers, die zich op een ongebruikelijke manier presenteren: in een authentieke Bitri sigarettenautomaat uit Dokkum. Mark Zaremba, student werktuigbouwkunde aan de Fontys Venlo, is het gelukt de machine europroof te maken. In een groep is gewerkt om een typisch massa- en wegwerpproduct – het sigarettendoosje – aan te passen tot een bewaarexemplaar. De No Smoking Machine is geen antirookcampagne, maar refereert op z’n eigen wijze aan de originele betekenis van de sigarettenautomaat en de inhoud.


De No Smoking Machine is tijdens het Zomerparkfeest 2011 geïntroduceerd in Museum van Bommel van Dam. Je gooit een twee euro muntstuk in de automaat, je maakt je keuze en trekt het sigarettendoosje met het boekje uit de automaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *