Van Middelburg naar Arnhem

Ach, ik hoef het je niet meer te vertellen, want je weet allang dat ik een honkvast persoon ben. Ik ga dus niet op vakantie en wat lees ik vandaag in de Volkskrant in de column van Paulien Cornelisse? ‘Het zou me niets verbazen als thuisblijven het nieuwe weggaan is geworden?’ Hoor ik zowaar ineens bij de trendsetters? Maar goed, soms ben ik toch op stap in eigen land. Gisteren in Middelburg en vandaag in Arnhem waar het me lukte om enkele kiekjes te nemen die met handwerken te maken hebben. Kom, ik laat je twee foto’s zien.


Bij Van Mij zag ik frisse kleurtjes breikatoen ge√ętaleerd in een glazen kastje. Hiernaast lagen gebreide babymutsjes van dit garen die veel weg hebben van dit patroon.


de Bijenkorf in Arnhem heeft iets met kruissteekjes! Hilly kan aan ons uitleg geven. De afbeelding is een verwijzing naar het thema decoratie binnen de Bijenkorf in het hele land. Het is gebaseerd op kruissteekpatronen en de decoraties hangen door de hele winkel. In Rotterdam zijn termen als koeken, cupcakes en bonbons in kruissteek toegevoegd.

15 gedachten over “Van Middelburg naar Arnhem

 1. En Berthi ging op stap . . .
  We mogen even in de winkels kijken , waar ze ook even ? was .
  Ze stuurt ons langs linkseklikwegen om er lange tijd rond te dwalen , wil je alle moois bekijken .
  Aan de babylindbergjes zitten stevige koordjes , goed dichtgeknopt zal Baby het kapje niet zo snel verliezen .
  Wat de Bijenkorf precies versierde daar ben ik zeker vanwege het vroege uur , niet aan toe gekomen . Vrolijk en mooi kleurig is het wel .

 2. Ging je met de trein? Darrin is het nu ook betrekkelijk rustig.
  Mooie decoraties laat je zien vandaag.

 3. >>> waar ik dus vannacht al snel om een hoekje had gekeken !!;-))
  En voor een trendy thuisblijfster heb jij veel kilometers gemaakt in een korte tijd.
  Het garen vind ik apetijtelijk, krijg zin om er mee te werken.
  En het kruissteek werk is heel grappig, lijkt op het karton borduren van vorige eeuw.
  Maar ben nog een beetje ontevreden want verlang naar MEER uitleg hoor !!?

 4. Berthi,wat heb je ons deze week weer allerhand voorgeschoteld! Dank.
  Blij om te lezen dat je ook honkvast bent.Daarom is het hier nu ook extra rustig in mijn buurtje.Veel groen en water.Ik geniet.Verbeeld me altijd dat ik mijn vier katten niet alleen kan laten.
  Ken je:”Kleding op de bon”?Ik stuur het je graag toe.

 5. psssttt…Bijenkorf Rotterdam ook ;)))
  de etalages bij ons zijn abstracter (mooier) hihi altijd leuk!!

 6. @mieke s, vrijdag gingen we met de trein naar Middelburg en Vlissingen, gisteren met de auto naar Arnhem.
  @marian’ne m, ik had ook graag meer informatie over het thema van de Bijenkorf, maar helaas kon ik zowel in de Bijenkorf zelf als op internet niets vinden. Het doet ook aan ministeck denken.
  Op de deur van de BIJ zat wel een sticker geplakt met de tekst: colourful crafts! Dat moet het thema zijn. Dus, handgemaakte kleurrijke artikelen/ontwerpen.
  Er komt nog wel meer informatie over Middelburg!:-)
  @Dout Ruygh, Kleding op de bon, is een prachtig boekje dat in mijn boekenkast staat. Dank je voor het aanbod, maar twee exemplaren is nu ook weer niet nodig!

 7. Zo komen ook de thuisblijvers nog eens van hun
  plek.
  Leuke manier om de bollen katoen te etaleren, met het gebreide resultaat er naast.
  Spannend de kruisjes in de Bijenkorf.
  Misschien kan Hillie ons vertellen wat er in dit motief te koop is. Rotterdam zal wel meer te koop hebben als in de vrij kleine Bijenkorf in Arnhem.

 8. Na wat overleg in huis hebben we toch maar besloten om een paar dagen er op uit te gaan. Niet naar amsterdam, veel te druk voor ons. We hopen dat ik na de reis nog genoeg energie over heb om dingen te bekijken. Hopelijk komen we nog iets op het gebied van handwerken tegen. DS’s blijven thuis om op Nora (cavia) te passen.Dus om haar hoef ik me geen zorgen te maken. Ze is vandaag in bad geweest en nadien heeft ze een pedicure behandeling gehad. Zodat ze de sokjes van MM weer aan kan. Dat is een knip oog naar MM. Zij heeft namelijk 3 sokjes voor Nora gebreid. Ik had 1 gebreid maar het viel mij tegen zo klein te breien. Een paar dagen later kreeg ik 3 sokjes van MM over de post. Zo krijgt Nora geen koude voetjes meer. Ze had verschillende kleurtjes gebreid zodat Nora kan kiezen welke kleur ze om haar voor pootjes wil hebben.

 9. @Hilda, heel veel plezier de komende dagen. Ga fijn genieten. Er wordt goed op het huis en Nora gepast. Je hoeft je geen zorgen te maken! Goede reis!

 10. Natuurlijk heb ik t even voor je nagevraagd…het is het “decoratiethema”binnen de Bijenkorf in t hele land .
  Gebaseerd op kruissteekpatronen, die hangen door de hele winkel.
  Wat je in Arnhem zag ,hangt bij ons boven de ba,ie van de meesterbanketbakker ,met geborduurde termen als “Koeken’/cupcakes en bonbons
  daarnaast hebben wij een boekencarree en daar hangt natuurlijk “boeken”boven ,dus echt een leukere invulling bij ons ;))))))

 11. @Hilly, o wat leuk! Rotterdam heeft de uitgebreide versie. Moet ik nu toch naar Rotterdam…?
  Ik zal je uitleg toevoegen aan de log. Dank je voor de moeite!

 12. tuurlijk moet je naar rotterdam en ook naar de boeken natuurlijk in de kelder!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *