“Is er (nog) post?”… en andere exposities


“Is er (nog) post?”, is de titel van de quiltexpositie in het Torenmuseum Goedereede die nog te bezichtigen is tot en met 13 augustus 2011. Om de twee jaar organiseert Quiltkring Goeree Overflakkee een tentoonstelling. Voor dit jaar koos men voor het thema postzegels. Het Torenmuseum is een prachtige locatie waar de quilts goed tot hun recht komen. Als je gaat kun je het beste eerst het boek doorkijken waar de uitleg over het materiaal, voorstelling etc. van de quilts beschreven staat.——————————

Van 14 oktober 2011 tot 18 maart 2012 is in het Tassenmuseum de tentoonstelling Mooie Cadeaus te zien. Op de tentoonstelling ‘Mooie cadeaus’ staan de tassen centraal die het Tassenmuseum in haar 15-jarig bestaan heeft ontvangen van particulieren, verzamelaars en ontwerpers. Met onder meer brieven en foto’s worden de verhalen en herinneringen van de schenkers en hun tas in beeld gebracht. De tentoonstelling laat zien op welke, vaak bijzondere wijze deze tassen in het bezit van het museum zijn gekomen.


Louis Vuitton heeft aan het Tassenmuseum een zeer exclusieve tas uit haar collectie geschonken. Het is een grote patchwork tas, gemaakt van krokodillen- en hagedissenleer. De tas, geïnspireerd op een tas van de catwalk van voorjaar/zomer 2006, werd alleen op bestelling gemaakt. ‘Les extraordinaires’, zoals de tas heet, is dus zeker van toepassing. Er zijn wereldwijd maar een paar exemplaren. Sigrid Ivo kon de tas ophalen in het depot van het Franse tassenmerk, waar meer dan 10.000 historische stukken liggen opgeslagen.
——————————


De expositie Hommages aan Couturiers van Ans Markus is in de Eusebiuskerk in Arnhem te zien tot en met 28 augustus 2011.

Ans Markus: ‘Door de jaren heen heb ik zoveel moois gezien. Beeldschone ontwerpen die nooit vergeten mogen worden. Daarom staat mijn nieuwe werk in het teken van de oude- en nieuwe couturiers. Met Hommages aan Couturiers deel ik mijn passie voor mode met de rest van de wereld en hoop ik een steentje bij te dragen aan de eeuwige roem van de ontwerpers.’
——————————


Van 15 tot en met 18 september 2011 vindt de 17ème Carrefour Europiéen du Patchwork plaats in de Elzas. Joke Visser zal aanwezig zijn met Nederlandse schoolmerklappen daterend van begin 19e eeuw tot heden.

Meer merklappen uit de collectie van Joke Visser zijn te zien in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Lees hier het artikel dat gepubliceerd is in Eilanden Nieuws.
——————————


Van 26 juli tot 26 september 2011 exposeert Joke Hardenbol in de Centrale Bibliotheek te Dordrecht. Het thema van de expositie is De Terugkeer van de Godin. Joke heeft een serie werken gemaakt met het thema de Godin, een vrouwelijke God die tijdens de oude en nieuwe steentijd een grote rol speelde. Hierbij is ze geïnspireerd door Godinnenbeelden die gevonden werden bij opgravingen overal ter wereld.

Met haar kunst probeert Joke meer zicht te bieden op de Godin. In objecten, collages en ander werk gebruikt ze veel verschillende kleuren, materialen en technieken.

Aanvullend op de expositie van Joke Hardenbol geeft Lida van de Water op 10 augustus een lezing over De Terugkeer van de Godin. Tijdens een interactieve bijeenkomst vertelt zij over de Godin, welke rol zij vandaag de dag speelt en waar zij precies voor staat. De lezing is gratis toegankelijk.
——————————


VERINNEREN EN HERLANGEN van 10 tot en met 28 augustus 2011. Is het verlangen naar wat nog komen gaat bij uitstek iets voor jongere kunstenaars en koesteren ouderen vooral hun herinneringen. Of mixt herinneren en verlangen tot VERINNEREN EN HERLANGEN? Met werk van onder andere Ciska Jonkers en Caroline Grijsen, Simone de Groot en Joke Breemouer. De Vishal, Grote Markt 20 in Haarlem. Geopend: dinsdag tot en met zaterdag 11.00-17.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur.

11 gedachten over ““Is er (nog) post?”… en andere exposities

 1. Wat komen er weer mooie werkstukken voorbij en wie zin heeft om de reisjes te ondernemen kan op stap gaan .
  Mooie titel , Is er nog post , dat zullen we denk ik elke dag wel een keer zeggen .
  En vooral leuke post , daar houden we wel van .
  Ik zie een allerliefst schoolmerklapje , mooi in gelijst .
  Het tassen museum is ook al lange tijd een mooi uitstapje en dan genieten van al de prachtige tassen . Tassen echt zo,n vrouwelijk atribuut . Heerlijk om bij je te hebben en een ieder heeft wel zo z,n plekjes en vakjes in haar eigen tas en geheimen mee dragen en dingen die je nog wel eens nodig zou kunnen hebben . Vroeger was het vaak een veiligheidspeld die mee moest , natuurlijk om als redding te dienen voor onverwachte ongemakjes .
  Ik zie al velen zich weer opmaken om een dagje erop uit te trekken .
  Wanneer je thuis komt vergeet niet ons een beetje te vertellen over alles wat je gezien hebt , dan zijn de thuisblijvers ook weer tevreden gesteld .

 2. Mooi gelukt Berthi deze log over o.a. de Quilts in Goedereede. Mooi ook je link naar de foto’s van het Museum zelf.
  Je bent een echte textiel-journaliste !!
  Heb je nog een excuus gekregen voor die fout in je naam van de krant n.a.l.v. Groeten uit Lappenland ???

 3. Ik vind vooral het tassenmuseum een bezoek waard. Buiten de mooie collectie tassen is het daar genieten in het museumcafé. De inrichting daarvan is zo stijlvol dat je een tweede kop koffie of thee neemt. De eerste drink je namelijk op zonder het in de gaten te hebben. Je bent veel te druk met om je heen kijken. Alles in stijl, tot het theelepeltje toe.

 4. wat een leuke postzegellap die onderste
  en wat een gave tas zeg
  en dat dat schoollappie
  kortom weer leuke post vandaag
  bedankt voot meegenieten

 5. @Gerrie, de titel van de quiltexpositie “Is er (nog) post?” past zo mooi bij het project Textielpost! Dat niet alleen, want bijna iedereen zal dagelijks deze vraag stellen. Wij houden van gezellige post! Wat een toeval dat er nu deze expositie is.
  @Lies Huizer, staat er mooi op hè! Jouw foto van het boek is ook zo leuk! En dan niet te vergeten de onderste afbeelding, want jij stuurde deze prachtige kaart! In deze log zit dus een fikse bijdrage van jou, Lies!!!
  Nee, verder niets meer gehoord over de fout van mijn naam.
  @mieke s, twee redenen om weer naar het Tassenmuseum te gaan: de nieuwe expositie bezichtigen en minimaal twee kopjes koffie drinken in het museumcafé.
  @ester, de dag kan al bijna niet meer stuk met al dit moois!
  Ons land heeft o zo veel te bieden op textiel/handwerkgebied! Op en top genieten!

 6. helemaa eens met Mieke s , de entourage is geweldig daar , de petite fourtjes etc
  enne een bezoekje vlakbij huis t streekmuseum ,kom ik daar na 20 jaar toch eens binnen 😉

 7. Er is weer genoeg te zien in ons landje! Mooie tentoonstellingen.Dank je Berti om ons hier weer over te informeren.

 8. Dank je wel Berthi voor het plaatsen van de informatie over mijn expositie. Ik hoop dat veel mensen een bezoek aan ons prachtige Dordrecht combineren met een bezoek aan mijn expositie.
  Vriendelijke groet,
  Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *