Naar Parijs in augustus


Zwarte zaterdag (30 juli 2011) in Frankrijk is geweest. Met enige rust kunnen we ons weer begeven op de Franse autowegen. Misschien heb je het plan om een bezoek te brengen aan Parijs nu ‘bijna’ alle Parijzenaren de stad gaan verlaten. Verblijf je in Parijs, dan is de kans groot dat je naar Montmartre gaat en vervolgens de kleurrijke vrouw van de foto tegenkomt.

11 gedachten over “Naar Parijs in augustus

 1. Eerlijk gezegd heb ik besloten om maar thuis te blijven .
  Parijs is natuurlijk een drukke stad waar wel het een en ander te beleven valt .
  Je laat weer een kleurig plaatje zien ik keek vooral naar de hangende bloemfranje langs de parasol .
  Goudenregen als ik het goed kan zien .
  De vrouw vind ik niet zo vrouwelijk moet ik zeggen , nogal stoer .
  Meestal als ik hier rond kijk komen er wel weer herinneringen naar boven .
  Ik was nooit in Parijs , maar de juffrouw uit de tweede klas ging met vakantie naar Parijs . Stel je voor in de jaren dertig , toen gingen er nog niet zovelen die richting uit .
  De juf was bij m,n Oom op kamers en ze had de ruimte . Een grote keuken , al werd er voor haar gekookt .
  Toen ze dus in Parijs was liet Oom de woonruimte aan bezoek zien en ik huppelde er achteraan . Ik vloog met een vaartje naar juf haar stoel bij het raam en liet me achterover vallen roepende hier is de juffrouw !!
  Er werd over gesproken dat de juf helemaal naar Parijs was , een gebeurtenis in die dagen .
  Nu gaat het hier zomeren de komende dagen , hopelijk niet te heet .

 2. Ons vakantieadres is 700 km boven Parijs en daar verblijven wij het hele jaar.
  Toch ben ik blij dat ik Parijs gezien heb.
  Monmarte is een belevenis.

 3. Gisteren weer 1100 km. terug gereden vanuit Frankrijk. Eén dag later dan zwarte zaterdag en het is al weer te doen.

 4. Zelfs de kat van Ome Willem is op reis geweest naar Parijs. Maar voor mij geen Parijs. Misschien een keertje in de toekomst. Zou graag in de steegjes willen rondstrunnen voor kleine hebbedingetjes. Maar niet getreurd vandaag wordt het mooi weer en daar we met volle teugen van genieten.

 5. Ben en blijf een dorpsmens,als we met de camper op reis zijn,rijd ik het liefst met een grote boog om de grote steden heen.
  Toch dankzij onze vroegere georganseerde reizen zijn we in Parijs,Londen,Brussel en Luxemburg,geweest.Maar ik voel me er niet op mijn gemak,te massaal.

 6. Een vrolijk plaatje!!
  Die kat van ome Willem zit aan haar voeten en ik zie zelfs een Moulin Rouge….
  ohlala

 7. ook ik ben wel eens in Parijs geweest
  vond het voor een paar dagen ok
  maar ben ook t liefst thuis eigenlijk
  geld voor al m n vakantiestekkies
  na een week wil ik weer mn eigen bed en poezen zien…
  ben gek op de buitenlandse plaatjes, maar ben een echte hollandse
  na een week hitte wil ik buien en wind…en wlken, gek he

 8. Wat leuk, gisteren zijn we (jongste en ik) net terug gekomen van vijf dagen Parijs! Het was echt super!! De vrouw op de foto hebben we niet gezien, maar dat is ook niet gek als je zag hoeveel toeristen Parijs in deze tijd bevolken…! We hebben giga genoten van Parijs in de zomer!!

 9. Precies één dag voordat we naar Parijs vertrokken, plaatste jij dit bericht. Toevallig en grappig.
  De vrouw op de foto hebben we inderdaad gezien, vlakbij de Sacré Coeur. Het was daar niet leuk druk en van alle kanten werd je belaagd door handelaartjes. Snel doorgelopen naar een paar fantastische stoffenzaken in dezelfde buurt!

 10. @Miriam Klaassen, enig om je reactie te lezen. Jammer dat het zo druk was waardoor het niet leuk meer was. Gelukkig hebben jullie een prachtig alternatief gevonden!
  @Stefanie, super dat jullie zo genoten hebben. Eigenlijk kan dat ook bijna niet anders in Parijs.
  Tja, Parijs is altijd druk, maar tijdens de zomermaanden is er bijna een overvloed aan toeristen. Van de ene kant heeft het iets, maar aan de andere kant kan het ook té veel worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *