Louboutin – fall 2011

Schoenenontwerper Christian Louboutin bedacht een sublieme campagne voor zijn najaarscollectie 2011. Hij liet zich inspireren door beroemde schilderijen en zijn modellen werden in dezelfde pose gefotografeerd door Peter Lippman. Het ziet er zeer indrukwekkend uit.


Whistler’s Mother van James McNeill Whistler uit 1871. Het schilderij bevindt zich in Musée d’Orsay.Saint Dorothy van Francisco De Zurbaran.Portrait of a Girl van Jean-Baptiste-Camille Corot.Elizabeth of Austria van Francois Clouet. Het schilderij dateert van 1571 en bevindt zich in het Louvre.

26 gedachten over “Louboutin – fall 2011

 1. Wat een mooie plaatjes.
  Deze morgen ben ik een beetje vroeg, om 5 uur moet ik naar de bus die mij naar het Station zal brengen. Geen hoge hakken, maar stevige stappers met lange zwarte regenjas, het is hier niet droog.
  Vandaag ga ik op “koopjesjacht” in het zuiden des lands.

 2. goede reis elma, en denk er op Grunningers zijn zunig. De portretten zijn prachtig maar de schoenen , alleen om te kijken, basje

 3. Mooie schoenen met zeer geslaagde achtergrond. Gisteren ook schilderijen bekeken maar met oude schoenen erop. Namelijk van Jopie Huisman in Workum.
  @Basje, Grunningers en drenthenaren binnen zunig maar niet knieperig:)

 4. Wat een originele reclamecampagne. De misser erin vind ik het meisje dat Girl van Jean-Baptiste-Camille Corot moet voorstellen. Het originaal is een kind, het model op de foto probeert de vamp uit te hangen maar slaagt daar niet in. De ‘oorspronkelijke’ modellen zullen maar wat blij zijn dat ze niet op zulke hakken hoeven te lopen!
  Elma, deze keer is het andersom: jij ruilt het mooie weer in Groningen in voor het druilerige zuiden.

 5. Ik kijk eigenlijk meer naar de achtergrond dan naar de schoenen. Heel mooi, bijna als een schilderij.

 6. Het eerste schilderij ken ik vooral doordat Mr. Bean het in de eerste film tot lijdend voorwerp heeft gemaakt.
  Lijdend voorwerp moet dan wel letterlijk genomen worden.

 7. De reclame is mooi bedacht , dat wel .
  Maar van de schoenen krijg ik de schrik , wat een enge hakken .
  Je zou ze goed als steekwapen kunnen gebruiken . Gewoon gevaarlijk deze dingen aan je voeten .
  Ik wilde ook eens in m,n jonge jaren een chique schoen een aardig pumpje , dat was eens en nooit weer .
  Ik werd nogal eens gevraagd om op kindertjes te passen . Ook al waren ze al de luiers ontgroeid ze bleven dit vrijwilligerswerk babysitten noemen .
  Toen ik eens op weg was naar mijn babysitadres gaande over een akelig klinkerstraatje had ik mijn hakjesschoenen aan . Dat werd bijna een strompelgang , dat was snel teneinde .
  Sinsdien kwam er alleen maar stevig schoeisel in huis .
  De schilderijen die als voorbeeld dienden zijn prachtig .
  Het eerste plaatje is zo bekend , het zal vaker als reclame gediend hebben . Soms op een koekblik uit de oude tijd ?

 8. Alleen bij het eerste schilderij zie ik de overeenkomsten. Op de andere foto’s is de kleding helemaal anders. Gemiste kansen.
  Waarom strompelen vrouwen op deze stiletto’s? Het doet me denken an de lotusschoentjes. “Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.” Maar ja, wat is mooi?

 9. Wat een verscheidenheid in kledij door de jaren heen.De oude drachten zijn toch altijd mooi om naar te kijken.

 10. Wat een kunstwerken, die foto’s!
  N.a.v. Miekes link: de schoenen zijn wel heel erg mooi. Voor een bijzondere gelegenheid is de van/voor prijs wat mij betreft net te doen. Jammer, dat ik er nog geen 3 minuten op zou kunnen lopen. Ik zou graag eens zo sjiek uit de hoek willen komen, al is het maar voor één dag……
  Leuk, dat ‘pumps’ in België blijkbaar ‘pompen’ worden genoemd. Dat klinkt al meteen een stuk minder sjiek. Bij ‘pumps’ denkt niemand aan de letterlijke betekenis. Vanwaar die naam eigenlijk? Weet Berthi dat?

 11. Gaag wil ik iedereen de groeten doen van RTV UTRECHT .
  Het is de moeite waard om er een kijkje te nemen naar een uitgebreid verslag van de SPAKENBURGSE DAGEN ,
  Mooi om te zien hoe ze zich kleden en als het zover klaar is komen uit diverse streken uit Nederland nog heel veel klederdrachten dragende mensen naar SPAKENBURG .

 12. Over pumps kan ik niet zo snel verder komen , en ik heb trek in m,n hapje . . .
  Laat ik toch iets bijzonders gevonden hebben . Wie kent de benaming opanken ?
  Mijn Oom die vroeger een schoenenzaak had , verkocht ook opanken . Ik hoor die benaming nooit meer en moest ook een beetje raden naar de juiste schrijfwijze , misschien uit het engels ?
  Ik kwam er nooit eens aan toe dit op te zoeken . Dus beginnen , gewoon zoals het uitgesproken werd opanken opzoeken .
  Warempel de juiste uitleg , het zijn gevlochten open zomerschoenen ook wel met een hakje .
  Elk jaar kwam er weer een nieuwe collectie mooie modellen . De jongedames in die tijd waren er erg van gecharmeerd .
  Ze werden natuurlijk goed geshowd in de etalage . Glazen platen die rusten op enkele ranke glazen vaasjes . Ik zie het allemaal nog zo voor me . Toen er ander etalage materiaal kwam werden de vaasjes verdrongen en werden ze in de huiskamer voor kleine boeketjes gebruikt .
  Mijn moeder had lange tijd ook zo,n vaasje in gebruik . Bloemen uit eigen tuin of van Oma uit haar prachtige hof met bloemen .
  Dit was het weer even van schoen tot bloemen , als gevolg van het logje over schoenen met die onmogelijke hakken .

 13. Wat een leuke reclamecampagne. Ik vind het juist mooi dat de portretten niet gelijk zijn, maar dezelfde sfeer uitstralen.
  Ja, ik heb nog wel eens pumps aan bij sommige gelegenheden. Maar natuurlijk geen Louboutins en zeker ook niet deze high heels.
  Groetjes,
  Janny

 14. @Jenny, het is maar net wat je er voor over hebt!:-))))) Enne… er op lopen kun je toch leren?:-))))
  @elma, zeker vroeg dag voor jou. Op dat tijdstip lag ik nog op één oor!:-) Ik hoop dat je een mooie dag hebt doorgebracht in het zuiden van het land. In Noord-Limburg was het weer prachtig.
  Je zult vanavond laat wel doodmoe thuiskomen. Dus, neem morgen een rustdag!
  @Jeanny, ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad.
  @basje, ik dacht dat alle Nederlanders zuinig zijn…?:-)))
  @Hilda, prachtig werk maakt Jopie Huisman!
  @mieke s, dat zijn tenminste nog eens afprijzingen. Als je echt voor een heel bijzonder feest speciale schoenen wilt hebben, zijn deze prijzen voor een keertje haalbaar. Nu nog oefenen in het lopen!:-)
  @Willy, zijn de schoenen net zo tijdloos als de schilderijen?
  @ine, dat wist ik niet, terwijl Thijmen als klein kind bezeten was van Mr. Bean.
  @marcella, helemaal mee eens!
  @Gerrie, tja hakken… eventuele problemen moet je op de koop toenemen!:-)
  Het eerste schilderij is inderdaad erg bekend. Ik weet niet of het op een koekblik of iets anders voorkomt, maar het zou me niet verbazen.
  @Saskia, gelukkig heeft iedereen zijn/haar eigen definitie over mooi zijn! Ik denk dat vrouwen de schoenen met hoge hakken voor de mannen dragen en niet zo zeer voor zichzelf. De lotusschoentjes werden ook gedragen voor de mannen.
  @Truus, zeker weten!
  @Nelleke, goede vraag, maar ik moet het antwoord schuldig blijven! We zullen de vraag aan een schoendeskundige moeten voorleggen.
  @Gerrie, dank je voor de tip. Ik wist niet dat nu de Spakenburgse dagen zijn. Altijd mooi om te zien.
  @Gerrie, hé wat leuk! Nooit van opanken gehoord. Welke schoenenman zal deze naam kennen?
  @Janny, onlangs las ik in een tijdschrift of krant dat het beter voor je voet is om op hakken te lopen dan op de sportschoenen die je zoveel ziet.

 15. opank
  [oo` pangk] («Slavisch) de -woord (mannelijk) opanken , opan – ka [oo` pang-] de -woord opanka`s gevlochten open zomerschoen
  2.opank
  1) Balkenschoeisel 2) Boheemse zomerschoen 3) Damesschoen 4) Gevlochten open zomerschoen 5) Kledingstuk of schoeisel 6) Open schoen 7) Open zomerschoen 8) Sandaal 9) Schoeisel 10) Schoen 11) Schoen uit Bohemen

 16. @Gerrie….krijg zomaar een ideetje:
  Als zulke high heels er als een wapen uitzien…..zou je ze dan wel mogen dragen in bv. een vliegtuig…een borduurschaartje mag daar ook al niet.
  Maar ik vind het wel een geweldig leuke smoes om je zulke pumps aan te schaffen….voor je zelfverdediging
  alleen nog efkes erop leren lopen ;-))

 17. Leuk dat Eva even wat meer kan vertellen over opanken . Ik dacht al aan te voelen dat Eva zou reageren . Ik had ook gelezen dat het een Slavisch woord is .
  Ik had niet zoveel geduld meer omdat ik graag wilde eten .
  EVA BEDANKT !

 18. Ine , mijn wapen idee kwam doordat ik nog wist hoe jongens vroeger elkaar wel eens te lijf gingen met hun klompen . . .

 19. Wat geweldig deze foto’s! Ik moest eerst toch echt goed kijken waarom het om een schoenen reclame ging. Kun je na gaan hoe goed deze foto’s gemaakt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *