Knitting in Nature 2011


Knitting in Nature georganiseerd door Miriam Tegels zit er voor dit jaar alweer op. Het is prima verlopen, het weer werkte in het begin van de week nog mee zodat iedereen buiten kon breien en daarna was het goed vertoeven bij de houtkachel.


Miriam: ‘Een van de hoogtepunten voor mij tijdens de breivakantie was onder meer de drukbezochte Stitch & Bitch avond op woensdag bij Café Willems in Roermond. Op mijn uitnodiging naar S&B Venlo en S&B Kaarst kwamen in totaal meer dan dertig breisters naar Roermond. In een mengelmoes van Engels, Duits, Nederlands en Limburgs dialect hadden we een ontzettend gezellige en inspirerende avond.’


Miriam: ‘Een ander hoogtepunt was de workshop Freeform Intarsia door gastdocente Connie Lene Johnston. Haar New Zealand Cloak oogstte veel bewondering. In een toelichting vertelde ze over de totstandkoming van dit prachtige werkstuk dat ze in zes weken vervaardigde. Er zijn garens in verwerkt die met Nieuw-Zeelandse rode aarde zijn geverfd. Haar inspiratie vormde de oceaan, de kust en de overgang naar de bush. De ivoorkleurige kwastjes komen van de traditionele kleding van de Maori’s.’

6 gedachten over “Knitting in Nature 2011

 1. Eigenlijk wil ik mij op dit tijdstip beheersen en nu niet reageren , maar ik ben zo wakker en waarom niet toch even een nachtelijk praatje .
  Gezellige breiclub , en heerlijk buiten .
  Moest het eigenlijk aleen maar breien zijn of kwamen er toch nog andere handwerkjes uit de tas ?
  Gunst ik zou niet weten hoe lang het geleden is dat ik een stukkie breide .
  Soms heb ik zo,n verlangen om het allemaal weer op te pakken , maar er wacht nog zoveel ander werk . En alles gaat wat langzamer en dat in deze vliegende tijd .
  Maar het is zo fijn als de zin aanwezig is , dat geeft al een blij gevoel .
  Je zou zo even aan willen schuiven bij de breiende dames .
  Kijken wat ze allemaal aan het breien zijn , mooie kleuren wol en ik zie leuke breitassen . Die heb ik ook nog een paar liggen , en wat bewaar ik er in ?
  Mijn kleine Kersttuttels zoals ik ze noem en enkele kleine leuke dierbare werkstukjes die jaren geleden gemaakt zijn .
  Het laatste pronkstuk van de workshop , Freeform Intarsia wat een kunstwerk . het lijkt me wel zwaar om het om je schouders te vleien . Prachtig en zoveel symboliek er in verwerkt . Je draagt zo een heel landschap mee en kunt er best een strenge winter mee doorkomen .
  Het vrouwvolk en enkele man is helemaal weer op de breitoer .
  Ik herinner mij nog dat ik de wolvakken in de winkels steeds leger zag worden , gewoon een treurig gezicht . Het was afgelopen met het ijverig breien .
  De breiclubs zorgen er voor om deze mooie en nuttige techniek weer nieuw leven in te blazen .

 2. dat was vast niet alleeen praten , mmaar vee+ breien. De claok is super, kan me denken dat je er in de winter lekker warm in blijft.

 3. Is er vandaag niemand om mee te breien ?
  Het was redelijk weer en misschien komen er nog verslagen binnen van museumbezoekers .
  Berthi zit haar textielkaarten te lezen . . . Is Griekenland al binnen ?
  We zijn zo nieuwsgierig . . .

 4. @Gerrie, goed nieuws! Twee van de drie textielkaarten zijn binnen! Wie had dit verwacht? Ik niet! Ik laat ze binnenkort zien. Maar… er liggen ook nog prachtige andere textielkaarten op het stapeltje te wachten om geplaatst te worden! Allemaal even mooi!

 5. Wat weer een prachtig gezicht buiten breien onder de bomen.
  De vele breicafe’s zorgen er ook voor dat er weer meer aan de breisport wordt gedaan.
  Liever gebruik ik de ouderwetse naam breikrans.

 6. Mooi weer, prettig gezelschap en iets om handen…..wat wil een mens nog meer ☺
  Schitterend die cloak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *