BloemenfietsGisteren zomer, vandaag herfst. Voor kleur en fleur gaan we dus zelf zorgen. Dat doen we met de bloemenfiets.

Op een zaterdag in het vroege voorjaar van dit jaar liep ik door de stad. Het zonnetje ontwaakte langzaam vanuit een lange en diepe winterslaap waardoor de bloemenfiets extra kracht werd bijgezet. De bloemenfietsen waren mij uiteraard al eerder opgevallen, maar nu had ik mijn camera bij me om de blommetjes vast te leggen. Het is een kleurrijk schouwspel om de fleurige bloemetjes mooi gedrapeerd te zien over het stuur of de handige krat die eveneens steeds vaker in het straatbeeld verschijnt. Heb je zo’n bloemenfiets dan heb je een groot voordeel, want hij valt op in een fietsenstalling waardoor je hem sneller terugvindt en het risico op diefstal neemt sterk af. Het wordt de hoogste tijd om mijn fiets op te pimpen met bloemen. Ik zag zelfs al bloemetjes met lichtjes te koop!

De redactie van Opzij was nieuwsgierig naar de bloemfietsvrouw en besteedt in het extra dikke zomernummer een artikel aan dit onderwerp. O ja, en de bloemenfiets van de toekomst is een groentefiets. Het is maar dat je dit alvast weet. Mmmmmmm, misschien toch de bloemen links laten liggen en op zoek gaan naar groente.


19 gedachten over “Bloemenfiets

 1. Wat een vrolijk onderwerp !
  Ik kan zeer trots zeggen dat ik nergens of bijna nergens kom toch onlangs zo,n prachtige bloemenfiets zag staan .
  Je loopt er niet zomaar aan voorbij .
  Het maakt het straatbeeld een stuk vrolijker . Maar wanneer alle fietsen zo mooi versierd zullen zijn , veronderstel , zou dat schelen met de diefstal ?
  Ik denk aan het begin met je vakantiekoffers naar Schiphol er werd bedacht om kleurige kofferriemen te gebruiken om je koffer snel te herkennen .
  Inmiddels zijn er allerlei kleuren van koffers en gebruik geen label met je naam en adres zichtbaar . Wat moeten we nog allemaal bedenken .
  Je hebt wel enkele pracht exemplaren gekiekt , er is werk van gemaakt .
  Denk even aan de rollators , daar kun je ook al een slot op kopen en zelfs een lampje . Ook maar met bloemen oppimpen , richtingaanwijzer er op een bel of glaxon .
  De vele scootmobielen waar de oudere of de wat jongere gehandicapten in rondtoeren, nou zeg maar soms wild door het verkeer racen .
  Ik heb een klein expeditie bedrijfje binnen de vier muren van mijn flat . Ik vervoer mijn spullen of je weet wel boeken en voorraden door het huis om ze op de juiste plek te krijgen . Dat is ook een rollator die ook naar buiten wordt gebruikt en dat ding piept en begint te kraken , er mag wel iets nieuws voor in de plaats komen .
  Het leven blijft soms ingewikkeld om voor jezelf het juiste vervoermiddel te kiezen .
  Als we allemaal gaan pimpen is dat weer een goede verkoop voor de kunstbloemenmakers .
  Een kleurig leven beleven is natuurlijk altijd meegenomen , daar wordt de wereld een beetje vrolijker van .

 2. Zo heerlijk vrolijk !!
  Wilde ik een paar jaar geleden mijn fiets nog zo versieren nu zou ik niet meer opvallen. Heb de bloemenslingers ondertussen voor andere ‘dingen’ gebruikt.
  Bij ons in de stad vind je juist je fiets niet meer terug door AL die versierde fietsen.
  eeehm, ik zal vast boontjes en wortels gaan breien !!;-)

 3. Mijn lievelingsweer al in juli, wind die giert om het huis…heerlijk vind ik dat! Normaal horen hier ook nog eens de prachtige herfsttinten bij maar jouw bloemetjes doen het ook goed. In de tuin het schitterende rood van de crocosmia, donkerrose van de floxen en in de lucht de kraaien die een vliegballet uitvoeren. Wat wil een mens nog meer!

 4. ik zag vorige week ook al een paar fietsen hier in t dorp met bloemen versierd,
  ik dacht wat is dat nou weer
  maar het staat wel fleurig…

 5. Het wordt maar een kleurrijk geheel als je zo op de fiets stapt.
  Je kunt ook maar beter kunstbloemen in je potten zetten.
  Door de harde wind waaien alle bloemen in de potten kapot, erg jammer.

 6. Mooi weer om vandaag wat steekjes te borduren , je quiltlapjes sorteren , iets leuks doen en je gepimpte fiets in de schuur laten staan de boodschappen doe je gewoon eens een keer op internet , je kunt ook nog een mooi boek pakken en je stil op de bank of luie stoel nestelen .
  Heb ik nog geen voldoende ideeen aangedragen , ga dan maar vast bedenken wat je wilt doen na al deze stormachtige buien .

 7. Ik hou er van staat zo vrolijk. Ik heb ijverig zegeltjes gespaard van de telegraaf voor een roze mand bij de Hema voor de helft van de prijs. 2x zelfs gelukt ook voor mijn dochter. En die kan met uitsparingen onder de snelbinder. Kunnen zelfs lange flessen in. Speciale vakjes voor, is over na gedacht.
  Waar ik al niet over ga vertellen door deze foto’s.
  Fijne dag allemaal, blijf maar lekker binnen met dit pokken weer.
  Het lijkt wel winter.

 8. Ik heb een fiets met mandje, kunstbloemen en inspiratie door je blog. Dus wie weet wat er van komt!

 9. Ik heb sinds kort een rollator….nog niet echt gebruikt, ik heb hem alleen nodig als ik bv. een museum bezoek en tussendoor moet kunnen gaan zitten,maar een bloemslinger ligt al in he t mandje te wachten om ook dat apparaat een vrolijk aanzien te geven. En dat ik nog niet in een museum was ligt aan de hitte hier in Hongarije. Jullie hebben herfst, wij zitten in de tropen en dan lig ik in mn schaarse vrije tijd liever in het water, dan dat ik “cultureel doe”! Sterkte daar met de kou en de nattigheid en de storm enzo…!

 10. Heerlijk die bloemenfietsen.
  Ja Frouke lekker gaan versieren die rollator.
  En ik hoop dat we nog een beetje zomer krijgen, zal vast wel.

 11. @Gerrie, rollators lenen zich erg goed om op te pimpen! De bloemenfiets is er al een tijdje en duikt in kleine plaatsen ook steeds vaker op. Ik zie ze graag!
  @MM, gebruik je dan wel plastic breigaren? Dat kan goed tegen de regen!:-)
  @José, ik zag de roze mand bij de HEMA, erg leuk hoor!
  @Saskia, de fietsbloemen kun je overal kopen.
  In Nederland fietsen alleen de dames met een bloemenslinger om hun stuur of krat. In Afghanistan fietsen zowel mannen als vrouwen met plastic bloemen aan hun fiets, als teken van optimisme.

 12. Lieve dames, even een ander geluid. Ik wordt er een beetje obstinaat van: overal waar je binnenkomt Rivièra Maison en buiten al die (bij voorkeur opoe-)fietsen met kunstbloemen, etc. etc. Je hoeft het niet eens zelf te verzinnen…

 13. Even ter verduidelijking: mijn lievelingsweer is dus NIET dat wat jullie in Holland gehad hebben vandaag. Ik zag het net in het weerbericht en jeetje, wat een rotweer!. Wij in Zuid-limburg hadden vandaag weer zoals ik dat graag heb: koel, af en toe felle windstoten en af en toe zelfs wat zon. Pas nu regent het hier….en niet eens zo heel erg hard!

 14. Ik denk niet dat ik in de mood ben
  om een rollator van mij of een scoot te gaan oppimpen…
  vindt mezelf gewoon al TE opvallend met zo n ding nl…
  t is nl een grote drempel geweest
  om er op te kruipen of er achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *