Jan Taminiau als student


De Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau heeft geen introductie nodig. Iedereen herinnert zich vast het postzakjasje met Nederlandse vlag van hem dat door prinses Máxima werd gedragen in 2009 tijdens de opening van de Arnhem Mode Biënnale. Maar we gaan terug in de tijd en wel naar april 2003. Jan Taminiau was uitgenodigd door Weefkring Roermond om voor regio Zuid een modeshow te geven in Boxtel. JuulM was daarbij aanwezig. Zij maakte foto’s en vertelt het volgende: ‘Jan Taminiau vertelde veel over zijn opleiding te Arnhem en voor wie hij al had mogen ontwerpen. De “kleding” van deze modeshow was geheel ontworpen met als uitgangspunt de cirkel. Ik zat vrij vooraan en heb veel foto’s kunnen maken. Naar mijn idee is hij nu op een heel andere manier aan het werk. Er zat heel veel “hand”werk in deze stukken, de hele familie werkte er aan mee!’


Wil je nog iets meekrijgen van de Arnhem Mode Biënnale, wees dan snel want morgen is de laatste dag. Kijk op de website voor het programma.

8 gedachten over “Jan Taminiau als student

 1. Hoe zou hij zelf nu naar deze foto’s kijken al shij ze zag? Leuk om hem in zijn begin periode te zien.

 2. Wat een leuke ontwerpen en jammer dat ik dit niet wist, vandaag was ik in Arnhem en had graag nog even gekeken.
  Maar familiebezoek is ook heel belangrijk om elkaar weer even te ontmoeten.
  Mijn moeder had drie van haar vier kinderen met aanhang om zich heen.
  Alleen als wij even gaan praten over Google-chrome, harde schijf, extern geheugen en web-log, dan moppert ze wat en kan daar niet over meepraten.
  Helaas heeft ze dat nooit opgepakt, wat erg jammer is. Ze zou erg leuk kunnen vertellen over haar leven en alles wat ze mee heeft gemaakt.

 3. @elma, familiebezoek is zeker heel belangrijk! Er komt vast weer een andere gelegenheid waar je veel moois kunt bekijken.
  Je moeder heeft vandaag veel aandacht gekregen van jullie en dat zal ze zeker erg waarderen.
  @Willy, leuk! Dat sluit dus mooi aan bij deze log!

 4. Prachtig zijn ze de werken van Jan.. vooral de eerste foto en de rode avondjurk…
  Elma, laat haar haar levensverhaal vertellen aan een van de kleinkinderen.. of iedere keer een ander kleinkind een ander verhaal en zet het op je laptop..of pc……….
  Ben met genealogie bezig.. Er is nog 1 oude tante en die wil niets vertellen over de familie… aan andere zijn mijn vragen niet meer te stellen en dat is jammer.. Ja, had maar een van de grootouders of ooms/tantes dit ook gedaan dan konden we het familieboek afmaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *