Afsluiting middelbare school

De boeken zijn ingeleverd, het examenfeestje is geweest en de handtekening is gezet op het diploma. Het zit er echt op. Een nieuwe fase breekt aan, maar eerst nog even genieten van de vrije tijd voordat op 1 september zijn studie Technische Bedrijfskunde start in Eindhoven.

In deze log lees je over het tafelkleed van Matthijs en Eline. Thijmen had er nog geen. Daar is verandering in gekomen. Op 18 juni hebben we een damasten tafelkleed gebruikt als gastenboek. De bezoekers op zijn examenfeestje schreven hun naam, soms voorzien van een tekening, op het kleed.

Het damasten tafelkleed met het ingeweven klimop motief komt uit de linnenkast van Basje. Enkele jaren geleden kreeg ik van haar verschillende damasten tafelkleden. Ze zijn allemaal gebruikt op het feestje van Thijmen en één exemplaar is nu zelfs beschreven. Basje borduurde de initialen PM, die staan voor Pieter Mudde – haar broer. Het was een huwelijkscadeau, begin jaren vijftig uit de vorige eeuw, maar het is nooit in zijn bezit gekomen.


In het midden van het tafelkleed is de Nederlandse vlag getekend met daarin de vakken van Thijmen en zijn eindpunten. Niks geen zesjescultuur, waar op dit moment zoveel over te doen is.

14 gedachten over “Afsluiting middelbare school

 1. heel origineel, en zo leuk dat ook de jongelui kennis maken met het fenomeen handwerk(?)!!
  schitterende lijst !!
  En mooi handwerk van Basje.

 2. Prachtige cijfers!! Wat leuk dat iedereen op dat kleed wat schrijft. Een mooie herinnering voor later… een nieuwe volgende fase is aan zet…
  Fijn weekend, groetjes Collie

 3. Ben ons geen tafelkleed, wat er trouwens erg mooi en origineel uitziet, maar wel voor allebei mijn mannen de afsluiting van de middelbare school. Ach je groeit als ouder mee met al die fases.

 4. Een tafelkleed met een dubbele historie, dat is het bewaren waard!
  Mooie cijfers trouwens, belofte voor de toekomst!

 5. Mooi tafelkleed. Prachtig borduurwerk van Basje en de trotse punten van Thijmen, een geslaagde combinatie.

 6. Leuk gedaan met Basje’s tafelkleed. Blijft een herinnering helemaal enig.
  En geweldige cijferlijst. Op naar de toekomst!!
  Fijn weekend geniet ervan.

 7. Het tafelkleed geschonken door Basje kon zich geen mooiere bestemming bedenken dan het te gebruiken op het eindexamenfeest van Thijmen en dan ook nog een blijvende herinnering aan zijn mooie puntenlijst en de namen van de gasten op het kleed. Ook de jeugd zal niet snel de tafel dekken met een gewoon damasten wit kleed. Dit kleed zal altijd bewaard blijven en zal aangevuld worden met nog vele mijlpalen die Thijmen nog bereiken zal.

 8. @Tijm, de tijd vliegt door je vingers!
  @MM, ze vonden het allemaal een erg leuk idee!
  @Collie, een blijvende herinnering aan een mooie periode.
  @Annelies vdB, je moet gewoon mee!
  @Saskia, nu hopen dat zijn nieuwe studie hem ligt.
  @Jessie, dank je!
  @mieke s, meer heb je toch niet te wensen!
  @josé, yes!
  @elma, het is nu al een mooie herinnering!
  @Mien B., gelukkig vindt Thijmen dit ook!
  @Elza, … je hele leven!

 9. Geweldig dit tafelkleed. Leuk dat ze nu alledrie zo’n kleed hebben. en de felicitaties voor hem. Ik heb op die manier wel eens een wandkleedje gemaakt voor de peuterjuf. De kinderen eroplaten tekenen en toen geborduurd. Vond ze erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *