Lauren DiCioccio


WINDMILL. Lauren DiCioccio: ‘Deze dia komt van mijn moeder. Ik weet niet waar de molen staat of waarom ze hem fotografeerde. Het werken met haar dia’s fascineert me. Ik kijk naar die mysterieuze afbeeldingen en probeer me steeds voor te stellen waarom ze op die plekken was. Ik denk dat ik het haar nu maar eens moet vragen.’

Verspreidt in het nieuwe nummer van Flow kom ik rijgsteekjes, platsteekjes, kruissteekjes en borduurwerkjes tegen waaronder ook dit borduurwerk. Hier wil ik het allemaal niet over hebben, maar wel over de dia’s van 35 mm die Lauren DiCioccio op organza borduurt. Ze begon met dia’s van haar moeder die zij als twintigjarige had genomen en daarna met een doos van haar vader, dia’s van zijn militaire diensttijd in Duitsland. Behalve dia’s borduurt Lauren DiCioccio ook krantenfoto’s, notitieboekjes met lijntjes, bankbiljetten en plastic tasjes.

Op de website van Lauren kun je een serie geborduurde dia’s bekijken.

7 gedachten over “Lauren DiCioccio

 1. Zo klein en fijn te kunnen werken , nog wel op batist , dat is extra moeilijk .
  Eén ding je kunt van weinig materiaal iets maken .
  Ik vind het knap gedaan superkleine portretjes en landschapjes .
  Het brengt je ook aan het denken wat kun je meer op deze wijze .
  Wie weet groeit er nog iets uit .
  Op sommige dia,s is duidelijk te zien dat er op batist gewerkt is .
  De einddraadjes zie je er achter liggen .
  Ik ben zeer benieuwd naar de komende reacties hier .

 2. Ben een liefhebber van fijn borduurwerk,hoe fijner hoe mooier dat ik het vind.Dus dit werk bewonder ik.Prachtig!!

 3. Grappig dat ze de diaraampjes ook heeft geborduurd en (net als in het echt) soms niet in dezelfde richting als het plaatje.
  Knap hoe ze met enkele steekjes toch de juiste impressie van de dia’s weet te treffen.

 4. Ik denk al, wat een bekend plaatje…..maar deze Flow heb ik ook doorgebladerd.
  Ik vond het idee heel leuk. Vooral ook omdat ze de dia ahw. meeborduurde. Die slingerende draadjes erachter……tja deel van het kunstwerk misschien?

 5. Het idee alleen al vind ik super! Eigenlijk kun je alles borduren! Hier is al van alles voorbijgekomen, zelfs geborduurd brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *