FotoFestival Naarden 2011

Wil je nog een glimp opvangen van het FotoFestival Naarden dan moet je snel zijn. Tot en met aanstaande zondag kun je een kijkje nemen. Dat het de moeite waard is, laat LiesbethJ ons weten. Zij heeft al twee dagen lopen te genieten op dit fotofestijn en daarnaast is er ook een Festival-OFF. Het is de verzameling van alle, dus zowel beroeps als amateur, fotografen die op eigen initiatief een expositie inrichten tijdens het FotoFestival Naarden. Ze zoeken zelf een locatie en richten zelf hun expositie in, of zoeken daar een (individuele) sponsor voor. LiesbethJ had dit jaar een etalage ingericht met haar eigen foto’s. Op de website zie je de foto Oog voor detail van haar.


Dit bijzondere werk kwam LiesbethJ tegen in de ‘Gele Loods’.


12 gedachten over “FotoFestival Naarden 2011

 1. Het fotofestival trekt al jaren heel veel publiek. Berthi vertelt daar al genoeg over. Sinds kort heeft een face-lift plaats gevonden in de straten van Naarden. De Marktstraat is veranderd..geen stoepjes meer. Lijkt veel meer wandelpromenade. Wat wel bedrieglijk is want er is toch nog wel wat verkeer. Ook al zou je niet voor het fotofestival gaan, Naarden is een mooie Vestingstad. Een wandeling rond Naarden langs de wallen (3,6 km) dan heb je een aardig zicht op de Vesting en kun je de restauratie van een deel van de stadsmuren bewonderen. Dan is er het Vestingmuseum-Het spaanse huis-Comeniusmuseum Waalse kerk- in de middaguren vanaf 1 mei t/m 1 oct. kun je Het oude Stadhuis van binnen bekijken..de hal en schepenenkamer…en niet te vergeten de Grote Kerk. Er is een mogelijkheid om de toren te beklimmen. Bij mooi weer kijk je tot de Domtoren Utrecht en richting Enkhuizen. Voor wie ervan houd is een stadswandeling ook leuk. Er zoveel mooie geveltjes te zien… een deel van de woningen binnen de stadsmuren zijn nog van 1600-1650.
  Ben je op Naarden uitgekeken dan is er op 8 km afstand Muiden/Muiderslot.
  Genoeg om je deze zomer een dag te vermaken.
  Maar het Festival is nog tot en met zondag.

 2. Ja, kan toch niet anders als ik er woon?? Niet tussen de muren van de stad… maar het is hier echt goed toeven. Zal hier dan ook nooit weg willen. (*=*)

 3. Naarden vestingstad , ik bedacht meteen dat je van de plattegrond van deze stad wel een mooi patchworkpatroon kunt maken .
  Tegenwoordig gaan mensen graag ver over grenzen , maar ons eigen land heeft nog zoveel te bieden . Cathrina heeft een mooie uitleg gegeven . De nieuwe bestrating weg met alle stoepjes . Stoepje op en stoepje af als je loopproblemen hebt zijn al doe stoepen vreselijke ondingen .
  Maar van de andere kant het heeft een beeld uit de oude tijd toen er gebouwd werd ieder huis met z,n eigen stoep .
  Zelfs een stoep kan allure hebben , hoge stoepen met enkele treden naar de voordeur . Het maakte een huis voornaam .
  Nu dus als een wandelpromenade , maar let op de auto,s .
  Hier bij ons buurtwinkelcentrum is een kleine winkelgallerij bijgebouwd , het leuke is nu de nieuwe bestrating en zie we hebben een echt pleintje gekregen .
  Het geeft sfeer , terwijl eerder niemand zich aan de regels hield verboden voor fietsverkeer .
  Het Muiderslot is ook een grote aanrader .
  Er kunnen volop plannen gemaakt worden .
  Wie snel plannen maakt dus op naar de fototentoonstelling .
  Fotograferen kan soms mensen echt tot kunst drijven . Vroeger opweg naar school in Zwolle kwamen we langs een fotograaf , daar moest je altijd even de etalage bewonderen . Het was ook de tijd dat de fotograaf er bij werd gehaald om familie gebeurtenissen vast te leggen .
  Tegenwoordig zijn we vooral in de vakantie,s doe het zelvers met onze gemakscamera,s .
  Foto,s blijven boeien , soms om kostbare herinneringen die ze laten zien .
  Wie zich in de echte fotokunst wil verdiepen kan naar de tentoonstelling gaan . Vraag me even af of TV vandaag er ook nog aandacht aan schenkt .
  Zaterdag,s is echt een dag met veel kunst , genieten vanuit je stoel .
  Ik blijf dus bij de thuiskunstlocatie en wie Zondag op stap gaat richting Naarden , geniet er van !

 4. Naarden iis inderdaad een heel leuke stad en dat al die open af stoepjes weg zijn is voor slecht lopende mensen wel fijn Ik vodn het vreselijk vermoeiend op enaf te lopen steeds e dan in en door het verkeer Moet maar eens terug Herinnen me en winkel met vel Amish artikelen, fijn weekend, waait het hard en is het grauw, Basje

 5. Was ook ooit eens in Naarden..lang geleden..ik denk voor een concert ??? liep toen in een straatje om te kijken waar Jan des Bouvrie zijn fraaie pand had maar toen werd mn aandacht getrokken door een winkel met bindermaterialen en daar verkochten ze ook dat materiaal waar je zonder problemen merklappen e.a. in kan bewaren…t;’lijkt net een sooort dik plastic.

 6. LiesbethJ…. de fraaie poster van de zanger Ben Saunders, opgehangen als je Naarden binnenkomt vanuit Amsterdam, is weg.. uit het raamwerk gehaald. Waar het is gebleven???
  Niemand weet het..alleen het frame hangt er nog….
  Hier kun je nog enkele fraaie werken bewonderen en meelezen…
  http://www.facebook.com/pages/FotoFestival-Naarden/100191310058622
  Ook een foto van Ingrid Baars is verdwenen.. Lees ergens: gestolen en dan vraag je je toch af: Waarom blijf je niet met je vingers van andermans werken af.???
  Basje, gelukkig wordt niet alles veranderd.. Er zijn nog straten met prachtige kinderkopjes, maar heel lastig parkeren door de hoge stoepen.

 7. Berthi wat leuk dat je zo snel een blog hieraan gewijd hebt!
  Cathrina, ja raar he dat raamwerk wat nu omgeklapt in het water van de vestingracht ligt zonder foto!
  Gerrie, er is wel aandacht voor fotografie op tv al moet je er wel een beetje naar zoeken.
  Gisteren was ik op de tuinenmarkt in Noorwijk.
  Daar waren in de kerk foto’s van oud Noorwijk.
  Bij het kijken daarnaar viel me op hoe veelzijdig en inventief fotografie in Naarden benaderd was. Neem daarbij het aantrekkelijke van de Vesting; de diverse locaties; binnen en buiten exposite….nou ja, genoeg aanbevolen. Nu weer twee jaar wachten.
  Hoewel het geen vooropgezet doel is heb ik toch ook nog 2 foto’s verkocht. Ook leuk.

 8. Ik zie nu dat ik 2x Noorwijk schrijf. Ik bedoel Noordwijk.

 9. @Cathrina, ik vind het verschrikkelijk als mensen op zo’n manier te werk gaan. Je kunt toch geen plezier hebben aan het gestolen goed???
  @LiesbethJ, ik wilde de foto’s zo snel op mijn blog plaatsen zodat de lezers die graag naar dit fotofestival wilden gaan, snel moesten zijn!
  Prachtig dat jij twee foto’s hebt verkocht! Je hebt eer van je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *