Royal Ascot


Vanmiddag is de beroemdste paardenrace weer van start gegaan, de Royal Ascot. Een enkeling heeft oog voor de paarden, de meeste aandacht gaat echter uit naar de sierlijke en bizarre hoeden, die overigens verplicht zijn voor de toeschouwers. Bezoekers hebben zich te houden aan een strikte dress-code. Hoeden zijn verplicht, net zoals een pak voor de mannen. Vrouwen mogen geen blote schouders tonen en zijn verplicht een hoed te dragen. Het evenement duurt vier dagen, en het hoogtepunt van iedere dag is het moment waarop koningin Elizabeth in haar koets de renbaan oprijdt. De donderdag is de traditionele Ladies Day, de dag waarop de dames strijden om de mooiste hoed.


Foto’s: AP/Alastair Grant

20 gedachten over “Royal Ascot

 1. Oude tradities en zo echt Engels .
  Ik zou het best eens mee willen maken .
  Eens kijken of de BBC nog iets hierover te bieden heeft . Dit jaar was ik Majesteit haar jaardag ook al vergeten nog maar kort geleden met veel parade en al die paarden daar kan ik wel van genieten ..
  Moet ik nu voor dit spektakel m,n mooiste hoedje opzetten , maar het hoort natuurlijk een exclusief nieuw model te zijn .
  De eerste hier lijkt wel een serpetinehoed !

 2. @Gerrie, per toeval zag ik dit jaar op de BBC een gedeelte van de spectaculaire verjaardag van de koningin.
  Wat voor hoeden krijgen we dit jaar te zien op Royal Ascot. Er zitten me toch gekke, gekunstelde hoeden bij die de naam hoed eigenlijk niet meer mogen hebben.
  @Liesbeth J, gelukkig hebben we niet met z’n allen dezelfde hobby!:-)

 3. Als je de nieuwe hoed wilt tonen moet je naar Royal Ascot gaan. Het gaat er om, zien en gezien worden. Allerlei materialen worden er gebruikt. Ook het lint om de herenhoed is helemaal in stijl.

 4. Ik vind de eerste hoed ook prachtig, maar….wat zie ik? Blote schouders??? Foei toch!

 5. al dat moois is op BBc 2 te zien, 16.20 uur tot 18.15 uur Ook het gokken en het racen, Fijne middag
  Ik ga UIT !!!!! lunchen in Kijkduin met de schooljuf van mijn kinderen, Basje

 6. Onder de eerste hoed zitten geen blote schouders maar een bloot armsgat! Dat is wat anders.
  Britten (Engelsen) en hun tradities…een geslaagde combinatie.

 7. Leuk, straks gauw BBC kijken, daar kan ik echt van genieten!

 8. @Basje, dank voor deze tip! Ik ga proberen een glimp op te vangen van al dat moois.
  O, wat een heerlijk dagje uit! Geniet ervan, Basje!

 9. Die eerste hoed vind ik ook heel leuk. Zo feestelijk en zomers.
  Die tweede is mooi in stijl. En manlief doet ook mee!

 10. Basje ik heb gekeken hoor. Wat een prachtige hoeden heb ik gezien. En rokkostuuems en hoge zijden. Ach wat een heerlijk land is Engeland toch.
  Oh ja, de paarden waren ook prachtig.
  Anneke SK

 11. Ja, dat is natuurlijk spekkie voor het bekkie van een echt hoedenmens! De dames van mijn chapter en ik hebben heel wat hoeden in (en op) de kasten liggen, hoor. Alleen zijn ze wel allemaal rood met een enkele paarse. Lijkt me heerlijk om eens mee te maken.
  Groetjes,
  Janny

 12. Ik keek ook en heb al meteen een idee voor een volgend logje .
  Ik wil niet te indringerig doen , maar ik keek naar de heren met hun hoge zijen .
  Er zit nogal verschil in de modellen en sommige heel glanzend alsof ze waren opgepoetst . Een wat frivoler rand enigzins gekruld . Wanneer de man er onder nog voorzien is van enige haardos kan dat toch een mooie combinatie geven .
  Ik dacht ook weer aan de hoge hoed die mijn vader had voor plechtige gelegenheden . Ik denk meer voor kerkelijk gebruik bij begravenissen .
  De hoed werd met zorg bewaard in een speciale doos en goed geborsteld in de juiste richting . Het zal vilt zijn wat ze gebruiken voor deze hoeden en wat nu de glans erop is misschien van een zijdeachtig uiterlijk dat ik vanmiddag zag .
  Moeten we naar Londen om ons te laten informeren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *