Textielpost – Staphorst


LiaS: ‘Jong geleerd is oud gedaan. Wat zal haar nog op ’t levenspad te wachten staan.’


LiaS: ‘Helaas geen postzegel meer met Staphorster klederdracht. Zij zijn van een paar jaar geleden en al op. Een gemiste kans nu? De Staphorster Canon is wel uit en nog een aantal nieuwe publicaties.’

Staphorst bestaat 200 jaar en dat werd op 14, 15 en 16 april uitbundig gevierd. In deze log en deze log is een mooie fotoserie te zien van deze feestelijke dagen.

7 gedachten over “Textielpost – Staphorst

 1. Och het eerste lieve meisje , wat schattig in haar kleurige kleertjes .
  Het andere meisje ook al heel kleurig .
  Gelukkig treden de Staphorsters wat gemakkelijker naar buiten met hun klederdracht . De gemeenschap is wat soepeler geworden en niet meer zo gesloten .
  Berthi , ik denk dat bij de verzameling Textielpost , Staphorst goed vertegenwoordigd is .
  Wij vinden dat helemaal niet erg . . .
  Zo vaak de Staphorster mannen en vrouwen gezien meestal op de markt in Zwolle en nog nooit in Staphorst geweest . Of het er ooit nog van komt ? Ik heb ook stilletjes een wil ik graag doenlijstje . Dus je weet het maar nooit . En bij de bekende stoffenzaak rondsnuffelen lijkt me ook een aardig onderdeel van zo,n dagje .

 2. En zie het kapje van het kleine meisje doet me ook denken aan het destijds veel besproken gebreide Lindbergh mutsje .

 3. Wat een prachtige kaart van dit kleine meisje in klederdracht. En ook de tweede kaart van het meisje met haar mooie oorijzers is speciaal.
  Groetjes,
  Janny

 4. Die stoffenzaak waar Gerrie het over heeft, is dat een zaak in Staphorst en verkopen ze daar die traditionele stoffen nog? Ik vind die bloemetjes zo mooi, dat donkerblauw! Dat kleine meisje is natuurlijk hartverwarmend.

 5. Naar deze klederdracht blijf je met plezier kijken. Zaterdag werd er op de textieldagen ook gedemonsteerd door een Staphorster dame in klederdracht. De fa. Vloedgraver komt elk jaar met veel plezier naar de textieldagen in Verhildersum. De zakdoeken en mooie staphorsterstofjes zijn altijd erg in trek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *