Lies en José op bezoek bij Loukia Richards


Lies en José gingen gisteren naar Rotterdam om een bezoek te brengen aan de expositie van Loukia Richards. Het was een gezelllige bijeenkomst waarbij de dames nog net tijd hadden om een paar steekjes te borduren op de grote borduurlap.


Loukia (op de achtergrond) kijkt naar de dame die later op de middag aanschoof.

Loukia heeft in haar handen een Spakenburger mutsje dat ik haar toestuurde als herinnering aan haar bezoek in Nederland.

Morgen is de laatste mogelijkheid om een workshop te volgen bij Loukia Richards, van 15.00 tot 17.00 uur bij Coco-mat, Westblaak 25 te Rotterdam.


Eerdere logs over de expositie van Loukia kun je hier, hier en hier lezen. De foto’s bij deze log zijn gemaakt door José.

12 gedachten over “Lies en José op bezoek bij Loukia Richards

 1. Hoewel wij gewend zijn op een andere manier te borduren was het een vreselijke leuke ervaring en gezellig bovendien… als ze nu eens in Zwolle of Ahoy komt kan iedereen een steekje doen op haar lappen.
  Nu begin ik toch echt te geloven dat ik iets byzonders in huis heb met mn soort Hangertje voor aan een ketting geborduurd door Loukia…als we weer een Merkwaardig dag hebben zal ik hem omdoen.
  Het is een afbeelding met een verhaal…ik vertelde Loukia…..dat is nou precies wat Berthi altijd zegt “” Een borduurwerk met een verhaal daar hou ik van !!””

 2. @Lies, leuk om ook nog een reactie van je te lezen en dat nog zo laat op de avond!
  Ja, textiel met een verhaal, daar ga ik voor! Ik ben benieuwd naar je hanger. We gaan het met z’n allen bewonderen op de volgende Merkwaardigdag.

 3. …Die andere dame die aanschoof…is Constance csteekjes. Inderdaad het was heel gezellig. De meneer van Coco-Mat bood drinken aan met koekjes. Jose herkende ik van mijn eerste kennismaking met borduren: de Reis naar Parijs in februari. Lies en ik bleken gemeenschappelijke kennissen te hebben. De handwerkwereld is verstrengeld.
  Gezellig heb ik gebabbeld, geluisterd en intussen Rotterdam vereeuwigd op de lap.
  Zo vrij borduren als Loukia Richards dat doet, ja dat is bijzonder. Loukia wil ook SnB’n in Rotterdam. De tweewekelijkse bijeenkomst is net deze zaterdagochtend bij Dudok, Meent 88. Een ontvangst voor haar is geregeld.
  Ik pak de trein naar Tilburg voor de Dag van Vrienden van het Textielmuseum in Tilburg.

 4. Wat leuk de foto’s zijn aangekomen. Het was een super leuke ontmoeting. Ja knap dit vrij borduren. Ik heb toch op een andere manier er wat op gezet op haar lap, dit moet je kunnen.Maar heel leuk dat ze overal naar toe reist. En een geweldig ontvangst bij Coco-mat. Dames ben je in de buurt ga gezellig bij haar langs.Vandaag kan het nog !!
  Dan reist ze terug naar Amsterdam. En maandag terug naar Griekenland.
  Ik zal proberen nog rest foto’s op mijn log te zetten van het weekend.
  Gisteren ook weer een drukke dag en avond gehad lukte het niet.
  Gr. José

 5. Wel een bijzondere manier van borduren , waar de meesten van ons niet zo gauw aan zullen beginnen denk ik .
  Maar zoals Lies en José enkele gastensteekjes maken dat is natuurlijk wel een ervaring die misschien nog eens ergens toe kan leiden , je weet maar nooit . . .
  Samen borduren geeft een band en er is altijd een onderwerp om over te praten .
  Zouden er eigenlijk wel borduurwerken en werkjes bestaan waar geen verhaal bij hoort ? Als ze er niet zijn is het gewoon verloren gegaan , daar moeten wij dus voor waken dat het ons niet overkomt .

 6. Wat een prachtige foto van Lies voor het raam bij Coco-mat.
  Enorm bewonder ik de manier van werken van Loukia, het lukt mij niet om zo vrij te werken.
  Prachtig dat ze het mooie Spakenburgse mutsje laat zien. Dan weten ze ook in Griekenland wat hier gemaakt wordt.
  Maar het belangrijkste is dat wij wat voor een techniek ook, door blijven geven aan onze jeugd.

 7. ATTENTIE :
  Vanavond een herhaling van MAXIMA , PORTRET VAN EEN PRINSES
  Nederland 1 / 22.45

 8. Elma ben je druk voor volgende week in LEENS ?? ik heb deze keer geen gelegenheid om te komen…maar las dat de tentoonstelling in het Koetshuis nog langer door gaat..dus wie weet van de zomer ??…
  Wat zijn er weer veel leuke dingen te doen..de week moest wel van elastiek zijn. groetjes !!

 9. Goede morgen dames, van het goede leven..
  Ik ben de meneer van Coco-mat, ik wilde even zeggen, dat ik het bijzonder leuk vond, jullie en Loukia te mogen ontvangen in mijn winkel.
  Wat mij het meeste opviel tijdens deze dagen is dat, waar je ook vandaan komt iedereen spreekt de dezelfde taal(Borduurs) hahaha 😉
  Of je nu een hele ingewikkelde techniek gebruikt of een hele vrije manier van borduren, iedereen die langs kwam in de winkel, voelde zich op 1 of andere manier met elkaar verbonden .
  Zelfs de mensen die elkaar nog niet hadden ontmoet.
  Bedankt voor deze hele leuke en leerzame ervaring en hoop dat ik de dames nog een keer magontvangen hier in Rotterdam.
  Met vriendelijke groet, de man van Coco-mat Rotterdam .
  Niels Hogervorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *