Textielpost – Schipluiden en Dreischor


LiavI: ‘Donderdag 7 april bezochten mijn vriendin en ik deze theeschenkerij in Schipluiden. De schoonmoeder van mijn vriendin maakte de borduurwerken die in de kamers hangen. De werken zien er, wat mij betreft, prachtig uit. In de kamers-en-suite kan men een consumptie gebruiken en tevens genieten van de borduurwerken.’

In Schakel MiddenDelfland staat een artikel te lezen over deze expositie.


LiavI: ‘Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor je kaart. Wat aardig en attent! Dan deze kaart: Ik kocht hem in het Streek- landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor. Een alleraardigst museum met… heel veel veel handwerkjes en handwerken: zowel door kinderhanden (op school) als voor de uitzet. Deze vrouw draagt blijkbaar niet de dracht van Dreischor, maar van Renesse. Afijn, ik dacht het is haakwerk en een foto van de geschiedenis.’

Lia, het is een schitterende textielkaart met een verhaal. Dit beeld zal zeker voor een aantal lezers herkenbaar zijn. Voor mij is vooral de ‘halve deuropening’ bekend.

6 gedachten over “Textielpost – Schipluiden en Dreischor

 1. Het hedendaags handwerken is net een tuin die volop in bloei staat .
  Wie er plannen wil maken naar zo,n tuin te gaan heeft toch keus genoeg .
  Een uitstapje naar zo,n gezellige theeschenkerij waar je ondergedompeld wordt met de prachtigste handwerken . Je vergeet je taartje op te smullen en laat de thee niet koud worden !
  Voor velen zal dit nog wel een reisje zijn te ver om te gaan .
  Maar och de trein brengt je al een heel eind . En neem gewoon je onderwegborduurtje mee .
  Mijn gedachten bij de hakende vrouw boven de onderdeur is van alle tijden .
  In de loop der jaren zijn er heel wat handwerken gemaakt en tijdens damesvisites alles samen bewonderen en bespreken en . . . patroontjes doorgeven .
  Ze moesten eens geweten hebben dat er ooit internet zou komen !

 2. Prachtig als je borduurwerken een mooi plekje krijgen in de theeschenkerij in Schipluiden. Dat je thee koud wordt kan ik mij voorstellen als er zoveel moois te zien is.
  De hakende vrouw boven het onderdeurtje is een erg mooi plaatje, waar wachte ze op?

 3. het kleine museum in Dreischor heb ik meerdere malen bezocht, Ik was toen op zoek naar meekrap er is daar ook een kruiden tuin en kleine landjes met de akker producten van jet eiland, En het haakwerk uit Renesse is toch wel heel dichtbij Dreischot, Het is een eiland dat altijd boeit,

 4. Haakwerk uit Renesse? Dank je wel Basje, weer iets waar ik naar kan gaan zoeken! Leuk.
  Het geborduurde vrouwenprofiel uit de eerste foto is een detail uit ‘Celtic Summer’ van de firma Lavender and Lace.
  Ze hebben een serie van 5: de vier seizoenen en Celtic Christmas.

 5. Dreischor mag terecht trots zijn op zijn wonderschone dubbele ring. Elke derde zaterdag van augustus wordt op de ring rond de kerk een vlasdag gehouden, mèt demonstraties. Linnen produkten kun je dan op die dag te kust en te keur kopen.

 6. Een kopje thee en een borduurwerkje erbij meer hoef je niet te wensen.
  @Elma waar wacht ze op? Ze wacht op iemand die haar helpt kasten te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *