Prinses Máxima 40 jaar


Bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje werd prinses Máxima toegezongen ter ere van haar 40ste verjaardag. Cadeautjes mogen dan ook niet ontbreken op zo’n speciale dag en de mooiste presentjes komen van je kinderen. Waarschijnlijk hebben de drie dochters van prinses Máxima iets in elkaar geknutseld. Amalia antwoordde op de vraag of ze iets zou gaan kopen of maken voor haar moeders verjaardag het volgende: ‘Ik denk iets maken, want ik spaar ook voor iets. Zonde van mijn geld.’

Prinses Máxima vond haar 40ste verjaardag een mooi moment om het startsein te geven voor een nieuw initiatief: Kinderen maken Muziek. ‘Als je jarig bent, betekent dit meestal dat je cadeaus krijgt. Ik wil een cadeau geven aan mezelf, of eigenlijk aan de kinderen van Nederland.’

Nog meer feestelijkheden voor prinses Máxima want zij is 10 jaar in Nederland. Op Paleis Het Loo is tot en met 4 september 2011 de expositie Máxima 10 jaar Nederland te zien. Via foto’s, tekstborden en filmbeelden belicht deze tentoonstelling Máxima’s plaats in de Koninklijke Familie en de verschillende maatschappelijke functies die zij vervulde in de afgelopen tien jaar. De geëxposeerde kledingstukken illustreren deze diverse rollen. Zo zijn er outfits te zien van de Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen, de Italiaanse couturier Valentino, Nederlander Jan Taminiau, de in New York gevestigde Carolina Herrera en Oscar de la Rente. Ook van twee Argentijnse ontwerpers, Graciela Naum en Benito Fernandez, zijn fraaie lange japonnen aanwezig. Dat de prinses ook kleding koopt in de ‘gewone’ winkel is te zien aan een vest en topje van Missoni. De kleding voor bijzondere gelegenheden wordt in overleg met de ontwerper bedacht en vervaardigd en is zodoende exclusief. De overige kledingstukken zijn in principe voor iedereen beschikbaar.

Foto: ANP

9 gedachten over “Prinses Máxima 40 jaar

 1. Heb jij ook zo genoten van de uitzending gisteren avond? Ze steeg steeds verder in mijn waardering. Ja en die Amalia, met haar centjes! Prachtig vonmd ik het. Hoorde je ook het sinterklaas lied wat ze zong? Leek wel een zangeresje. Zou ze haar tante achterna gaan.

 2. Een lieve Prinses en vooral echtgenoot en moeder . Ze heeft best een zware taak , waar we gisteren een klein kijkje mochten nemen . Wat mij enorm getroffen heeft is het gesprekje met de jonge prinsesjes . Bij de vraag wat ze nu het leukste vonden om met Papa en Mamma te doen , antwoorde Amalia : ” Het fijnste is dat we samen zijn ”
  Ik raakte door dit antwoord erg geroerd .
  Maxima is een spontane vrouw en wanneer we haar zien , altijd opgewekt en goed gekleed .
  Zo mogen we in Paleis Het Loo een kijkje nemen in haar kledingkast en worden we verder geinformeerd welke taken ze bekleed in ons land .
  Bij de meeste mensen is deze nieuwe prinses dacht ik wel erg geliefd .
  We zullen zo hier en daar wel iets mogen zien in de bladen over de expostie in Apeldoorn .
  Misschien gaan er vanaf deze plek nog wel mensen naar toe , dan verwacht ik er meer verhaal over . Apeldoorn is een heel mooie plaats in een prachtige omgeving en Het Paleis is ook de moeite waard om te bezichtigen met z,n heel mooi aangelegde tuin . Ergens heb ik onlangs een reactie in een krant gelezen dat de stallen gesloten zouden zijn vanwege de bezuinigingen .
  Dat zou toch wel erg jammer zijn .
  Ik heb mooie herinneringen aan de bezoekjes aan Het Paleis , want dat is inmiddels al heel wat jaren toegangkelijk voor publiek .
  De allereerste keer nog voor de oorlog was een bezoekje tot aan de hekken als onderdeel van een schoolreisje .
  Koningin Wilhelmina zou er wel zijn , maar we zagen haar niet en stonden met onze kinderneusjes tegen het hek gedrukt en maar naar het Paleis kijken .
  Later enkele keren Het Paleis bezocht en de stallen . Ergens zullen nog enkele borduursteekjes zijn door mij gemaakt op een enorm lange merklap , aangeboden aan Juliana . Het was een idee meen ik van het tijschrift Libelle . Samen met een mevrouw hier uit de buurt stuurde ik een onderdeeltje in . Het was haar vraag of ik ook mee wilde doen . Het werkstuk heb ik zelf nooit gezien het heeft wel in Libelle gestaan . Tijdens de vele defilé,s op Soestdijk is er in de loop de jaren ook wel het nodige steekwerk cadau gedaan .
  Het zal wel bewaard worden zoals overal op de grote zolders , fantaseer ik dan maar .

 3. Ik heb de uitzending ook gezien en genoten van de stemkwaliteiten en de zuinigheid van Amalia. Prinses Maxima kwam over als een warme, intelligente vrouw. Ze zal dit wel niet lezen maar van hieruit mijn felicitaties met haar verjaardag.
  Leuk Berthi dat je er aandacht aan besteedt. De tentoonstelling in het Loo staat op onze “nog te doen” lijst (naast veel andere!)

 4. De zangkunst van Amalia viel mij ook op.Verder een prachtige reportage.

 5. Ik was een van de 2,6 miljoen mensen die naar de uitzending heeft gekeken. Zowel de zuinigheid, als het zangtalent en het antwoord ‘het fijnste als we samen zijn’ viel mij op van Amalia, maar natuurlijk ook de vele taken die Máxima onder haar hoede heeft. Leuk dat ze net als alle andere moeders op de basisschool van haar kinderen taken op zich neemt.

 6. Helaas de uitzending niet gezien ,maar die zoek ik nog wel op bij “Uitzending gemist”.

 7. Het was een mooie uitzending en Maxima is een warme spontane vrouw, wat je ziet is echt, niet gemaakt. En hun kinderen zijn een kostbaar bezit en ze genieten ervan!

 8. Zeer mooie vrouw en zeer goed gekleed.Helaas niet gezien. Later deze week op uitzending gemist maar bekijken Gisteravond op nld 1 de film van Prins Bernard bekeken. Ik verwacht dat volgende week de serie door gaat. Prachtige rollen gespeeld door Daan Schuurman en Ellen Vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *