Oilily Dutch Glory Cross Stitch Bag


Oilily heeft voor de zomercollectie een nieuwe tas die bij veel borduursters in de smaak zal vallen. Het gaat om een tas waar borduurpatroontjes op staan afgebeeld. De motieven komen van de merklap die Mies Bloch ontwierp in 1977. Margriet gaf in dat jaar een speciaal Mies Bloch Kruissteekboek uit en op pagina 24 en 25 staat de merklap met de diverse Hollandse motieven afgebeeld. Oilily heeft nog enkele andere patroontjes toegevoegd zoals anno 1963. Dit is het jaar waarin Oilily werd opgericht door Willem en Marieke Olsthoorn.

De tas is in verschillende uitvoeringen en kleuren te koop. Daarbij is er ook nog een portemonnee en toilettas in dezelfde stijl.


21 gedachten over “Oilily Dutch Glory Cross Stitch Bag

 1. @ine, dat zou me niet verbazen!:-) Toen je in Veldhoven was, had je ook zo’n mooie tas bij je, maar dat had ik je al eerder verteld.

 2. Ooooohhh ik heb ook een tassentik , daar lijd ik al jaren aan . . .
  Wel een leuke ziekte moet ik zeggen .
  Je wordt er zo vrolijk van als je de deur uit wilt . Binnenshuis kun je ook tassen gebruiken . Ik heb nog maar net mijn toilettassenvoorraad uitgebreid met twee aardige modellen met een ruitmotief .
  Deze zal ik gebruiken om spulletjes in te bewaren . Wat je allemaal niet kwijt kan in zo,n aardige tas . Reeds eerder had ik een leuke verzameling van tassen met een lief bloemetje , speciaal gekocht om cadeau te geven en er eerst een kleine borduurtouch aan toe te voegen in de vorm van een rondje of hartje met de initialen of naam van voor wie het bestemd was . Deze zijn al cadeau gedaan en ik bedacht dat ik best nog weer eens zoiets zou kunnen beginnen .
  Wat een goed idee van Oilily om deze serie tassen te bedenken , die vliegen natuurlijk de deur uit . En alle borduursters kennen natuurlijk de leuke borduurmotieven van Mies Bloch . Ik herinner mij een babyfoto van het eerste kind Maurits van Prinses Margriet met boven de commode een prachtige borduurlap van Mies Bloch .
  Een toilettas van Oilily zou ook leuk zijn om een handwerkje in te bewaren .

 3. Had gisteren net het blad creatief met Patchwork tassen gekocht. Tassen vind ik ook zo leuk. Ben gelukkig niet de enige met die tic. Deze tassen van Oilily zijn prachtig. Echt om te hebben. Zou ik de verleiding kunnen weerstaan.

 4. ziet er heel leuk uit allemaal, maar ik ben jammer genoeg geen tassenmens, met sokken lopen is alleen als tas een ruszak aan te bevelen, Fijn weekend, Basje

 5. Dit is een stukje naar mijn hart. Zo heerlijk om te zien dat er veel meer mensen een tassentic hebben. Tassen zijn erg leuk. Om zelf te maken vind ik ook geweldig in allerhande technieken.
  Groetjes Klazien die het erg leuk vind dat ze je heeft leren kennen in Veldhoven.

 6. ’tja tassen………
  Een nieuwe patchworktechniek uitproberen en dat dan verwerken in een tas,om zelf te gebruiken of om cadeau te doen.
  Dit is wel een heel mooie Oilily-tas……

 7. Ik heb geen tassentic maar deze tas zou me in de verleiding kunnen brengen. Erg leuk! En een leuk idee om een oude merklap te verwerken….of trap ik nu op zere tenen 🙂

 8. Enige tas, maar zou hem niet kopen.
  Voordat ik de tekst las herkende ik haar patroon(en).
  Heb de map zelfs dubbel, maar kies toch voor meer klassiekere patronen.
  Wel losse motiefjes van gebruikt om mee te ‘spelen’!!;-)

 9. De tas is mooi, maar nu de vraag.
  Wie heeft dit wandkleed van Nederland geborduurd?
  In 1977 heeft Margriet een map uit gegeven met Kruissteekontwerpen van Mies Bloch.
  Van Hollandse landschappen tot speelse figuurtjes. Van wandkleden tot wenskaarten.
  Alle patroonbladen zitten erbij.
  Met kleurnummers van DMC, Schürer en Anchor.
  Deze map is een overzicht van alle patronen die ook al los verschenen waren o.a.
  Pierement, Paleis op de Dam, UIthangborden, Marken en Volendam, Zomerboeket en de Twaalf maanden.
  Deze wandkleden zijn in een tijd gemaakt dat de nu jong bejaarden dat nog goed moeten weten.

 10. Elma,zoals zovelen heb ik die merklap met Hollandse tafereeltjes geborduurd.Ook die met de uithangborden borduurde ik.Moet bekennen dat ik ze onlangs weg wilde doen voor een kerkmarkt.Mijn Georgische vriend was toevallig hier en snuffelde even door de spullen die ik weg wilde geven.Toen hij die 2 merklappen zag,werd hij boos op mij omdat ik die KUNST weg deed.Nou ja,kunst!!!!!Nu staan ze in de kelder te wachten op een tweede leven in dat land.

 11. Elma, die merklap heb ik wel, maar niet zelf geborduurd. Na het overlijden van een tante van DH kwam de lap, die verwerkt was als een soort overhanddoek, bij mij terecht “omdat ik altijd zit te borduren en dan weet je het wel te waarderen”.
  Leuk dat ze aan me dachten.
  De map heb ik ook en losse patroontjes eruit heb ik gebruikt.

 12. Leuk en herkenbaar. Ik heb het boek hier in de kast staan en er even bij gepakt. en jawel… daar komt de merklap te voorschijn. Zie nu ook dat er nog meer echt Hollandse borduurwerken in staan. Leuk om weer eens even door te bladeren.Grappige tas,maar heb liever een andere. Maar straks loopt jong Nederland met oud borduurwerk rond. en dat is dan erg hip denken ze! Hahaaa.

 13. Wie weet gaat jong Nederland dan ook wel weer aan het borduren.Mijn kleindochter van 11 heeft het al helemaal te pakken.Ook de tas zou ze geweldig vinden.

 14. Oma Truus, hoe kan het ook anders dat kleindochter zo van borduren geniet. Bij oma is zij in goede handen en kan veel van haar leren.

 15. Ha Berthi, dit logje had ik gemist. Ik schreef er een paar dagen geleden ook een logje over maar nu over de geschiedenis van de lap die model stond voor deze tassen. Nu werd ik er net op geattendeerd dat jij ook een logje aan de tas had gewijd. Daarmee is gelijk de vraag van Elma beantwoord wie deze lap heeft geborduurd 😉

 16. Oilily Dutch Glory Cross Stitch Bag.
  Prijs van dit art. Kan ik betalen met een bank overschrijving formulier.
  Ik woon in België; (Vilvoorde)

 17. @Marie-Thérèse De Blomme, deze tas is uit de collectie van 2011 en ik zie hem ook niet meer op de website van Oilily. Zeer waarschijnlijk is de tas niet meer te koop. Om dit zeker te weten kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met Oilily: https://oililyshop.com/nl/help/contact
  Wie weet hebben zij toch nog ergens een exemplaar op voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *