Open European Quilt Championships – OEQC


Vandaag het laatste logje over de dagen in Veldhoven. Had ik je al verteld dat ik zo genoten heb van de overweldigende belangstelling voor de mangeldoek? Dat ik heel veel bezoekers wegwijs heb gemaakt in het gebruik van de mangeldoek en dat een aantal mensen nu een prachtige mangeldoek op hun tafel hebben liggen waarmee ze kunnen pronken? Nou ja, je hoeft de mangeldoek niet alleen op de tafel te leggen. Bij Carol Cox zie je binnenkort een fraaie mangeldoek in de etalage liggen. Natuurlijk genoot ik ook om alle bekende gezichten weer te zien en om nieuwe mensen te ontmoeten. Al met al waren het drukke, maar o zo gezellige dagen in Veldhoven. Had je geen tijd om naar de Open Europese Quilt Kampioenschappen te gaan, noteer dan alvast de data voor volgend jaar in je agenda: 3 tot en met 6 mei 2012.


Henk van Kooten (Nederland) – Rhapsody in sitsen – : ‘Een variëteit in sitsen met log cabins in een cirkelvorm.’


Maria Reuter (Duitsland) – Color in motion II – : ‘Ik heb het ontwerp op originele groote op papier gemaakt. De rode vlakken zijn met striptechniek gemaakt, daarna doorgesneden en biezen ertussen gezet. De patronen op de zwarte vlakken zijn met knoopsgatensteek genaaid.’


Shoshi Rimer (Israël) – View to nature – : ‘Sinds 15 jaar ben ik aan het quilten. Ik voel dat ik een ware transformatie heb ondergaan. De quilts van de eerste jaren waren gebaseerd op traditionele technieken. Ik gebruikte het om een quilt te maken, maar de enige zelfexpressie kwam door de weefsel keuze. Gaandeweg ontwikkelde ik een meer persoonlijke manier om mezelf uit te drukken. De aangeleerde technieken gebruik ik als fundament, terwijl ik mijn fantasie de vrije loop laat bij het ontwerpen van mijn werk.’

Shoshi was als gast uitgenodigd om een aantal van haar quilts te laten zien.


Shoshi werd in 1958 geboren in Israël. Zij woont in Bat Yam, een stad ten zuiden van Tel-Aviv. Hoewel ze van beroep lerares is, koos ze voor het bedrijfsleven. Tijdens haar studie in Itzuvim in 1995 ontdekte Shoshi het quilten. Shoshi studeerde in Naamat Integrated Arts College in Jaffa. De cursus, die gericht is op traditionele technieken, leidt haar naar de eeuwenoude basics van het quilten. Later studeerde ze bij verschillende docenten en artistieke quilters in Israël. Shoshi studeerde ook in het buitenland. Hierdoor leerde ze een aantal innovatieve technieken. Shoshi is sinds 1997 lid van het Israëlisch Quilter’s Association (IQA). Zij had vele solotentoonstellingen en heeft deelgenomen aan diverse groepstentoonstellingen in Israël, Nederland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en de VS.

13 gedachten over “Open European Quilt Championships – OEQC

 1. Heerlijk voor je Berthi dat je zo hebt genoten van Veldhoven !

 2. Foto 1: Berthi genoot van haar ontmoeting met haar bekende volgelingen.
  Foto 2: Deze Quilt van Henk van Kooten vind ik prachtig en blijf ik naar kijken.
  Foto 3: Een prachtig resultaat.
  Foto 4: Knap gedaan, maar niet mijn ding.
  Foto 5: Mooie vrouw.
  Het was niet mogelijk om naar Veldhoven te reizen, maar dankzij Berthi en de reacties van de bezoekers zijn wij er toch bij geweest.

 3. Weer mogen we hier meekijken .
  Wat fijn dat het zo,n succes is geweest die drukke dagen . Dat had je er natuurlijk graag voor over . Wat je er aan overhoudt is een schat aan herinneringen die je kostbaar moet bewaren . Ze worden zelfs automatisch voor je opgeslagen . Mooie herinneringen zijn ook niet zo zwaar om mee te dragen .
  Je kennisoverdracht is al verspreid rondom en reken erop daar is men nog niet over uitgepraat .
  De Quilts hier getoond zijn prachtig , dat doet mij toch weer denken het gaat Goed in Quiltersland !

 4. Op afstand van al dat moois te kunnen genieten is voor mij ook genieten.

 5. Je laat ons weer mooie foto’s zien!
  Rhapsody in sitsen is me helaas ontgaan. Wat een prachtige kleurenexplosie!
  Maar ja, het waren eigenlijk allemaal wel kampioensquilts in Veldhoven. Ik was er voor de eerste keer, maar zeker niet voor de laatste.

 6. @Marcella, absoluut!
  @Ine, helemaal mee eens!
  @Tijm, vind ik ook!
  @Elma, voor jou is het ook een enorme onderneming om naar Veldhoven te reizen. Bijna niet te doen in één dag. Je zou dan een overnachting moeten boeken. Overigens wel heel goed te doen in Koningshof.
  @Gerrie, jij weet het weer zo mooi te verwoorden.
  @Truus, we kunnen niet meer zonder internet en de blogs.
  @Saskia, je moet eigenlijk meerdere vertoeven in Veldhoven.
  @Hannie Gamlieli, dank je! Leuk dat je zo enthousiast reageert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *