Dansende Google logo


Martha Graham werd op 11 mei 1894 geboren en als eerbetoon aan deze bekende Amerikaanse danseres en choreografe maakte Ryan Woodward een schitterend animatiefilmpje. In sierlijke lijnen danst ‘Martha Graham’ het logo van Google tevoorschijn. Hebt je dit animatiefilmpje nog niet gezien, ga dan snel kijken voordat het verdwenen is.

Martha Graham (Allegheny, 11 mei 1894 – New York City, 1 april 1991) is erg belangrijk geweest voor de dansgeschiedenis. Zij wordt gezien als de grondlegger van de moderne dans. Zij heeft 176 balletten gemaakt die vooral gekenmerkt worden door een hoge complexiteit en een hoog emotiegehalte.

13 gedachten over “Dansende Google logo

 1. Berthi ik zag het vanmorgen en vind het echt helemaal te gek….

 2. @Cathrina en Anneke SK,… reden dus om vanavond aandacht aan te geven. Ik heb het filmpje een aantal keren bekeken, zo mooi vond ik het.

 3. wat leuk dat je hem ook gezien hebt en hierop hebt gezet…ik wilde je hem nog sturen 😉
  ik vind ’t erg bijzonder

 4. Google is mijn startpagina, dus ik mis geen enkele doodle meer. De Nederlandse dus. In andere landen vaak ook hele mooie.

 5. Een reden te meer om elke dag even naar Google te gaan (wat hier ook wel gebeurd), nu is het logo al weer verdwenen.

 6. @Saskia, ik wist het wel, maar helemaal vergeten om de link toe te voegen. Dat ga ik alsnog doen want het is de moeite waard om af en toe dit animatiefilmpje te bekijken.
  @Hilly, elke ochtend open ik met mijn blog en daarnaast open ik een nieuw tabblad met Google. Er gaat geen dag voorbij zonder Google!:-)
  @ine, … en er komen toch prachtige doodles voorbij, maar het animatiefilmpje stijgt er bovenuit.
  @elma, dat wordt dan via de site van Google Doodles kijken!

 7. Ik noem HEM altijd meneer google , erg aardig staat altijd voor je klaar .
  We kunnen immers niet meer zonder , hij weet zoveel .
  De dans heb ik nog niet kunnen bekijken , maar dat komt nog wel .
  Dansen op blote voeten , daar doen mij voeten pijn van . Maar wat is de danseres oud geworden , 96 jr. bijna was ze 97 .

 8. Ik zag het gisteren en zat gebiologeerd te kijken. Erg leuk dat Google elke dag wat nieuws heeft wat tegelijkertijd ook informatief is.

 9. Och wat jammer. Ik had het nogal druk de afgelopen dagen en heb weinig achter de PC gezeten. Heb daardoor de doodle van Martha Graham gemist en nu is hij al weer weg. Fijn dat ik hierboven nog lees dat er een link bestaat voor gemiste doodles. Ik vond b.v. die bij recente Engelse huwelijk (vergeet steeds hoe ze ook weer heten) heel mooi. Ga meteen even kijken.
  Groetjes,
  Janny

 10. Het was een heel leuke doodle, vooral toen ik ineens zag dat zij een dansje maakten. Ik heb vroeger wel balletten van MG gezien, heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *