Magie Relph en Robert Irwin aanwezig op de Open Europese Quilt Kampioenschappen

Tijd om te winkelen had ik niet echt in Koningshof, wat natuurlijk ook niet het uitgangspunt was. Ik was in Veldhoven om uitleg te geven over de mangeldoek en niet om boodschappen te doen. Toch nam ik zondag een korte pauze om in een razend snel tempo over de beurs te gaan. Gisteren las je dat ik een praatje had met Ina le Roux, maar ik had ook een kort gesprek met Magie Relph van The African Fabric Shop. Magie koopt de handgeverfde batiks rechtstreeks van de ververijen in Ghana en Gambia. Zij betaalt een eerlijke prijs zodat de ververs hun gezinnen kunnen onderhouden. Inmiddels zijn de ververs niet alleen haar leveranciers, maar ook haar vrienden geworden. Magie is een quiltster en gebruikt de stoffen in haar quilts. Je kunt haar dan ook tegenkomen op beurzen als afgelopen week op de Open Europese Quilt Kampioenschappen.

Samen met Robert Irwin heeft Magie in 2010 de publicatie African Wax Print, A Textile Journey geschreven. Een boek dat ik niet kon laten liggen vanwege mijn belangstelling voor Vlisco die al vaker op mijn blog aan bod is gekomen. Het boek vertelt het verhaal van de wax prints, ge├»llustreerd met vele foto’s. De laatste 20 pagina’s zijn gereserveerd voor quilts die gemaakt zijn van de Afrikaanse stofjes.


Als ik de Afrikaanse stofjes zie dan denk ik als eerste aan de hartenquilt van Mien B.

7 gedachten over “Magie Relph en Robert Irwin aanwezig op de Open Europese Quilt Kampioenschappen

 1. Ja deze stand werkt als een magneet op mij …………
  Ik vond er ook deze keer weer een paar heel mooie indigo blauwen.
  Toen ik een half jaar geleden op hun site las over het boek heb ik dat meteen besteld.
  Ik dacht :”Dat hoort in mijn boekenkast bij de Vlisco-boeken”.

 2. Hier zijn de Vliscoliefhebbers aan het woord . Het zijn ook prachtige stoffen de kleuren en prints daar kun je fijn mee werken en …. durven je schaar er in te zetten . Wat was er toch veel te zien daar in Veldhoven , heel veelzijdig en veel extra,s naast de eigenlijke Quiltkkampioenschappen .
  Jammer dat een mens maar met twee ogen kan kijken , je zou natuurlijk veel meer tegelijk willen bekijken .

 3. @Mien B., dit boek is absoluut een aanvulling op de collectie Vlisco-boeken en jij was er ook nog eens snel bij!
  @Gerrie, het fijne is om de stofjes eerst een poosje te laten liggen voordat je ermee aan de slag gaat.
  @Saskia, we moeten met z’n allen keuzes maken.

 4. Wat zijn dit toch een prachtige stoffen, het lijkt mij moeilijk om er in te gaan knippen. Of je moet een goed doordacht plan hebben wat je er van gaat maken. Elk handwerkgebied heeft zijn specialisten. En die zitten wel onder de lezers van Berthi.
  Om er 1 te noemen ene M.B. te D.
  Nu we het toch over patchwork hebben wil ik ook wat opbiechten. Als liefhebber van de grote lappendekens in een mooi patroon las ik een tijdje geleden bij Berthi. Er is een DVD te koop over: How to make an AMERICAN QUILT. Dat leek mij leuk en klik….klik en klik, nu nog even via Ideal betalen en maar wachten op de post.
  Als heel snel werd de DVD bezorgd en las de achterkant.
  Hier komt volgens mij weinig stof, naald en draad aan te pas.
  De film heb ik nog niet bekeken, daar moet ik rustig de tijd voor nemen en er van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *