Selectie quilts van de Open Europese Quilt Kampioenschappen

Wat een ontzettend gezellige drukte vandaag, van ’s morgens vroeg tot laat in de middag. Vele malen heb ik het verhaal over het mangelen en mangeldoeken mogen vertellen, niet alleen aan de Nederlandse textielmensen, maar ook aan belangstellenden uit Italië, Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Engeland, Zuid-Afrika en Israël. Nu moet je niet denken dat ik al die vreemde talen spreek! Red ik me niet, dan duikt Peter in zijn talenkennis om het ontbrekende aan te vullen. Vandaag was er dus echt geen tijd om foto’s van de quilts te maken, maar gisteren lukte het wel eventjes.


Irish Tweed Quilts van Pauline Openneer en Jeannette Renooij. De lente en herfst tweed quilt is gemaakt door Jeannette Renooij.Margo van Strien gebruikt allerlei technieken; traditioneel, vrij, met de hand, met de machine, appliceren, patchen, met snijmat en rolmes maar ook los uit de hand. De ene keer vindt Margo het leuk om met heldere, felle stoffen te werken en een
andere keer met donkere stoffen. Soms werkt ze met commerciële stoffen maar vaak met handgeverfde stoffen die ze zelf maakt. Het bovenste werk van Margo kreeg de titel Op weg en het werk hieronder noemde zij In contact.Graffiti Graz van Claire Lynch. Een geappliceerde quilt van graffiti die de maakster zag in Graz, Oostenrijk. Er zijn handgeverfde stoffen gebruikt en Claire heeft machinaal gequilt.

15 gedachten over “Selectie quilts van de Open Europese Quilt Kampioenschappen

 1. Goeden morgen !
  Alweer mogen we we meekijken .
  Fijn dat het goed gaat en je veel mag vertellen en laten zien .
  Je hebt een mooie keuze gemaakt om ons te laten genieten van prachtige Quilts .
  Ik hoop dat de dag mooi afgesloten kan worden met dit grootse textiel evenement .
  Dan komt het afbreken , wat klinkt dat naar . . . Alles weer netjes afbouwen en met je spulletjes op volgorde richting huis .
  Dan plof je met een zucht op een stoel , maar kun je zeker tevreden terugblikken .
  Rust daarna maar lekker uit , we zullen hier niet komen zeuren en hebben begrip voor een beetje rust !

 2. fijn dat je inspanningen voor een mooie tentoonstelling zo goed gelukt zijn, Het weer werkte ook mee. Nog een fijne dag basje

 3. Margo van Strien….daar gaat bij mij een lampje branden. Ik denk direct aan Els Feteris van de Bobbin. Samen deden ze veel voor de Quiltnaald in Brielle (was die winkel niet van Margo?). Op haar site is niks meer van haar oude werk terug te vinden. Ieder mens maakt natuurlijk ontwikkelingen door maar ik vind het jammer dat het oude werk ‘weggewerkt’ is. Het was óók mooi!

 4. Bedankt voor je mooie, uitgebreide uitleg over de mangel/mangeldoeken, ik heb hier erg van genoten!
  Het was leuk, om na vele jaren je blog te lezen, ook eens in het echt kennis met je te mogen maken.

 5. Hallo Mieke s , er ging bij mij ook al een lampje branden . Maar van Strien was ook een leraar op de midd.b.school .
  Toe nou meisjes . . .
  Margo van Strien leerde ik kennen of sprak ik ooit bij de afd. toiletten in het Congresgebouw in den Haag ( zoals het toen nog genoemd werd )Het was tijdens de internatinale Quiltexpositie in . . ? georganiseerd door het Quiltersgilde en de Amerikaanse Quilters .
  Ze stond toen met een stand quiltstoffen en we hadden natuurlijk een lapjesgesprek .
  De Quiltnaald was nog maar net geboren en och eigenlijk was toen het Quilten voor velen iets geheel nieuws .
  In de Grote kerk in den Haag was de eigen tentoonstelling van het gilde . Er was gevraagd om speldenkussentjes te maken met een Hollands accent . Ik heb er meerdere gemaakt , en allemaal verschillend .
  van verschillende uithoeken van de wereld kreeg ik toen aardige bedankjes .
  Hier en daar zal ik nog patroontjes hebben .
  De Quiltnaald had een fijne collectie stoffen en veelal in countrystile .

 6. Heel uitgebreid de prachtige tweedquilts bewonderd .
  Wat een schitterende effecten kun je bereiken in al z,n eenvoud .
  Niemand begrijpt ook dat ik sommige lappen en delen van kleding zo nodig moet bewaren .
  De dromen zijn er al lang en het kan ook best in het klein uitgevoerd worden .
  Dromen over lapjes kan geen kwaad zolang er geen spoken ronddwalen in je dromen . . .

 7. Ja Gerrie, ik kan het me nog herinneren hoor. Ik ben veel in de Quiltnaald geweest, het was een erg inspirerende winkel!
  Ik ben eens gaan googlen en vond 2 quiltexpo’s in Den Haag: in 2004 en in 1992.
  Ik denk dat je die laatste bedoelt.

 8. Ha Gerrie…..Ja…die Quiltnaald….met weemoed denken we terug aan die leuke ritjes naar DEN BRIEL…rechts de borduur afdeling en links de Quilt spullen.
  Je kon er de hele dag doorbrengen…en die gratis patroontjes bij je aankopen wat heb ik er veel nageborduurd.
  Alleen de aankleding van het gebouwtje (t”leek wel een schooltje) was een feest om te zien en die pot-luck was ook altijd een verrassing…dat hoorde en zag je toen nog nergens.
  De nieuwsbrieven heb ik nog allemaal in een ordner en blader er nog wel eens in.
  In alle uithoeken van Nederland kennen mensen de Quiltnaald nog omdat als er een uitstapje naar Zeeland of de eilanden gemaakt werd moest er altijd even via DEN BRIEL gegaan worden.

 9. Mooie quilts heb je er uit gehaald om te laten zien. Je kunt in Ierland eenm week gaan quilten! Op de site van Pauline staan ook van die mooie! Ohhh, die tweed quilts! Prachtig. en die van Margo van Strien zijn ook erg mooi. Je Gerrie en Lies, ik denk ook nog vaak aan de quiltnaald. Ik heb heel wat lapjes liggen die ik ooit bestelt heb.Het gebouw waar het in was had inderdaad een heel apart sfeertje.Heb ook nog een boekje van haar hand liggen. Volgens mij samen gemaakt met Els Feteres. Maar soms komt aan alles een eind.

 10. Leuk om te zien dat jij weer hele andere quilts op de foto zette dan ik deed.

 11. Hallo Berthi, Het was leuk je in Velthoven te zien.We zijn drie keer langs gekomen waar je was steeds in gesprek.De hebben de grote mangeldoeken goed bekeken ze zijn prachtig. De quilts op de tentoonstelling waren ook weer de moeite waard.Groetjes Tony

 12. Lies, sterker nog: Ik heb verschillende keren door Den Briel gewandeld na een bezoek aan de Quiltnaald. Leuke plaats!

 13. Petje af voor de dames die quilten in hun hart hebben gesloten… Ik doe het ze niet na… te groot voor mij. Ik laat het bij een mini qrazy quilted needlebook.
  Wat zul je genoten hebben van die kunstwerken. Ze zien er erg kleurrijk en vrolijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *