De mangeldoeken tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen

De mangeldoeken voor de expositie tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen lagen op de rol klaar. Woensdagmiddag 4 mei vertrokken we richting Veldhoven om te zorgen dat de mangeldoeken op de plaats van bestemming zouden komen.


De mangeldoeken liggen op volgorde klaar om opgehangen te kunnen worden.


Bas zorgt ervoor dat de ties op de juiste hoogte komen te hangen.


Rond de klok van 15.00 uur woensdag zag het er zo uit!


Alleen op een rustig moment heb ik tijd om enkele foto’s te nemen!


Kom je de hal binnen dan valt je oog al snel op de mangeldoeken. De bezoekers zijn dan ook erg belangstellend naar de mangeldoeken. Wat zijn het voor doeken, waar werden ze voor gebruikt, hoe oud zijn ze, wat een prachtige motieven, nooit van gehoord, ik ken alleen de mangel met de twee houten rollen, wat een zwaar werk, interessant. Dit zijn slechts enkele opmerkingen die ik de afgelopen twee dagen te horen heb gekregen. Het is duidelijk dat de textielmensen het waarderen dat ze zoveel mooie mangeldoeken krijgen te zien. Voor mij is het bijzonder leuk om aan geïnteresseerden het verhaal achter de mangeldoek te vertellen. Ook heb ik al veel lezers van mijn blog gesproken, bekende gezichten en nieuwe gezichten. Allemaal erg leuk. Je hebt nog twee dagen de tijd om naar Veldhoven te gaan. Zondagmiddag 17.00 uur sluiten de deuren van de Open Europese Quiltkampioenschappen 2011. Misschien zie ik je morgen of overmorgen.

24 gedachten over “De mangeldoeken tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen

 1. Wat een indrukwekkende rij Mangeldoeken… er kwam zelfs een Hoogwerker aan te pas zie ik.
  Dat moet wel een succes zijn, de onderste rij kan je ook met je neus erop bekijken…PRACHTIG !!

 2. Wat een prachtige collectie heb je er hangen !
  Ik zou het graag eens zien , maar ben al blij hier te kunnen genieten .
  Ik denk nogal eens aan je , hoe zou het zijn in Veldhoven ?
  Het zijn zeker succesvolle dagen , maar ook vermoeiend natuurlijk .
  Ook zo bijzonder dat juist je oog ooit gevallen is op mangeldoeken en dit je interesse kreeg en je er helemaal in hebt verdiept . Ik vertel er wel eens over , jij als web-log gastvrouw en mangeldame !
  Al je kennis over textiel dat we samen met je mogen delen . De vele borduursteekjes die langs komen . Dan nog je collectie Chinese schoentjes en ook de belangstelling voor het Chinese handwerk .
  Wat kan er toch veel moois in een mensenleven komen en ook het geluk dat je er iets mee doet en er steeds maar weer over kunt vertellen .
  De foto,s die je hebt gemaakt geven een mooi beeld hoe je er deze dagen bij zit !
  Voor vandaag weer een goede dag met de collectie en het doorgeven van informatie !

 3. Berthi wat ziet het er geweldig uit! Geniet goed van deze dagen en van alle complimentjes die je krijgt!

 4. Ja het is indrukwekkend wat daar aan mangeldoeken hangt!
  Als je tijd hebt ga naar Veldhoven.Er is daar zoveel te zien en te GENIETEN !

 5. Ik heb ze gisteren gezien. Maar pas nu zie ik dat ze twee rijen boven elkaar hangen!!! Compleet gemist….. Zoals ik jou ook gemist heb. Ik heb nog rondgekeken, maar er stond niemand bij. Maar ja ik gun je je coffeebreak natuurlijk ook.

 6. Het is ook prachtig. Berthi’s “stand” beslaat een hele gang. En dan maar liefst twee rijen boven elkaar. Maar net als Mien B zou ik zeggen, gaan. Er is heel veel te zien. Vergeet ook vooral de antieke textielcollectie van John Gillow niet. De man reist al 30 jaar door Afrika, India en het Midden Oosten en heeft daar veel antiek textiel verzameld. Prachtige boeken heeft hij erover geschreven.
  “Ons” Berthi staat links van de hal en John Gillow rechts.
  Anneke SK

 7. Wat een inmens hoogte, gelukkig had je Bas als hoogwerker.
  Je laat ons meegenieten hoe je expositie er uit ziet, prachtig.
  Berthi vergeet maar “hier zit ik” het is staan en vertellen.
  Graag had ik een bezoek gebracht aan deze tentoonstelling, maar helaas.
  Er rijden morgen geen treinen tussen Groningen en Assen, dus dat moet per bus.
  De reistijd is dan bijna 6 uur en nog weer 6 uur terug.

 8. Wat een prachtige doeken heb je bij je Berthi, ik kon er geen genoeg van krijgen. Je steekt er letterlijk met kop en schouders boven uit. Zoals Saskia je al vertelde, je ziet meteen waar Berthi zit, dat kan niet missen!
  Irene

 9. Schitterend.
  Dat is genieten.Wat heb je dat weer mooi gedaan zeg.
  Maar voor het zo mooi is kost veel uurtjes.
  Fijn dat je ons steeds weer laat meegenieten.
  Groetjes Fie.

 10. Het hangt er weer mooi bij Berthi. Hopelijk heb je tijdens je koffiepauze ook even tijd om van de mooie omgeving te genieten.

 11. Iedereen die nog twijfelt: gáán!
  Deze quiltexpositie is top en geeft bovendien de unieke kans om de grote collectie mageldoeken van Berthi te zien.
  Bovendien veel kraampjes vol verleidingen, waar je je geld kunt achterlaten 😉
  Ik heb genoten.

 12. prachtige opstelling !!
  Indrukwekkend borduur hier voor !!
  Mooie dagen .

 13. Oh Anneke,waarom stond dat nergens te lezen dat John Gillow aanwezig is.Was dan zeker gegaan.Morgen kan nog,maar ja moederdag he!!!!!

 14. Prachtig !!!
  Heel mooi !!!
  Nog veel succes
  met deze mooie tentoonstelling !!!

 15. Wel een heel mooie ruimte om veel grote werken op te hangen…. mooi.
  Nog veel succes dit weekend!!!!! Hopelijk is het niet al te warm in het gebouw voor al die mensen die hun werken tentoonstellen..

 16. Hoi Berthi het was leuk je weer te ontmoeten, ik heb meteen op google gezocht naar het runen alfabet en ik moet zeggen het kon het wel eens zijn. Ga het nog eens goed bestuderen,misschien kan ik er een betekenis uit halen.Het was een geweldige tentoonstelling en jij sprong er boven uit!!

 17. Hallo Thera, ja geen idee. Het was erg stil bij hem. Rob en ik hebben een hele tijd met hem staan praten. Hij heeft me zijn e-mail adres gegeven voor info als we weer richting Midden Oosten gaan.
  Gezien de politieke situatie daar zal dat niet binnenkort zijn.
  Groetjes,
  Anneke

 18. Wat hangen ze mooi daar in Veldhoven!Wat een karwei om ze op te hangen. Dat kun je nu ewens goed op je foto’s zien.Had ze graag bewonderd. Ik hoop toch ooit eens naar Veldhoven te komen voor de quilt tentoonstelling.Ik ken het er wel hoor. Kwam er jaren voor weekenden van de “origami”sociteit.

 19. hartelijk dan voor je gastvrijheid op de quiltbeurs in veldhoven..en ik ben erg blij met mijn mooie nieuwe mangeldoek die ik heb gekocht bij je..gr. ineke

 20. Hallo Berthi, na lang meelezen op je blog vond ik het erg leuk om je nu eens te ontmoeten. Voordelig voor mij dat ik samen met Ine (en Anneke) was, anders had ik je vast niet gesproken. Dit was mijn eerste kennismaking met mangeldoeken in het echt – erg leuk om jouw uitleg over stijl en motieven te horen. Ik kijk voortaan ook uit naar schoorsteenvegertjes ;-)!

 21. ze hangen daar echt indrukwekkend. ook leuk voor jou om ze daar in al hun glorie te zien hangen. ik hoop dat je genoten hebt van de veldhovense dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *