William en Kate


Het is zover. De grote dag is aangebroken voor Kate ofwel Waity Katie, zoals de Engelse kranten haar noemen. Acht jaar heeft ze gewacht, maar in oktober 2010 tijdens een vakantie in Kenia ging William op zijn knieƫn. Zo meteen om 12.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie in Westminster Abbey en zal Kate haar jawoord geven aan haar prins die door de republikeinen William The Last wordt genoemd. Officieren in het leger noemen hem Billy The Fish en voor het grote publiek is hij gewoon Wills.

Al maanden zijn de Engelsen in de greep van het huwelijk van de eeuw en is er geen gebrek aan souvenirs. De populaire mokken, bordjes, lepeltjes en theedoeken
met de afbeelding van William en Kate kom je overal tegen. Dit is dan nog maar slechts een kleine greep uit het totale aanbod aan souvenirs. Donna Wilson bedacht iets anders. Zij liet in Schotland camelkleurige handschoenen breien in 100% lamswol met verlovingsring en namen. Fiona Goble koos ervoor om het koninklijke huwelijk te breien dat terug te vinden is in het boekje Knit Your Own Royal Wedding. Neem ook even de tijd om naar dit grappige filmpje te kijken.


Het is bijna tijd om plaats te nemen voor de buis want we willen met z’n allen toch heel graag weten hoe Kate eruit ziet op haar huwelijksdag. Het zal zeker beter zijn dan de pompeuze jurk van Diana, 30 jaar geleden. Iedereen veel kijkplezier. Naar verwachting zal het huwelijk alle kijkcijfers laten sneuvelen. Verwacht wordt dat wereldwijd ruim 2 miljard mensen naar de huwelijksceremonie kijken dat uitgezonden wordt in 126 landen en dan mag zo’n koninklijk huwelijk wat kosten. Er wordt gesproken over 60 miljoen euro.

8 gedachten over “William en Kate

 1. Het geluk is er en hopen dat ze dat mogen behouden .
  Wat een enorme drukte met veel publiek , ik had er niet graag tussen willen staan .
  Fleurig het uniform van de bruidegom en de bruid een japon eenvoudig van snit wel met prachtige kant over het strapless gedeelte .
  De sluier was erg glad over haar hoofd .
  Een heel klein bruidsboeket en welke bloemekes er in verwerkt waren weet ik niet .
  Veel muziekcorpsen in hun kleurige uniformen en veel goud , brachten heel wat vrolijkheid in het straatbeeld .
  De gasten in de kerk allen op hun Paasbest met hoeden voor de dames in allerlei vormen .
  Over het balcon gedeelte was er toch wat teleurstelling , de kus waarop zolang gewacht was verliep zo gewoontjes en niet bijzonder uitbundig . Dat deden Alexander en Maxima met temperament .

 2. Het was een mooie uitzending… Een zeer geliefde man in Engeland(???) te oordelen naar de massa mensen die er op de been was.
  Een bruid die er heel chic uitzag..
  Bedrieglijk eenvoudige robe…. Heb je de valling van de sleep gezien aan de zijkanten…?? Daar is echt goed over nagedacht door de ontwerp(st)er.
  De camel handschoenen leuk gevonden… en de poppetjes ook leuk.
  Mijn dochter had geen vrij vandaag, die werkt in de gezondheidszorg en patienten gaan voor Wills en Kate…

 3. Net als Cathrina viel me de plooien aan de zijkant van de rok richting sleep op. Ook de jurkjes van de bruidsmeisles hadden die diepe plooien.
  Ik begreep dat in het kantwerk van de jurk vier bloemensoorten te zien waren. Die bloemen vertegenwoordigen de delen van het koninkrijk. Zoals de distel (Schotland) en de klaver (Ierland).
  Maar wat er in haar boeketje zat? Geen idee.

 4. en wat denk je van de zuster van de bruid?? super !!
  en haar broer …Hij las het schriftgedeelte alsof het zn dagelijks werk is.

 5. @Gerrie, veel symboliek in het bruidsboeket:
  Het bruidsboeket bevat bloemen die symbool staan voor liefde (hyacint), trouw (hedera) en geluk (lelietje-van-dalen). Ook is er duizendschoon in verwerkt, Sweet William in het Engels geheten. Bovendien is er mirte (liefde) gebruikt van een plant die door koningin Victoria in 1845 is geplant en een plant die in 1947 in het bruidsboeket van Elizabeth werd gebruikt.
  @Cathrina, er zijn altijd mensen die moeten werken.
  @Saskia, zowel in de jurk als bruidsboeket zat veel symboliek.
  @Lies Huizer, ja, vergeet die personen niet. Zij deden het geweldig.
  De zus van Catherine heeft het zo goed gedaan dat ze uit het niets nu enorm populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *