Pasen 2011


Voor iedereen een Vrolijk Pasen. Dat zal wel lukken met deze zomerse temperaturen, denk ik. Nog niet eerder was het op eerste paasdag zo warm. De hoogst gemeten temperatuur bedroeg 27,8 graden Celsius. Het record dateert uit 1949 toen het in het paasweekend van 16, 17 en 18 april 24,5 graden Celsius was.

8 gedachten over “Pasen 2011

 1. Wat een prachtig Paasplaatje.
  Geniet allen van deze zonovergoten 2e Paasdag

 2. Een hete pasen is/was het. Volgende logje over een regendans? Ik las in de Volkskrant dat op Vlieland en langs de kust de temperatuur niet hoger komt dan 16 graden. Maar daar geldt dan ook niet code rood. Het is allemaal een beetje dubbel eigenlijk. Prachtig weer om buiten in de schaduw te zitten. In de zon al temps boven de 30 en dat op 24 april. De brandnetels in de wegbermen laten hun kopje al hangen. Hoogzomer is er niks bij!

 3. Nu ik mijn dag begin na het eerste kopje thee , nog voor ik verder ga met een ontbijtje even snel bij Berthi kijken .
  Het is elke dag weer een verrassing en we worden nooit teleurgesteld .
  De dag beginnen met een vrolijk plaatje uit de oude doos in Paasstijl , zo is voor vandaag de Paasgroet aan ons gericht .
  Ik krijg nog even meer , want mijn geheugen wordt hier volledig bijgewerkt over Pasen van lang geleden .
  In gedachten was ik de laatste dagen bezig wanneer was er ook zo,n prachtige Pasen met warm weer .
  Ik was nog niet zolang daarvoor na jaren kuren weer op de been .
  Weer te kunnen en mogen lopen . Tijdens die paasdagen was een Joodse familie die in de laatste oorlogsjaren bij mijn Oom hadden gewoond weer op bezoek .
  Ze waren met de auto uit Amsterdam gekomen . We gingen die eerste Paasdag een ritje maken . Mijn eerste tochtje na zoveel tijd . Via Luttenberg reden we naar Hellendoorn waar nu het bekende pretpark is . In die dagen was er voor die tijd een gezellig restaurant met een prachtig uitzicht en een speeltuin met lachspiegels en vooral de dwaaltuin was prachtig .
  Verder wat bekende speeltuigen om te wippen en te schommelen .
  De leeftijd van de speeltuin was ik al ontgroeid , maar dat restaurant met het mooie uitzicht dat is voorgoed verdwenen .
  Thuisgekomen was het gezellig met de familie in de tuin te zitten , herinneringen ophalen en dat op zo,n prachtige warme zonnige Paasdag !
  Het uitstapje van toen heeft me nu weer de juiste datum gegeven , over de warme paasdagen dat we heerlijk buiten konden zitten .
  Aan een ieder voor vandaag een fijne zonnige dag toegewenst !

 4. Ook van mij nog een hele fijne paas, gelukkig is het hier al wat minder warm.
  Groetjes
  Ines

 5. het was vandaag heerlijk aan de waterplas mom te vissen met een heerlijk windje, lekker luieren dus
  vanavond een lekker stukkie gegrild vlees met een frisse salade
  een paasdag om niet snel te vergeten…
  vanavond weer verder met mn borduurtje hoor…

 6. We hebben 2 zalige dagen gehad op het water. De eerste paasdag hebben we met de 2 Ds’s ontbeten en daarna eieren gezocht. Ondanks dat ze 22 en 17 jaar zijn genieten ze daar nog volop van. Heerlijk als je een drijvende caravan op het water hebt. Mijn middagdutjes heb ik gewoon kunnen doen. Met het geluid van alleen vogels om je heen slaap je nog beter. Mijn borduurwerk had ik meegenomen maar is in mijn tas blijven zitten. Het keek af en toe even over het randje heen maar kroop dan snel terug. Veel te veel licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *