Zwolle heeft HAT II


Zo’n 450 Red Hatters kwamen gisteren naar Zwolle voor de jaarlijkse conventie die dit jaar werd georganiseerd door Veerig Verder Zwolle. De dames hadden het advies gekregen om met de trein te reizen en zoals je op de foto ziet hadden ze daar gehoor aan gegeven. Vervolgens ging men te voet via de Sassenpoort naar het Odeon. Met uitzondering van Queen Mum Minke die de koets nam. Langs de route stonden leden van de St. Michaëlsgilde om de dames te wijzen op de historische plekjes van Zwolle.
De chauffeurs van de fietstaxi ontvingen de Red Hatters in gepaste kleding.


Via de Sassenpoort liepen de dames naar het Odeon.De 600 jaar oude Sassenpoort is een begrip in Zwolle. Via deze enig overgebleven stadspoort komen velen de stad binnen. Onder de poort is vorige week vrijdag een gedenksteen onthuld met een paar regels uit het gedicht In mijn Sas van Alet Boukes. Sinds kort kan het gemotoriseerd verkeer geen gebruik meer maken van deze poort. Stadsdichter Alet Boukes schreef er een gedicht over: In mijn Sas!

In mijn Sas

Ik was mijn leven vaak niet zeker:
sta – in – de – weg, gesloopt die poort.
Maar steeds ging hij voorbij de beker,
’t idee werd in de kiem gesmoord.

Nog sta ik hier, de tijd trotserend,
maar ook geschonden door de tijd.
Wijs stadsbestuur dat altijd lerend,
kwam met verfrissend, nieuw beleid.

Ik weet het zeker,’t vormt een mijlpaal,
dit kloek besluit tot ommekeer,
de stap terug noem ik vooruitgang
‘k verdroeg reeds lang geen auto’s meer.

Dit gedicht van Alet Boukes komt uit haar afscheidsbundel Zwolse tulpen. Haar termijn als stadsdichter zit erop. Ze blijft gedichten schrijven. Voor de Red Hat Society schreef ze een gedicht dat morgen te lezen staat op de site van Veerig Verder Zwolle.

16 gedachten over “Zwolle heeft HAT II

 1. Leuk zoals Zwolle gekleurd werd .
  Paars en rood in de blauwvingerstad .
  Ik zou zo de route weer kunnen gaan , mijn voetenwerk kan het alleen niet meer volbrengen , dus ik kies ook voor de koets .
  Ik zie al is het in het kort , tenslotte gaat het om de gekleurde lady,s , bekende plekjes . Misschien dat TV Oost nog iets hierover laat zien . De heren in gepaste kleuren , maar zo te zien kozen velen er voor om te voet te gaan .
  Mooie serie foto,s . Ik heb zo,n idee dat veel van de kleding en de accessoires door de dames zelf is gemaakt .

 2. vrolijke dames en kleurig geheel De poort met rijm is super Basje

 3. geweldig zo’n kleurrijk geheel. Ik zou zo mee willen lopen, maar ik weet niet of ik me wel zo gelukkig zou voelen met hoed!!
  Leuke reportage! Compliment aan de maker.

 4. wederom een hele leuke reportage van t gehaal, zo lekker fleurig
  je wordt er meteen vrolijk van

 5. Ha Berthi, nooit gedacht dat ik mezelf nog eens tegen zou komen op jouw blog! Op een van de foto’s van de dames op de trappen zie ik mezelf. Leuk hoor.
  Het was zeker een zeer bijzondere dag. Het chapter Veerig Verder van Queen Minke had het super georganiseerd. Chapeau!
  Ik schreef toevallig vandaag ook noig een logje eroiver.
  Grappig dat jij er ook over blogt. Ben je zelf ook Red Hatter?
  Overigens las ik ergens dat er een dwarsligger met paarse hoed zou zijn. Daar waren er meer van hoor, wij zijn per definitie wel dwars:-) Maar dit zijn dames die in de betreffende maand jarig zijn. Dan draag je dus een paarse hoed en rode kleding.
  Groetjes en fijne Paasdagen!
  Janny

 6. Mijn vingers blijven een beetje aan de toetsen hangen:-) zal de warmte zijn!
  Ik bedoel natuurlijk:
  “Ik schreef toevallig vandaag ook nog een logje erover.”
  Janny

 7. zo zie je maar weer dat je eigenlijke leeftijd in je hoofd zit – een bende jonge meiden was het daar kennelijk!

 8. @Janny, ik heb wel de leeftijd mee, maar heb je (nog) niet aangesloten bij de Red Hatters!:-)
  @MarianneD, jij ook heel fijne paasdagen.

 9. Hoe langer ik naar deze kleuren kijk, hoe mooier begin ik ze te vinden.
  Al even langs mijn wolletjes gelopen en begin maar met een rood mutsje met een pimpelpaars randje.

 10. Nog meer mooie foto’s van de rood/paarse dames. Prachtig om ook te zien dat leden van het St. Michaëlsgilde zich voor deze dag prachtig in stijl hebben aangekleed.
  Aangevuld met mooie gedichtjes.

 11. Ook ik was erbij, als jarige met paarse hoed. Het was een geweldige dag. Het is heerlijk om in deze rebelse kleuren te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *