Black Swan en The King’s Speech

Twee weken geleden zag ik Black Swan in de bioscoop. In deze film schittert Oscarwinnares Nathalie Portman als een ballerina die haar duistere kanten ontdekt wanneer ze de bittere strijd aangaat met een rivale. Nina (Nathalie Portman) danst bij een balletgezelschap in New York City. Voor hun productie van ‘Het Zwanenmeer’ is artistiek directeur op zoek naar een nieuwe prima ballerina. Nina is zijn eerste keuze, maar haar rivale Lily maakt ook indruk. ‘Het Zwanenmeer’ heeft een danseres nodig die zowel de witte zwaan met onschuld en elegantie kan spelen als de zwarte zwaan, die staat voor bedrog en sensualiteit. De rol van witte zwaan is Nina op het lijf geschreven, maar Lily is de belichaming van de zwarte zwaan. Terwijl de twee jonge danseressen hun rivaliteit laten uitgroeien tot een vreemde vriendschap, begint Nina haar duistere kant steeds meer te omarmen en tot de zwarte zwaan te transformeren, met een obsessie die haar ondergang zou kunnen betekenen.

Een prachtige film waar Nathalie Portman haar rol voortreffelijk neerzet, een verdiende Oscarwinnares. De film komt langzaam op gang, maar naar gelang het verhaal vordert, moet je opletten. Wat is echt en wat zijn waanbeelden!

Vanavond zag ik in de bioscoop The King’s Speech. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Albert Frederick Arthur George, beter bekend als de Hertog van York en later als Koning George VI van het Verenigd Koninkrijk en de Britse kolonies. Nadat zijn broer Eduard trouwt met de gescheiden vrouw Wallis Simpson treedt hij af en wordt Albert, bij familie en vrienden bekend als Bertie, met tegenzin de nieuwe koning. Bertie heeft een handicap: hij stottert. Hij schakelt de hulp in van een onorthodoxe logopedist genaamd Lionel Logue. Via een reeks van onverwachte technieken, en als een gevolg van een onwaarschijnlijke vriendschap, ontwikkelt Bertie veel vertrouwen in zijn stem.

Van het begin tot het einde blijf je geboeid kijken naar The King’s Speech. Vooral Colin Firth (Bertie) en Geoffrey Rush (de logopedist) schitteren in dit drama over problemen, schaamte, trots en overwinnen. De film werd bekroond met vier Oscars waaronder een Oscar voor Colin Firth, de beste acteur. Moet ik een keuze maken tussen beide films, dan ga ik voor de laatste!

Hier zie je de trailer van Black Swan en hier van The King’s Speech.

11 gedachten over “Black Swan en The King’s Speech

 1. Je hebt dus genote, Ik ga later even kijken bij de trailers fijne dag bnasje

 2. Ook ik heb genoten van the King’s Speech : een prachtige film !!!

 3. van beiden heb ik eerder al een trailer gezien en beiden lijken me erg mooie films om te gaan kijken. De laatste film vind ik vanwege de acteurs (Colin Firth en Helena Bonham Carter) erg interessant en ook omdat en een film is met Britse acteurs.

 4. The King’s Speech staat in de planning. Misschien niet in de bioscoop, dan toch in ieder geval op tv., al moet ik dan langer wachten….

 5. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb enorm genoten van The King’s Speech.
  Prachtig acteerwerk en een leuk gegeven en bovendien Colin Firth om tegenaan te kijken; ook niet slecht!)
  Groetjes,
  Janny

 6. Black Swan heb ik nog niet gezien, maar the King’s Speech was zeer indrukwekkend.
  De pauze kwam als een verstoring, ik had dat bij deze film liever overgeslagen.
  Tja, had ik maar een andere bioscoop moeten kiezen!

 7. @ine,… daarom kies ik altijd een bioscoop waar geen pauze is!:-) Op tv vind ik de hoeveelheid reclames een echte stoorzender. Dat zal de reden zijn dat ik zo weinig tv kijk!:-)
  Black Swan is zeker een goede film, maar ik bleef bij The King’s Speech van begin tot het einde boeiend kijken. Geen enkele minuut verveeld. Knap acteerwerk!

 8. De Black Swan heb ik een stuk van gezien. Na ongeveer half uur heb ik uit gezet. Waarschijnlijk omdat mijn consentratie nog slecht is zei de film mij niets terwijl ik graag naar ballet kijk. We hebben toen “Haar naam was Sara”gekeken. Dat sloeg direct aan. The king’s Speech saat nog op mijn lijstje.
  @ He Ine jammer dat ik je zaterdag niet heb getroffen. Saskia en Berthi heb ik vluchtig dag kunnen zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *