Breien in Penang


Correspondent Jan Nabuurs in Penang (Maleisië) heeft oog voor detail. Hij heeft niet direct veel met textiel/handwerken, maar des te meer met fotografie en daarvoor moet je je ogen goed de kost geven. Daarbij denkt hij ook aan alle textiel- en handwerkliefhebbers. Vandaar dat Jan het reclamebord fotografeerde dat op slechts 200 m vanaf zijn hotel te vinden is. Free coaching lessons on basic knitting, behalve op zondag zoals je op de foto kunt zien.

9 gedachten over “Breien in Penang

 1. Leuk dat Jan Nabuurs deze foto heeft gemaakt.
  Dus de belangstelling voor breien is in de hele wereld.

 2. Nou eerlijk gezegd hoef ik niet meer naar het breischooltje , en wel een beetje ver van huis ook !
  Toch leuk deze wegwijzer richting breionderwijs .
  Vooral nu met al de internetverbindingen komen de wereldwijde belangstellingen goed op gang . De dagelijkse rondgangen die wij hier maken langs de webstraatjes en oh en ah roepen , worden ook bezocht door mensen ver over onze grenzen . Vroeger werden brei en borduurpatroontjes uitgewisseld met buurvrouwen en vriendinnen en af en toe kwam er wel het een en ander over onze grenzen . Nu hebben we overal onze vrienden .
  Contacten veranderen heel erg en we hebben altijd haast en wanneer er dan een knuffeldag in gelast wordt vinden wij dat prachtig . Of lopen er mensen hard voor weg . Voor vandaag weer een dag om er wat van te maken , hopelijk met wat steekjes werk en letters lezen of schrijven ( of hier iets tikken ! )
  Dit was weer even een korte overdenking , doe wat leuks vergeet niet voor jezelf en anderen te zorgen , ik las dat ons vandaag veel zonneschijn is beloofd .
  Geniet er van !!!!!

 3. Ik heb in de tijd dat we in Maleisie woonden (28 jaar geleden) vanalles gedaan, maar nooit gebreid. In dat hete vochtige land was het breien van truien en/of vesten geen noodzaak en vanwege het vocht was het ook moeilijk om je pennen vast te houden.We hadden beneden geen aircon. Wel geprobeerd, maar zonder resultaat. Erg leuk dus dat er tegenwoordig wel gebreid wordt.

 4. Ik kan mij indenken dat breien in een klamme omgeving niet aantrekkelijk is. Het reclame bord vind ik zeer mooi.

 5. Op Ravelry heeft de groep ‘Knitting in Malaysia’ 125 leden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *