Museumweekend 2011

Wat een weertje vandaag. Je bent mij dan ook niet tegengekomen in een museum. De tuin was mijn domein. De planten schreeuwden om aandacht! Morgen belooft het beter museumweer te worden, maar ook dan zie je mij niet in het museum. Er zijn andere verplichtingen. Toch wil ik het museumweekend niet zomaar voorbij laten gaan want laten we eerlijk zijn, het is een geweldig initiatief dat ik graag ondersteun.


Dit jaar bestaat het museumweekend 30 jaar, dat betekent dat er getrakteerd wordt. In het Audax Textielmuseum mag je je eigen feestslinger maken. Voor € 2,50 schaf je een basispakket in rood- of blauwtinten aan. In het pakket vind je een lint en zes vlaggetjes. Drie vlaggetjes zijn geweven op de computergestuurde weefmachine van het TextielLab en de andere drie zijn op de graphixscan uitgesneden. Tot slot zit er ook een mooi koordje bij dat vervaardigd is op de oude passementgetouwen. En vind je zes vlaggetjes niet genoeg? Voor nog eens € 2,50 volg je een workshop ‘weven’, ‘laseren’ of ’transferdrukken’ in het TextielLab, waardoor je je slinger met nog eens zes vlaggetjes kunt uitbreiden. In de TextielAcademie zet je de feestslinger onder begeleiding van museumdocenten in elkaar. Let op: voor de workshops in het Lab moet je je wel inschrijven, dat kan ter plekke in het TextielLab. Tijd: zaterdag én zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Misschien woon je in Utrecht en heb je geen zin om ver te reizen voor een museumbezoek. Een leuk uitstapje is een bezoek aan de net geopende expositie van Nijntje in de mode in het Dick Bruna Huis. Deze expositie is te zien tot en met 31 december 2011.


Wil je weten of een museum bij jou in de buurt meedoet aan het museumweekend, kijk dan op de site van Museumweekend.

De eerste foto maakte ik zelf in het Audax Textielmuseum, de tweede foto is van ANP. Het ontwerp van de feestjurk van Nijntje is van het Japanse modelabel Anrealage. Prachtig ontwerp uitgevoerd in knopen, waar wij gek op zijn. Knopen zijn hier al diverse keren het onderwerp van gesprek geweest.

Bekijk hier een filmpje over de expositie Nijntje in de mode.

11 gedachten over “Museumweekend 2011

 1. Het Nijntje huis staat al op ’t programma, maar niet voor morgen, het lijkt me erg leuk om daar een keer met Sophie heen te gaan.
  leuke workshops in Tilburg! Ik was deze week in Leiden in de Lakenhal, daar was ook een erg mooie tentoonstelling te zien. Morgen ga ik mijn tuin een beetje fatsoeneren, geen straf met dit mooie weer

 2. Helaas gisteren en vandaag andere bezigheden. Maar Nijntje in de mode wil ik zeker wel gaan kijken. Ook IXEA het Romeins woonwarenhuis in het Limburgs Museum in Venlo staat op mijn verlanglijstje.

 3. inderdaad een geweldig initiatief, maar geen tijd om t te ondersteunen dit weekend 😉

 4. Mijn museumbezoek heb ik een week uitgesteld.Volgende week in Markelo heeft meer mijn intresse.Allemaal een fijn weekend

 5. Ik hoop dat er veel gebruik van wordt gemaakt, maar op zulke dagen vind ik het zelf te druk om dan een museum te bezoeken.

 6. je zou bijna helemaal naar tilburg rijden om zo’n mooie slinger te maken. maar zoals willy al schrijft: waarschijnlijk is het daar nu megadruk …

 7. Op deze rustdag en alle andere dagen begint de dag meestal met het lezen van teletekst .
  Het is een opeenhoping van heel veel ellende , die je het liefst maar zo snel mogelijk wil vergeten . Over sommige onderwerpen en gebeurtenissen wordt nog wel nagepraat . Daarna gaat iedereen zijn,s weegs . En wat is het dan een groot geluk dat er om ons heen nog veel meer te beleven valt . We kunnen en hoeven onze ogen en oren niet te sluiten voor de gebeurtenissen die ons erg tegenvallen .
  De veelheid aan prachtige heenwijzingen voor uitstapjes naar concerten en exposities brengen ons tenminste in een prettige stemming , die al begint met plannen maken .
  Dat moge dan de slagroom op ons toetje van de dag zijn om ons wel te bevinden .
  Te kunnen zeggen het was weer goed vandaag !

 8. Als iedereen denkt dat het megadruk is in de musea tijdens het museumweekend, dan komt er niemand!:-)

 9. Berthi, ik wel…..m’n voeten…..ach daar zal ik het maar niet over hebben ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *