Voigel-Z


Heerlijk toch om correspondenten in het land te hebben. Zij houden ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in handwerkland. Vandaag een bericht van onze correspondent Lia uit Zwolle.

Van 1 tot en met 10 april 2011 is Voi-Z, festival voor opera, muziektheater en alles wat daarbij hoort te beleven op verschillende locaties in Zwolle.

Om Voi-Z net voordat het losbarst nog wat extra aandacht te geven, heeft de organisatie een aantal ‘breiwilligers’ bereid gevonden om te gaan wildbreien voor Voi-Z. Tijdens koopavond op donderdag 31 maart zal op de schouders van het glazen beeld van engel Michaël op de Grote Markt een groot aantal ‘Voigel-Z’ landen. Voigel-Z zijn kleine gebreide/gehaakte vogeltjes die vanaf de engel ‘uitvliegen’ naar nog onbekende plekken in het centrum van Zwolle. Mocht je één van de Voigel-Z vinden, breng hem dan terug naar de Voi-Z-kassa in Brasserie de Harmonie. Als beloning voor het terugbrengen, ontvang je twee vrijkaarten voor een door jou uit te kiezen voorstelling in het festival.
Heb je behoefte aan informatie, houd dan de tips in de gaten op Facebook/VoiZfestival. Wil je meer informatie over de voorstelling klik dan op de Voigel-Z op deze site.

11 gedachten over “Voigel-Z

 1. weer een ludiek ‘brei’ project !!
  En ik val natuurlijk op zo’n uiltje.
  Helaas kan ik daar niet heen maar zo’n uiltje zou ik zelf wel willen maken ??;-)
  Ik heb vandaag op de brei en haak beurs ook weer bekende bloggers gezien, EN natuurlijk ook een breiwerkje achter gelaten !!
  Dát zouden er meer moeten doen !!;-)

 2. Breiwilligster, dat woord vind ik top!
  Het project is ook erg leuk gevonden. Als het ware een cross-over van muziek naar creativiteit.
  Die glazen engel wil ik nog eens in het echt gaan bekijken.

 3. Leuke actie…dit is voor het eerst dat ik van deze vogeltjes hoor….
  Wordt vast een geslaagd evenement voor Zwolle

 4. Een heel bekende plek voor mij , de engel is mij onbekend .
  Allerlei handwerkideeen verspreiden zich door het land , elk met z,n eigen invulling . Dat het wildbreien /haken Overijssel had bereikt had ik al waargenomen .
  Jammer dat de gehandwerkte vogels niet hun zang kunnen laten horen . Wel brengen ze je misschien op weg naar een mooie uitvoering in een theater !
  Wie niet zo gelukkig is dit te bereiken , troost zich zelf met een blikje echte Zwolse blauwvingers .
  Wij zouden vroeger zeggen gewoon steken om op te sabbelen , lekker – lekkerrrr . . .

 5. Vannacht had ik een droom. Lopend door Zwolle op zoek naar de vogels liep ik achter twee agenten. Een oude en nog een jonge man. Samen hadden ze het over al de rommel die de jeugd achterliet aan hekken, bomen en palen.
  De jongste vertelde dat hij wel eens keek waar zijn moeder toch altijd mee bezig was op internet. Uren zat ze daar te lezen en berichtjes te versturen. Zelf ook maar eens kijken bij de favorieten van moeders.
  Daar las hij dat het niet de jeugd was die de gekleurde lapjes achterliet, maar dat de al wat oudere dames aan het wrappen waren.
  Een kleurrijk breiwerkje achterlaten om de stad te versieren en dat niet alleen in Zwolle.
  Een vogeltje heb ik niet gevonden, dus maar niet naar het festival.

 6. Zwolle is een aanrader.
  Wij zijn zaterdag geweest.Onze zoon zong mee in de michaelskerk.Heel bizonder.Volgende week nog te zien op do.vrij.zat.
  leuk om jouw blog hieover te lezen.Anneke*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *