Textiel Plus kunstdagen in Deventer II

De Textiel Plus kunstdagen voor dit jaar zijn voorbij. We gaan nagenieten van alle mooie ontwerpen die we van dichtbij konden bewonderen in de Lebuïnuskerk.


Mirela Srša vindt inspiratie in haar jeugdherinneringen en de traditionele volkscultuur van Joegoslavië, haar vaderland. Tijdens de periode op de Rietveld Academie ontstond een collectie verfijnde, textiele sieraden. Colliers versierd met prachtige folkloristische motieven, uitgevoerd in veelkleurig borduurwerk. Ringen van textiel, rijk versierd met goudstiksels. Na de Rietveld Academie ging Mirela Srša naar het Sandberg Instituut, daar werden haar halssieraden monumentaler. Groot en stoer, maar tegelijkertijd meer ingetogen door het materiaalgebruik. Zoals bij al haar werk zijn ook deze sieraden gevuld met bonen, graankorrels en rijst. Mirela leerde al vroeg dat het hebben van eten een van de belangrijkste dingen in het leven is van een mens.


Fascinerende sculpturen! Levensechte houding, de huid een adembenemende combinatie van materialen, texturen en kleuren. Veren, bont, vintage stoffen en stropdassen. Een uitbundig feest voor het oog. Barbara Polderman concentreert zich in haar werk op de uitbeelding van mens- en dierfiguren.


Het maken van de mens- en dierfiguren is arbeidsintensief en duurt maanden. Barbara Polderman begint met een skelet van kippengaas, waarover papier-maché gaat en daar weer een laag polyester over. Zo ontstaat een sterke basis die niet kan breken of door vocht kan worden aangetast. Werkend aan die basis vormt zich in haar hoofd het idee wat ze wil uitdrukken.Barbara Polderman, Vrouw met drie paarden, 2008,
gemengde technieken

8 gedachten over “Textiel Plus kunstdagen in Deventer II

 1. Wat was het weer mooi hé!
  Dan speelt de locatie natuurlijk ook een grote rol.
  Hopelijk geven ze volgend jaar er wat meer bekendheid aan, want daar vond ik het wel wat aan schorten. Ik heb het ook als verbeterpunt aangegeven. Zo kon ik nergens vinden op het WWW wat de openingstijden waren of dat je er ook eventueel zou kunnen pinnen. Nou wist ik dat de dag er zou komen doordat ik lid ben van het blad, maar heel veel niet abbonnee’s die wel bij de doelgroep horen, konden maar moeilijk info over de dagen tegen komen.
  Hopelijk volgend jaar weer in zo’n mooie stad en in een mooie locatie.

 2. Ik vind het mooi om te zien waar mensen mee bezig zijn. Maar helaas is het niet aan mij besteed.

 3. @Tijm, jammer dat veel mensen de juiste info niet konden vinden. Dit punt zal zeker door de organisatie meegenomen worden.
  De ruimte in de kerk is geweldig. Nog een voordeel, het wordt er niet zo warm, benauwd als op de vorige locatie.
  @Lupineke, helemaal mee eens, daarom ook op de foto gezet!
  @Hilda, gelukkig heeft iedereen een andere smaak waardoor de wereld er niet saai uitziet.

 4. wat moet het heerlijk geweest te zijn uitgebreid naar al dit moois te kunnen kijken.
  natuurlijk wel handig in tijd van nood, een halsketting die je kan koken …

 5. Die vrouw met 3 paardjes… heel bijzonder.. en knap gemaakt.
  Hoewel ik niet direct dit soort expositie zou bezoeken kan ik me wel voorstellen dat je een volle dagtaak had dit te bekijken.

 6. Prachtige sieraden met folkloristisch borduurwerk.
  Het werk van Barbara Polderman heb ik vorig jaar kunnen zien in museum het Valkhof in Nijmegen.

 7. Een 2e tripje naar Deventer .
  De sieraden zijn prachtig zo mooi je hals gevuld met een origineel pronkjuweel .
  En dan de vulling die gebruikt is !
  Het andere kunstwerk is zeer knap gemaakt .
  De kleuren zijn prachtig , wel geen kunststukje in je kamer . Hoewel ik veel mooie accenten zie is het niet zo mijn smaak .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *