Kirby’s Epic Yarn

Nintendo heeft voor de Wii een nieuw spel op de markt gebracht: Kirby’s Epic Yarn. Kirby is roze en bestaat uit wol.


Wanneer Kirby op een dag door Dream Land wandelt, stuit hij op een vreemd uitziende tomaat. Het blijkt geen goed idee om deze op te eten, want de tomaat behoort toe aan de boze tovenaar Yin-Yarn. Als straf wordt Kirby ontvoerd en in Patch Land gedropt. Daar is alles, net als Kirby, van garen gemaakt. Zijn vernietigende blaasvermogen is hij kwijt, maar zich in andere vormen veranderen kan hij gelukkig nog steeds. Samen met prins Fluff, prins van Patch Land, trekt hij ten strijde tegen Yin-Yarn. De boze tovenaar heeft zijn land verscheurd en Fluff is op zoek naar magische draad om het land weer aan elkaar te naaien. Kirby gaat mee helpen de wereld weer te repareren en Yin-Yarn, de boze tovenaar, te verslaan. De levels maken volop gebruik van allerlei handwerktechnieken en -materialen. Zo kun je eindbazen gewoon uithalen als een oude gebreide trui.


Miriam Tegels heeft een ontwerp gemaakt naar aanleiding van het nieuwe spel Kirby’s Epic Yarn. Zij vertelt zelf hier meer over: ‘Dit verhaal begint voor mij eind januari wanneer een marketingfirma uit Sydney, Australië, mij benadert met het verzoek mee te helpen aan een promotiecampagne voor Australië. Onderdeel van mijn opdracht is het ontwerpen van een klein gebreid project voor beginnende breiers dat verwijst naar het hoofdpersonage uit het spel Kirby’s Epic Yarn. Het idee van het marketingbureau is dat liefhebbers van dit spel geïnteresseerd zullen zijn in handwerken, wol en breien. Enthousiast begin ik met het ontwerpen en in korte tijd is Kirby’s Treasure Purse klaar voor publicatie. Voor mij loopt dit verhaal daarna minder goed af: Nintendo besluit tot een geheel andere reclamestrategie, mijn medewerking is niet langer nodig. Na al het voorbereidende werk zou het jammer zijn wanneer Kirby’s Treasure Purse in een la zou verdwijnen. Dat betekent dat Kirby’s Treasure Purse gewoon gratis verkrijgbaar is via deze link.’

12 gedachten over “Kirby’s Epic Yarn

 1. Zo gaat het in de reclamewereld. Jammer voor Miriam, maar mooi voor ons. Wij houden er een prachtig patroon aan over. Vooral meisjes zijn gek op deze tasjes.

 2. Toch wel bijzonder dat Mirjam er in de eerste plaats voor gevraagd is. Jammer dat het daarna niet door ging. Mirjam dank je voor het patroon dat je gemaakt hebt.

 3. leuk tasje , maar games doe ik !nog! niet.Misschien dat één van de aanhang hier mee komt, maar dan nog , heb andere dingen te doen dan tomaten opblazen Basje

 4. Miriam kan nog blij zijn dat haar idee niet in een iets gewijzigde vorm gepikt en gebruikt is.
  Zou zo’n spelletje “de jeugd” aan het handwerken krijgen? Het is het proberen waard.

 5. Je kunt niets anders zeggen dan dat Miriam haar best heeft gedaan. Helaas werd het niet op prijs gesteld. Ik heb mijn twijfels ook of de jeugd nu meer gaan handwerken erdoor. Mij zie niet het spelletje spelen dat is zeker.

 6. Wat leuk Berthi bedankt miriam ! vr groet op een prachtige lentedag Henny

 7. Leuk werkje, neem het mee naar de handwerk- breiclub….
  Dank je wel

 8. Is het geen goed idee dat net als vroeger de meisjes zoveel toeren aan hun sok moesten breien voordat ze mochten gaan spelen.
  Nu eerst wat breien en dan mag je spelen met de Kirby’s Epic Yarn, daar kun je echt het leuke tasje niet mee breien.

 9. Als je naar de link gaat, een heel klein stukje van het spelletje mag je meespelen….
  Zal het hele spel wel heel leerzaam zijn…!!!!!

 10. Op advies van Cathrina het spel toch maar eens bekeken.
  Er is nog niks veranderd aan de spelletjes.
  Op onze eerste computer een Commodore 64 (nog in de vorige eeuw) kon je het spelletje Snoopy spelen.
  Het is mij nooit gelukt om met Snoopy over een slootje te springen.
  Ik houd mij maar bij de brei- en borduurnaalden, dat zal beter lukken en hoop hier nog veel mensen bij te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *