16 gedachten over “Vastelaovend 2011

 1. Wat een mooie foto,s heb je weer gemaakt !
  Zeer kleurrijk alles . Ik sta er toch van te kijken wat een werk ze hiermee gehad hebben , alles zo perfect .
  Wannneer het voorbij is zullen ze zeker al de kleding naar de zolder laten verdwijnen en alvast bedenken hoe het t, volgend jaar zal worden ? Hier gaat heel veel materiaal in zitten . Nu kennen we gelukkig in deze tijd zoveel soorten kunststof en plasticschuim waar je heel wat leuke dingen mee kunt doen , dat was er vroeger allemaal niet . Ik vraag me wel af al die beschilderde gezichten , kun je dat goed schoon krijgen , zodat je niet dagenlang met een rood geboend velletje rond loopt .
  Zo vlak na de bevrijding werd er bij ons op het dorp een feestelijke optocht georganiseerd . Daar heb ik aan mee gedaan en sta in m,n klederdracht nog in het oorlog,s boek wat later is uitgegeven .
  Het werd een bont gezelschap , er was niet zoveel tijd om je voor te bereiden .
  Eén groep wilde toch wel iets Oosters uitbeelden . het werden Chinezen , ik vond ze wel erg geel eruitzien .
  Vroeg ik aan m,n moeder hoe doen ze dat toch . Moeder wist wel een antwoord , kind dat doen ze met boterkleursel !
  Vroeger werd er dus ook troep aan de voeding toegevoegd .

 2. O, heerlijk die carnaval in Venlo. Als klein kind gingen we er ook altijd naar toe. Mijn moeder en tante zaten dan in lunchroom Broekmans (waar aan het eind v.d. middag de dames ook langs de tafels hosten hoor, niets deftigs meer aan). Wij mooi uitgedost, met de vaders op de stoep.

 3. Wat een kleurrijk geheel en al die vrolijke gezichten zijn weer prachtig vastgelegd.

 4. @Dorothé, Broekmans bestaat nog steeds, maar er is geen lunchroom meer. Ik wist overigens niet van het bestaan van een lunchroom. Het is nu een patisserie.

 5. Hallo Bethi,
  Wat een prachtige foto’s. Ze doen denken aan de serie portretten die ik in 1997 maakte. Het was vrij werk. Het waren kleurige collages van flarden natuurfoto’s met acrylverf. Ik heb er destijds mee geexposeerd in Zoetermeer. Deze foto’s inspireren mij om een nieuwe serie te maken! De collagetechniek leent zich goed voor het gebruik van textiel… Ik houd je op de hoogte.
  Hartelijke groeten, – Monniek

 6. prachtige foto’s….wat maken deze mensen veel werk van hun vermomming…

 7. @Moniek Groen, dat zou ik ontzettend leuk vinden! Ik ben nu al nieuwsgierig naar het resultaat, maar laat je niet opjutten door mij!:-)

 8. Wat een prachtige foto’s. Ik geniet er telkens weer van. Een mooie inspiratiebron voor poppenmaken…

 9. Wat een ongelofelijke creativiteit!!! Lijken wel proffesionele visagisten… Met groet,Caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *