Léon & Loes aan de kruissteek


Het wil niet vlotten met één meel-zitzak en de tijd begint te dringen. Wat te doen? Het meest voor de hand liggend is de schouders eronder zetten en zelf aan de slag gaan. Het team van Studio Léon & Loes heeft borduurles gekregen en zijn nu flink met naald en draad in de weer om de meel-zitzak op tijd vol te krijgen met geborduurde kruisjes! Veel succes!
Foto’s: Kees Spruijt

28 gedachten over “Léon & Loes aan de kruissteek

 1. Wil het niet vlotten met die laatste meelzak? Met de rest lijkt het toch prima te gaan.
  Maar het is altijd mooi als niet-borduursters ook een naald in de hand nemen. Wie weet waar dat nog toe kan leiden.

 2. ja tis en blijft een prachtig project !
  Maar al die steekjes is haast van de gekke. Zag onderweg ook al dat het werk uitbesteedt moest worden.
  Leuk de ‘vaardige’ handen van het team te zien !!
  vele handen maken …..

 3. Prachtige foto’s waarop zo mooi te zien is dat de ouderen de jongeren het leren.

 4. Dat zal niet meevallen om met elkaar aan één zak te werken. Het is een prachtig gezicht dit gemengd gezelschap aan het werk te zien.

 5. Het mooie van zo’n -op zich al geweldig leuk- project is dat gaandeweg de rit er altijd dingen anders lopen dan verwacht… Dat maakt dat er op creatieve wijze oplossingen bedacht moeten worden waardoor het hele team nu ineens in een totaal nieuwe rol zit, nl als borduurders! Dit maakt het hele project al meer dan geslaagd, ook al was het waarschijnlijk niet de bedoeling! Deze ervaringen vergeten ze denk ik nooit meer, en als ze er later op terugkijken zal het vast een van de mooiste herinneringen zijn!

 6. Leuk om te zien, mannen die ook borduren1 Alleen niet handig met zijn allen aan een project!

 7. vele handen, maar je moet wel ieder in een andre hoek werken, Het wordt uiteindelijk botsen

 8. Vele handen maken licht werk. Laten we hopen dat ze het op tijd redden.

 9. Zo zou het altijd moeten zijn. Jong en oud samen werkend. Heerlijk om de ernst, de vrolijkheid en de inzet van een ieder te zien.
  Anneke SK

 10. Het is dan ook een gigantische klus!
  Vele jonge en oude handen maken licht werk.
  Succes met z’n allen!

 11. Wat een ijver al de borduurders zo bezig zien .
  Het is een hele klus natuurlijk , altijd steekje voor steekje .
  Ik heb nog even het vorig logje nagelezen over dit project , want eerlijk gezegd zat ik me af te vragen of de stof niet erg stijf zou zijn om er met je naald door te prikken . Maar er wordt gesproken over Aida stof en dat later op een stevige ondergrond .
  Het doet me een beetje denken aan de vroegere Quilt-Bees met veel vrouwen om de quilt die gespannen is op een raam en dat betekend dat je van onder naar boven prikt met je naald en omgekeerd . Zou het niet gemakkelijker geweest zijn om het op die manier te doen .
  Onder tussen zal het steekwerk wel verder gaan en hopelijk op tijd klaar komen .
  Leuk deze arbeid met naald en draad waar de mannen zo ijverig aan meehelpen .

 12. Prachtig! Maar ook ik dacht: waarom de doek niet opgespannen? Zo lijkt het me bepaald niet makkelijk werken…..

 13. goed zo! nu weten ze hoe hard de anderen gewerkt hebben. ze hebben nu letterlijk voeling met het werk en zullen nog trotser op het resultaat zijn!

 14. Hoi Allemaal, wat leuk om te zien, deze foto’s!
  Ik weet wie de ouderen zijn, het zijn bewoners uit het verzorgingshuis waar ik werk! Dag in dag uit hebben ze zitten borduren! En zelfs ’s avonds namen ze het mee naar hun eigen kamer!
  Het werk was samenbindend, bewoners die nooit met elkaar een woord hadden gewisseld zaten nu zusterlijk naast elkaar te borduren!
  Inmiddels is de meelzak bij mij thuis, en vanmiddag werken we er weer met een paar dames aan! Ieder kruisje is er één!

 15. Wie nog zin heeft om te komen borduren is vanmiddag van harte welkom op Concertweg 49 te Alphen aan den Rijn! Er wordt daar de laatste hand gelegd aan de meelzitzak! We borduren er vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur!
  Hoe meer kruisjes, hoe meer vreugd!

 16. @Elly, geweldig om te lezen wat borduren allemaal teweeg brengt en dat de dames zo enthousiast zijn dat ze dag in dag uit zitten te borduren om de meel-zitzak op tijd klaar te hebben. Het is niet niks om een dergelijke hoeveelheid kruisjes, in zo’n kort tijdsbestek, te borduren. Complimenten voor de dames!
  Veel borduurplezier vanmiddag met z’n allen!
  Ik heb net je site bekeken en daar zie ik dat je voor een bijzondere opzet hebt gekozen. Mijn complimenten!

 17. Hoi Berthi, wat leuk om een reactie terug te ontvangen! Vanmiddag was een groot succes, inmiddels is de meelzak verhuisd, en is morgen te bewonderen in Sti-doc, daar wordt er verder aan gewerkt! Zondag zet ik mij graag in om de grote cirkels af te maken!
  Fijn dat we er de laatste hand aan kunnen leggen, het zou zonde zijn geweest om hem niet af te maken! Dan zou al het werk van de ouderen voor niets zijn geweest!
  Maandag de veertiende komen Leon en Loes hem in het St.Joseph ophalen!

 18. @Elly, uit jouw reactie begrijp ik nu dat de laatste meelzak niet door Léon & Loes wordt afgemaakt maar door de ouderen uit St. Joseph. Mijn tekst klopt dus niet in het berichtje?

 19. Jawel, de laatste zak wordt door ons afgemaakt.
  Ook in Voorschoten en in Alphen zijn er nog lieve mensen bezig met borduren. Vanavond en vannacht gaan we weer aan de slag!

 20. @Léon Kranenburg, ha, mooi dat jullie deze laatste meelzak borduren. Dat wordt hard werken vanavond en vannacht, vergeet de Cup-a-Soup niet om wakker te blijven!:-) Of gaan jullie voor de koffie met pure chocolade?:-) In ieder geval veel borduurplezier met z’n allen.

 21. Wat een rust! De meelzitzak is zowat af op de zonnetjes na! Hij is vanmiddag opgehaald!
  Met dank aan Els en Sjoukje van de vereniging MERKWAARDIG.

 22. @Elly, dat moet een heerlijk ontspannen gevoel geven nu de meelzak opgehaald is. Geen stress meer! Nu uitkijken naar het eindresultaat!

 23. @Elly, vergeet ik te zeggen dat het ontzettend fijn is dat Els en Sjoukje jullie hebben geholpen! SUPER!!!

 24. Oh, oh, ik kijk met spanning uit naar de onthulling van de meelzak bij de Putmolen in Aarlanderveen, zoveel uurtjes, zoveel kruisjes………….

 25. Als ik dat had geweten!!! borduren zo dicht bij huis, dan had ik jullie bijgestaan, superklus is nu geklaard:KLASSE. met hart.groet,Caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *