Textielpost – Waalwijk


Frederike: ‘Wat is ’t Nederlands Leder en Schoenen Museum leuk. Niet alleen leer is goed vertegenwoordigd, maar ook de textiele materialen. Hier een leren, geborduurde laars. Dus: ook dichtbij veel moois van ver te zien.’

Om een Russische huislaars uit de 19e eeuw van dichtbij te zien, hoef je dus niet ver te reizen. Dat geldt ook voor lotusschoentjes uit China. Aanstaande zaterdag, 5 maart, laat ik in Maarn verschillende lotusschoentjes en geborduurde Chinese kinderschoentjes uit mijn verzameling zien.

De eerste zaterdag van maart staat altijd in het teken van de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht. Gelijktijdig is er een Antiek Textiel Markt die ’s middags ook bezocht kan worden door niet-leden van de NVKKMS. Er is aanbod van antieke kleding en textiel, demonstraties voor behoud en presentatie van textiel, demonstratie textieltechnieken, lezing Het vervaardigen van een historisch korset door Denise van der Vegt, kleermaakster voor het toneel en voor diverse musea (Opleiding Kleermakersvakschool en Reinwardt Academie), boekhandel Van de Moosdijk is aanwezig en aan An Moonen kan je alles vragen over het antieke textiel/handwerk dat je hebt meegebracht.

Antiek Textiel Markt, 5 maart 2011 van 13.00 tot 16.15 uur in De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn. Entree € 5.

10 gedachten over “Textielpost – Waalwijk

 1. Dit lijkt me een superleuk museum.
  Berthi, je zult a.s. zaterdag een fijne dag hebben.

 2. Een huislaars….dus daarom is ie zo goed bewaard gebleven.
  ’t Is een mooie!!
  En zaterdag laat jij nog meer moois zien aan geĂ¯nteresseerde toehoorders.

 3. De moeite waard dit te zien , een echt kunstwerk een geborduurde laars heel sierlijk en mooie kleuren . Alleen het puntje valt wat erg recht . In den Haag wel vaak met m,n neus gedrukt op de winkelruit gestaan bij het bewonderen van sjieke dames schoenen geapplikeerd met prachtige motieven , Italiaans maaksel .
  De andere informatie voor 5 Euro naar de antiek textielbeurs . Wie weet wat je er kunt tegen komen . . . !
  De vergadering over textiel kant en dracht
  is natuurlijk ook belangrijk om de textielliefde levendig te houden .

 4. Mooi, die geborduurde laars. Veel plezier op de jaarvergadering en de textielmarkt!
  Groetjes,
  Janny

 5. Op de jaarvergadering en texielmarkt zul je zeker wel vermaken.Belangstelling genoeg volgens mij. Ik ben helamaal met Gerie eens een prachtige laars maar de punt had naar mijn smaak ronder gemogen. Verder zou hij prima bij mij passen.

 6. Mooie laars Berthi!!Vorig jaar heeft mijn dochter op de cover van het bulletin van de ned. kostuumvereniging gestaan, in de Urkerdracht. Er was een tijdje daarna was er een dag van de ver. op Urk.
  groetjes,

 7. @Antje uit Urk, leuk! Ik moet dat bulletin hebben want ze gaan bij mij nooit de prullenbak in, maar het is wel eventjes zoeken tussen alle boeken!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *