Quilts van Fennie Bouwsema


Fennie Bouwsema verwerkt kleurrijke lapjes in hedendaagse quilts. Bovenstaande foto laat de quilt zien met de titel Crushed into wine. De lapjes van zijde zijn verwerkt tot een quilt volgens de metamorfose-techniek.


Deze quilt, waar de lapjes eveneens van zijde zijn, krijgt de naam Solemnity. Het is een woordspeling op de zon die vleugels uitspreidt. De quilt is gemaakt volgens een eigen techniek.


Wheels Within Wheels is de naam van bovenstaande quilt. De lapjes zijn van katoen en polyester. Fennie vertelt het volgende over deze quilt: ‘Wat begon als wieletjes/molentjes van restjes stof, zomaar wat “spelend” …12 verschillende, in een cirkelvorm ergens ingenaaid, idee van een klok. Het effect viel tegen en dit probeersel “verdween” tussen een stapeltje “hopeloze” ufo’s (un-finished-objects). Het voorjaar daarop “teruggevonden”. En ineens moed om hiermee iets nieuws uit te proberen, een uitsnede van de cirkel en deze verschuiven. En meer cirkels erdoorheen in “chenille-techniek”. Zou dat iets kunnen worden? Spelenderwijs zijn de wieletjes gaan rollen als bollen, uitbrekend uit de grond, op zoek naar ruimte en licht. Me grensverleggend meenemend… .’

14 gedachten over “Quilts van Fennie Bouwsema

 1. Mooie kleuren en ontstaan zonder al de patronen waar iedereen achteraan holt .
  Geheel eigenwerk , dat is proberen en durfen en zie dit resultaat .
  Al doende iets laten groeien .
  Ik zou wel eventjes wat dichterbij willen kijken , maar ja ik wil soms zoveel .
  Af en toe over de schouder stilletjes een blik hoe er gewerkt wordt .
  Hoewel ik ook kan genieten van de traditionele patronen die al jaren bestaan en een geschiedenis kennen .
  Ook in de oude motieven en patronen kun je veel van jezelf inbrengen .

 2. Wat een bijzondere quilts!! Zo eigen en verrassend, heel leuk dat je ze ons laat zien! Als je je buiten het bestaande stramien beweegt kunnen er onvermoede juweeltjes ontstaan…

 3. ziet er heel mooi uit, vooral de ronde vormen zijn mij het liefst. de bolling en rilling brengt leuke beweging in het geheel, fijn weekend, basje

 4. @ Fennie: Prachtig kleurrijk werk, leuk dat je je eigen ding doet in quiltland. Vooral de “zon” vind ik heel bijzonder. Dank dat je via Berthi dit met ons deelt.

 5. Bijzondere quilts,mooi kleurgebruik,aparte technieken.Quilts die in graag eens in het echt en van dichtbij zou willen bekijken!

 6. Wat kun je met lapjes prachtige kunstwerken maken. Erg mooi kleurgebruik.

 7. @Gerrie, er gebeurt heel veel op handwerk- en textielgebied en dat zouden we met z’n allen het liefste van dichtbij bekijken en in onze ‘handen’ nemen… Tja, dat is onmogelijk, gelukkig hebben we internet dat ons het gevoel geeft toch bijna overal eventjes bij aanwezig bij aanwezig te zijn.
  @lupineke, gewoon het lef en durf hebben om van het gewone pad af te gaan.
  @basje, geniet van het weekend… misschien met een beetje zon.
  @Mien B., misschien doet die gelegenheid eens voor via een tentoonstelling van het quiltersgilde.
  @elma, absoluut!

 8. Mooi en bijzonder.
  Die bovenste foto daar zie ik een rozenknop in, sterk uitvergroot zodat je de pixels ook ziet!!

 9. wat ik hiervan vind is niet in woorden uit te drukken.het is in een woord prachtig!!

 10. we hebben jouw werken nog eens bekeken.
  erg mooi om er weer naar te kijken.
  heel veel succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *